Taiteii se pun la fiert in lapte clocotit cu putina sare, zahar, zahar vanilat si coaja rasa de la o lamaie. Se tin...
Taitei cu lapte
Din faina, un ou si apa se prepara aluatul pentru coltunasi. Pentru umplutura se curata visinele de samburi si se presara cu...
Coltunasi cu visine
Coltunasii cu branza de vaci si smantana sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente.
Coltunasi cu branza de vaci si smantana
Se prepara din faina, galbenusuri si apa o coca. Se framanta bine si se intinde o foaie. Aceasta se lasa cateva minute sa se...
Aluat pentru taitei
Faina se amesteca impreuna cu oul si putina apa. Se framanta bine coca, pana nu se mai lipeste de degete. Se intinde apoi pe...
Aluat pentru coltunasiUntul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand...
Non plus ultraSe spala pulpele superioare, se usuca apoi se condimenteaza cu condiment pentru pui. Se incinge gratarul, se pun pulpele pe...
Pulpe de pui la gratar cu cartofi prajitiSe curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu...
Bors de cartofiSe curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana...
Bors de capuri de pesteSe spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand incepe sa clocoteasca se curata de spuma. Cand carnea...
Bors cu carne de puiSe bat ouale intr-un castron, se adauga 1 lingura de lapte (apa). Se taie fasii sunca (slanina) si se prajeste putin. Se...
Omleta cu suncaAmestecati intr-un vas supa de pui cu zeama de lamaie si vinul alb. Lasati sosul deoparte. Dati pieptul de pui prin faina....
Pui cu ciuperci in vin albToate se pun pe aburi si se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se amesteca cu faina , nu foarte multa, din care se fac 4...
Prajitura cu miereSe curata conopida, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scurge de apa, punandu-se intr-o...
Conopida pane
Se pune malaiul la fiert in apa clocotita si se face o mamaliga mai pripita. Se toarna o parte din ea sub forma de strat...
Mamaliguta cu branza si oua la cuptor
Galbenusurile se freaca bine cu sare, se incorporeaza treptat branza, faina, grisul iar la sfarsit albusurile batute spuma....
Galuste din branza de vaci
Macaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se scurg apoi si se clatesc. Separat, se prepara un sos alb gros din...
Macaroane gratinate
Feliile de paine se inmoaie in lapte batut cu doua oua si se asaza apoi intr-un vas alternativ felii de paine cu branza...
Papara de paine cu branza de vaci
Untul se pune la incins intr-o tigaie, apoi se adauga cascavalul taiat in cuburi si se lasa la prajit pe ambele parti. Se...
Cascaval cu oua ochiuri la tigaie
Malaiul cernut se pune la oparit in laptele fierbinte, adaugandu-se putina sare si zahar. Dupa ce s-a racit, se adauga...
Malai cu branza de vaci
Se prepara o coca din faina, drojdie, lapte si unt si se lasa la crescut. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm si se taie...
Branzoici cu branza de oaie
Se cresteaza castanele foarte bine. Este foarte important cum sunt crestate deoarece este posibil sa ramana tari. Apoi se...
Castane comestibile la cuptor
Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se freaca bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi 150 gr de faina,...
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti
Reţetă de preparare a papanaşilor.Se amesteca branza cu 150 gr faina, galbenusurile, bicarbonatul si sarea. Se adauga la...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti
Se prepara intai aluatul pentru tarte. Se amesteca faina cu 100 gr unt moale, un ou, sare si smantana. se framanta bine si se...
Tarte cu ciuperci gratinateSpalam carnea bine, o taiem cubulete si o punem pe foc intr-o cratita cu ulei si putina apa in asa fel incat sa se rumeneasca...
Tochitura
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane