Intr-un vas yena uns se aseaza straturi alternative de spaghete fierte, branza,stafide, ultimul strat sa fie de spaghete....
Spaghete gratinate
Se caleste ceapa in ulei si se lasa putin la racit. Toate ingredientele se dau prin masina de tocat, se amesteca cu ceapa, se...
Chiftele din soia
Se taie de pe carne grasimea, se sareaza si se pipereaza pe amandoua partile. Uleiul se infierbanta intr-o tigaie si carnea...
Medalioane de caprioara cu prune uscate si piure de cartofi
Se pune intr-un ceaun ceapa si cu usturoiul la prajit pana se inmaroneste ceapa, se adauga knorul si cu bulionul apoi se pune...
Spaghete marocane
Ardeii copti se taie pe latime in fasii de 2 cm si se pun intr-un castron. Usturoiul se piseaza cu putina sare. Se amesteca...
Salata de ardei copti
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma iar galbenusurile se freaca cu 1/2 cana de zahar. Apoi se...
Prajitura cu gris
Cepele se toaca marunt, usturoiul se piseaza, morcovul se da prin razatoarea mare si se calesc in unt intr-o cratita. Dupa ce...
Orez cu ciuperci
Bucatelele de pui se prajesc in unt si se sting cu o cana de vin. Vinetele si ardeii capia se curata si se taie cubulete (...
Mancare de pui cu legume si oua fierte
Blatul: se aseaza intr-un castron potrivit faina, grisul, 100 g miere de albine, nuca macinata si ulei presat la rece. Se...
Indiene
Seara se amesteca gris cu lapte si cu zahar si se lasa asa. Dimineata se pune o lingura de cacao, nuca macinata, praf de copt...
Tort din gris
Se amesteca ingredientele pentru sos si se lasa deoparte. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se soteaza legumele cu...
Pasta primavera cu sos asiatic
Crochetele de cascaval se prepara repede. Pentru a pregati acest aperitiv avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Crochete de cascaval simple
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se lasa la racit. Ouale se fierb tari; sunca, castravetii si ceapa se taie in...
Salata de cartofi
Din galbenusuri, zahar, faina, rom, zahar vanilat si albusurile batute separat se formeaza un blat care se coace in tava la...
Prajitura MirelaPasta Primavera este o reteta delicioasa de paste la care puteti folosi tagliatelle sau spaghete, cu legume. Pastele...
Pasta primavera
Se prepara aluatul, se pune la dospit, se intinde si se fac din el 4 patrate egale. Se incinge uleiul, se taie ceapa marunt...
Coltunasi cu cas de oaie
Intr-un vas da 2 kg. se pune zaharul, cacaoa, laptele si margarina la foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul si...
Chec de ciocolata
Se pune apa la fiert. Se adauga broccoli si se lasa intre 45 de secunde si un minut, pana sa se inmoaie. Se lasa sa se...
Pasta primavera vegetariene
Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza ceapa si usturoiul impreuna cu oregano, cimbru, patrunjel, ciupercile si ardeiul....
Pasta primavera condimentate
Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul si coaja rasa de portocala. In alt bol se bat:...
Muffins cu portocale si ciocolata
Se taie ceapa marunt si se prajeste in doua linguri de margarina. Se curata dovleceii si se taie cubulete nu foarte mici. Se...
Supa crema de dovlecel
Se sfarma Amaretini marunt si se pun in 6 boluri de desert si se stropesc cu cate o lingura lichior. Se lasa sa se inmoaie...
Kokos-Trefla
Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu...
Limba cu sos Ragu
Se taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura...
Ostropel oltenesc
Iepurele se taie in bucati si se unge cu marinata. Se adauga si usturoiul si verdeata taiate fin. Fiecare bucata de carne se...
Iepure cu slanina si verdeturi
Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu...
Prajituri delicioase "cuib de viespe" cu scortisoara
Ardeii copti se curata si se lasa putin la racit. Intre timp, intr-o tigaie adanca sau o craticioara potrivita in care se...
Mincarica de ardei copti
Se prajeste ceapa si orezul in ulei incins, dupa care se adauga bostanul taiat in cuburi mici. Din cand in cand, se toarna...
Risotto cu bostan
Ingredientele sunt pt un vas cu diametrul de 26 cm.. Se bat toate ingredientele cu mixerul, 2 minute. Se rastoarna...
Pandispan reusit
Se preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...
Franzelute (muffins) cu migdale si mac
Se amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mere
Gogosarii se taie felii subiri in lung, castravetii la fel, iar conopida buchetele cat mai mici. Se arde o lingura de zahar,...
Salata chinezeasca
Se amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mere
Se preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...
Franzelute (muffins) cu migdale si mac
Ceapa, usturoiul taiate fin se prajesc in ulei, se adauga sucul de rosii, untul de arahide, apa si condimentele si se fierb...
Supa de rosii cu unt de arahide
Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt,...
Supa de ceapa cu croutons
Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre timp se pune cam 1 litru...
Saramura de macrou
Se curata cantitatea de usturoi aleasa dupa preferinta, se piseaza bine cu putina sare, pana cand devine ca o crema. Se pune...
Mujdei de usturoi
Se prepara ca sosul maioneza obisnuit, dar se adauga si 2-3 linguri de frisca batuta bine, fara zahar.
Sos maionez cu frisca
Se prepara ca sosul maioneza obisnuit, adaugandu-i-se la inceput mustarul.
Sos maionez cu mustar
Mamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa,...
Mamaliga fiarta
Se pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul....
Mamaliga pripita
Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in...
Bulz ciobanesc
Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand...
Minirulade cu gem
Se fierb pastele cu putina sare. Separat, cat timp fierb pastele, se prepara sosul. Intr-o cratita, se pune la incins putin...
Paste cu ciuperci
Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar {250g}, se adauga faina si nuca macinata. Se pune compozitia intr-o...
Ciocolatina
Tiramisu reţetă la cutie Se insiropeaza piscoturile de sampanie cu cafeaua fierbinte, care trebuie sa fie relativ dulce....
Tiramisu reţetă la cutie
Un litru de lapte se fierbe si se face o budinca cu gris, compozitia sa fie putin mai moale. Se adauga zahar cam 5l inguri,...
Budinca de gris cu crema caramel
Reteta Sandwich cu branza topita si salam este un foarte bun aperitiv. Pentru a o pregati ai nevoie de cateva ingrediente:...
Sandwich cu branza topita si salam
Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana cand se umfla.
Inele de ceapa
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane