Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert. Dupa aproximativ 30 de minute se adauga laptele, usturoiul pisat si condimentele si...
Bors "Paradis"
Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga...
Pui haiducesc
Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai...
Fasole cu afumaturi
Se alege o varza cu frunze subtiri, se toaca carnea, oprind cateva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate,...
Sarmalute
Se spala bine limba, se freaca cu sare, se clateste din nou si se pune la fiert cu 5 l apa si zarzavatul curatat. Cand este...
Supa de limba de vita
Se ia o salata verde, se spala si se taie marunt. Se adauga putin ulei de masline sau ulei obisnuit. Se stoarce zeama de...
Salata verde
Se curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul prajitului se intorc de pe o parte...
Crema de castane
Salata se prepara foarte repede, dupa ce s-a fiert si racit carnea de vitel. Se taie carnita in cubulete, se taie prazul...
Conopida si carnita
Se curata cartofii si se taie cubulete ca pt piure, se fierb si spaghetele. Intr-un castron, se pun cartofii, spaghetele,...
Reteta nemteasca
Blatul: Se bat albusurile tare, se adauga zaharul, galbenusurile si celelalte ingrediente Crema: Se fierb pe aburi...
Prajitura cu portocale
Se impaneaza carnea de vita cu felii de morcovi, se sareaza si se pune la rumenit intr o cratita cu grasime incinsa. In...
Muschi de vita cu sos de vin si macaroane
Se face maioneza din galbenus, lingurita de mustar, ulei si sare dupa gust. La sfarsit se subtiaza cu doua linguri de apa,...
Boabe cu maioneza
Se amesteca piureul cu frisca batuta in prealabil si se intinde amestecul peste foile taiate de blat.
Tort "in viteza"
Pulpa de porc se dezgheata, se curata, se spala, se taie cuburi medii si se face sote. Morcovul se spala, se curata, se...
Porc Gong-Bao
Muschiul de porc, fasonat, se taie in felii transversale de aprox. 3 cm grosime. Se sareaza si condimenteaza. Feliile se...
Rabdari prajite - specialitate Japonia
Se fierb cartofii in coaja, cu morcovul. Se taie apoi in bucati mici, se adauga mazarea, ardeiul taiat marunt, patrunjelul si...
Salata ruseasca
Galbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul si se adauga treptat apa rece. Se adauga faina amestecata cu nucile, praful de...
Tort de apa - blatul
Aluatul: Se face un aluat potrivit din ingredientele de mai sus, din care se fac bile cat o nuca. Acestea se pun in forma...
Nuci umplute
Aluatul: Se freaca zaharul cu untul, apoi se adauga restul de ingrediente. Se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu...
Prajitura glazurata
Se transeaza carnea cate doua bucati la portie si se bate cu ciocanul de snitele, se presara cu sare. Se trece fiecare bucata...
Escalop de porc cu ciuperci
Spaghetele se prepara in mod obisnuit (a dente) Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul. Dupa topire, se...
Spaghetti cu ciuperci
1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se...
Moussaka de mouton
Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa. Se toaca potrivit...
Varza a la Cluj
Se curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute,...
Supa-crema de telina
Se curata 5-6 mere mari de coaja, se scobesc samburii - sub forma de cilindru. Dupa dorinta, se pot pune bucati de nuca in...
Tort de mere
Se amesteca maioneza, mustarul, semintele de telina, sarea si piperul si se amesteca bine. Apoi se amesteca bine cartofii,...
Salata americana de cartofi
Se spala bine salata. Se usuca. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se pune pasta de anchois in vasul de salata si se...
Salata Caesar
Se aduaga in ordine frunzele de salata, bucati de telina, rosia taiata bucati, conopida desfacuta floricele, ciupercile...
Salata Sapte straturi
Se amesteca zaharul, sarea, smantana, ceapa si otetul intr-un vas mare. Se adauga castravetii taiati felii. Se lasa la rece 2...
Salata de castraveti cu smantana
1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand...
AspicSarmalele moldovenesti difera fata de reteta clasica de sarmale prin faptul ca se fierb in vin, si au o perioada de asteptare...
Sarmale moldovenesti
Se opareste purcelul si se curata cu faina de porumb sau, mai bine, cu saciz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc,...
Purcel la tava
Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufToba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...
Toba de porc
Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...
Crap la cuptor
Se prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...
Sos espagnole
La unul din ouale batute se adauga sucul de sfecla rosie. Celelalte doua oua se bat separat. Se confectioneaza din carton...
Omleta Valentina
Se scoate miezul merelor, apoi se freaca 2 linguri de unt cu zaharul pudra, scortisoara si cuisoara. Acest amestec se...
Mere coapte brune
Macaroanele se pun la fiert in apa sarata cam 8 minute. Se scot si se lasa sa se stoarca. Painea se taie in cubulete si se...
Salata Cezar cu macaroane si pui
Galbenusurile, untul, zaharul, sarea si crema de ciocolata se amesteca. Faina cu praful de copt, se cerne si se amesteca cu...
Stea cu cocos
Cantitatile se dozeaza dupa preferinta. Se prajesc 2 minute nucile si se amesteca cu biscuitii sfaramati intr-un castron...
Salam dulce
Se taie o rata tanara, pastrand tot sangele care se scurge. Se cuarata bine, se spala, se sareaza; se taie gatul si varful...
Rata umpluta la frigare
Se rumenesc intr-o cratita felii de costita afumata, impreuna cu vreo 15 fire de arpagic sau ceapa. Se scot acestea si se...
Boboc de rata cu mazare verde
Fursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un...
Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)
Se scurge din conserva uleiul, iar pestele se amesteca bine cu toate ingredientele de mai sus, pana rezulta o pasta.
Pasta de peste
Se amesteca zaharul cu miezul de nuca, cacao, oul batut si lichior(20 ml) si se omogenizeaza compozitia. Pe o folie de...
Rulada fina cu ness
Intr-o oala cu putin ulei incins se toarna cus-cus-ul si se prajeste amestecand continuu pana devine auriu(cam 2-3 minute)....
Cus-Cus
Foile: Aluatul rezultat se imparte in 6 foi,care se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina, la foc iute...
Prajitura caramel
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane