Se freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava....
Tarta cu bezeaSe freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, apoi faina si stafidele sau nucile taiate marunt, cu cutitul. Se scoate cu...
NastureiSe toaca pe un fund de lemn nucile, taindu-le pe cat se poate, in mici felii. Se vantura apoi de pielitele uscate. Se pune...
Nuga de zahar arsPieptul de pui dezosat, se bate, si se pipereaza. Rosiile se taie si se calesc, in sucul lor, si putin ulei. Se adauga puiul,...
Piept de pui cu rosiiCurcanul se curata, se spala, se freca cu sare si boia, se presara cu piper. In interiorul curcanului se introduc merele...
Curcan la cuptor6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, dupa cre se amesteca pe foc intr-un vas cu apa, cu 3 plicuri zahar vanilat si...
Tort de portocale cu crema diplomatSe amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie...
Biscuiti cu glazura de ciocolataDupa ce s-a fiert apa, se pun spaghettele impreuna cu ceapa taiata cubulete nu prea mici la fiert. In acest timp se taie...
Spaghette Maroc (arabesti)Somonul se fierbe la foc mic. Crevetii se prajesc bine. Racul se baga la cuptor, impreuna cu scoicile, ca sos avand un vin...
Salata Aristocrata cu fructe de mareVarza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavaraSe taie solzisori cepele si se toarna peste ele sosul format din apa, ulei, otet, sare, zahar si piper (sau boia iute).
Salata de ceapaSe prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri. In el se pun taritele de griu si malaiul. Se adauga hustele...
Bors - preparatiaSe fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute picante - in aspicSe curata puii , se spala si se sareaza . Se dau la cuptor (190 grade) si se ung din cand in cand cu unt. Cand sunt aproape...
Pui la tavaSe pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul,...
Cornulete de rahat si nuciPentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste pe o...
PiscoturiPasta de brinza de vaci este o mancare excelenta. Aceasta reteta se poate pregati foarte usor si repede.
Pasta de brinza de vaciFaina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasolPrazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind...
Praz cu maionezaSe curata 5 morcovi mai mari, se rad pe razatoarea mica, dupa care se storc de tot sucul lor. 2 bucati de praz se spala bine...
Salata de morcovi si prazCreierul de vitel sau de porc, curatat de cheaguri de singe, se fierbe (10 minute creierul de porc si 15 minute creierul de...
Creier in aspicSe taie varza murata in felii. Daca este prea acra se spala in mai multe ape. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in...
Costita cu varza murataRosiile spalate se scobesc de miez nu prea aproape de pielita. Se presara cu putina sare si se lasa cu gura in jos, ca sa se...
Rosii umplute cu ciuperci cu maionezaSe ia o tava dreptunghiulara, se unge din gros cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pun pe rand foile de placinta in...
Placinta à la FollasSe socoteste un ou si o lingura c branza de fiecare persoana de la masa. Se poate intrebuinta branza de oi, de burduf,...
Omleta cu branzaSe face o omleta simpla peste care se presara gaturi de raci fierti si curatati. Se ruleaza, se pune pe farfurie, iar pe...
Omleta cu raci sau cu langustaSe fierbe un creier, se taie in cuburi mici, care se prajesc in putin unt, se pune sare, piper. Se face o omleta simpla, se...
Omleta cu creierSe iau doi lapti de crap bine spalati si se tin 5 minute pe foc in apa care clocoteste, se ia apoi o bucata de ton sau, in...
Omleta cu peste si sos de untZarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l...
Ciorba cu perisoare de pesteCarnea, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2 l de apa, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa fiarba circa...
Ciorba de bucateleAceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste usor si repede. Pentru a prepara cascaval la capac, avem nevoie de...
Cascaval la capacSe folosesc pulpele din fata, ficatul, maruntaiele si carnea cazuta din abdomen la transare. Se fierbe sub presiune pana se...
Pateu de iepureSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se...
Sos Bechamel originalSe prepara un sirop din cacao, 1 lingura de zahar, rom si 1 ceasca de apa. La sfarsit, dupa ce a fiert, se adauga nucile si...
Clatite cu mere si nuciFaina si ouale se pun cu cel putin sase ore inainte in camera de lucru incalzita, iar faina se cerne in prealabil. Se prepara...
Cozonac moldovenescDin apa, sare si faina se face un aluat care se framinta bine pina se curata de pe miini cind se framinta. Din acest aluat se...
Pizza EverythingSe bat ouale, se adauga laptele si doua linguri de verdeata tocata marunt: ceapa verde, marar, patrunjel, sare. Se coace ca...
Omleta cu verdeataSe taie bucatele de slanina sau costita afumata. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte si pe alta, apoi se toarna ouale. Se...
Omleta cu slaninaSe curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, scortisoara apoi se calesc in margarina pana...
Prajitura cu mereToate ingredientele se dau separat prin masina de carne apoi se amesteca si se mixeaza pana se face pasta omogena. Daca este...
Pasta de jumari (crame)Orezul se spala in 2-3 ape, se fierbe in proportie de 1/1 cu apa. Sunca presata se taie cuburi mici, la fel si cascavalul...
Orez gratinatCozonacul se taie felii nici prea groase nici prea subtiri, se stropesc cu esenta de vanile diluata cu apa. Se ia cate o...
Inghetata prajitaSe strivesc cateii de usturoi si se freaca bine cu putina sare si patrujelul taiat marunt. Se amesteca cu smantana.
Mujdei cu smantanaSe pune intr-o cratita untul. Dupa ce sa topit se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Se prajeste un pic. Se adauga rosiile...
Scoici in sos albBlatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac Se bat albusurile spuma,...
Prajitura IuliaSe face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se taie...
Prajitura cu bezeaPicioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape....
Racitura (Piftie)Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si...
Ciorba ca la RadautiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa