Etapa I: Se topeste mierea intr-o craticioara. Se inglobeaza mirodeniile si se lasa sa se racoreasca putin amestecul. Etapa...
Cuburi cu miere si lamaiePrimele sase ingrediente se pun intr-un castron mare si se amesteca cu mixerul cu paletele de aluat. Apoi se adauga...
Biscuiti CangurAceasta reteta de turta dulce este ideala pentru Craciun. Retete de turta dulce se prepara incredibil de usor si rapid, este...
Turta dulceSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăSalam de biscuiţi reţetă. Ingredientele pentru blat se amesteca si blatul se intinde pe o folie de plastic. Zaharul praf...
Salam de biscuiţi reţetăPrimele sase ingrediente se pun intr-un castron mare si se amesteca (eu le-am facut cu mixerul cu paletele de aluat). Apoi se...
Biscuiti Cangur
Se freaca untul la care se adauga ouale unul cate unul, apoi zaharul pudra, faina si vanilia. Aluatul obtinut trebuie sa fie...
Biscuiti cu ciocolata
Din 1/3 parti osanza, faina, oua, sare, vin se face o coca mai moale. Se framanta bine si se intinde o foaie de grosimea unui...
Pateuri cu osanza
Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga alternativ faina si ouale, apoi stafidele, amestecandu-se...
Pesmeti
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si rezulta o coca elastica. Se imparte aluatul in 3- 4 parti, din fiecare se...
Cornulete rapide cu gem si nuca
Se framanta bine faina, ouale, praful de copt, zaharul, smantana si praful de sare. Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie...
Trandafirasi
Toate ingredinetele pentru aluat se amesteca cu robotul de bucatarie. Coca rezultata se pune 30 minute la rece. Se intinde...
Prajituri marunte cu migdale
Toate ingredientele pentru aluat se amesteca in robot. Coca rezultata se pune la rece 1 ora. Se intinde aluatul pe masa putin...
Stelute cu rom
Se pune arpacasul la foc in apa rece. Se fierbe cu incetul. Se pune putina sare si zahar dupa gust. Cand e bine fiert si...
Coliva
Se framanta un aluat din: faina, unt, zahar, galbenusuri, 50 gr. ciocolata (inmuiata cu putin lapte) si praful de copt...
Ineluse de ciocolata
In prima faza se amesteca faina cu margarina pina se omogenizeaza, dupa care se adauga galbenusurile, smantana, sarea si...
Cornulete salon cu nuca
In prima faza se amesteca faina cu margarina pina se omogenizeaza, dupa care se adauga galbenusurile, smantana, sarea si...
Cornulete salon cu nuca
Se face un aluat din 500 grame faina, 250 grame unt topit, un varf de cutit de sare, un ou intreg si 30 grame drojdie, muiata...
Saratele din aluat 'plamadit'
Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaca zdrobita cu o furculita se amesteca cu grisul,faina,ouale si sarea. Se...
Reţetă de preparare a papanaşilor de branza dulce si gris
Curmalele si smochinele se dau prin masina de carne. Se framanta si se taie in forme diferite.
Biscuiti de migdale
Se sparg ouale, se adauga faina si laptele. Se amesteca pana se omogenizeaza. Untul topit se varsa peste aluat. Se amesteca...
Aluat pentru gofre
Treceti branza printr-o sita rara sau pasati-o bine cu furculita. Adaugati la branza faina,oul ,2 linguri de smantana, zahar...
Batoane din branza de vaci
Se pun untul si faina intr-un castron si se amesteca pana la omogenizare dupa care se amesteca si cu zaharul. Acest amestec...
Biscuiti cu ciocolata si smochine
Se freaca 250 gr de unt pana se face spuma . Se adauga incet 100 g de zahar si 150 g migdale curatate si date prin masina. Se...
Cornulete de migdale
Se framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta....
Biscuiti cu forme
Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din 125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de...
Tarta cu crema
Se mixeaza margarina pana se face pasta apoi se adauga restul ingredientelor continuand mixarea in urmatoarea ordine: zahar...
Congoleze
Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se...
Pogaci (pogacele)
Se bat 3 albusuri spuma cu 75 g zahar si un praf mic de sare. Se adauga 180 g migdale curatate si taiate fin si un varf de...
Biscuiti cu migdale
Se face un aluat din 150 gr. faina, 125 gr. unt proaspat, 125 gr. parmezan ras, un galbenus si 1/2 ceasca de smantana. Se...
Saratele cu parmezanLaptele condensat, margarina si fulgii de nuca de cocos se combina intr-un desert brazilian iubit atat de copii cat si de...
Prajitura braziliana: Beijinho
Se freaca zaharul cu margarina pana ce aluatul devine cremos, se adauga ouale, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca...
Paleuri cu stafide
Se bat ouale, se pune grasimea, se adauga laptele, sarea si praful de copt si apoi faina. Se intinde foaia, se unge cu ou...
Saratele simple
Se face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se...
Pesmeti cu unt
Se pune sa fiarba intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se...
Choux a la creme
Se pregateste o cratita cu apa fierbinte. Se bat 4 albusuri spuma cu 100 gr. zahar. Se iau cu lingura oua din albus, si se da...
Oua de albus cu ciocolata
Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se...
Cornulete fragede
Se amesteca toate ingredientele, se fac cornulete-bastonase indoite. Se coc la foc potrivit. Se pudreaza cat sunt fierbinti...
Cornulete cu nuca
Se amesteca toate ingredientele, se intinde o foaie si se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se dau prin...
Fursecuri
Se amesteca ingredientele, se intinde o foaie din care se decupeaza diferite forme. Dupa ce se scot din cuptor se presara...
Forme
Feliute foarte subtiri de franzela se coc la cuptor. Se scot si se lasa sa se racoreasca putin - nu foarte mult insa (nu...
Crochete cu unt si marar
1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min. 2. Se topeste 75 g...
Rulouri Parker
Se aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert cu sare si intregi. Dupa ce au fiert, se curata de...
Galusti cu prune
Zaharul se freaca impreuna cu mierea, apoi se adauga, pe rand, ouale batute, zeama si coaja rasa de lamaie, continuand...
Betisoare cu nuci si miere
Se bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei)....
Piscoturi cu amoniac
Blatul: se aseaza intr-un castron potrivit faina, grisul, 100 g miere de albine, nuca macinata si ulei presat la rece. Se...
Indiene
Foaia se obtine astfel: se bat cu mixerul cele trei oua intregi impreuna cu un pic de sare si cativa stropi de lamaie. Cand...
Minirulade cu gem
Se fac cornulete (bastonase indoite) care se coc la foc potrivit. Se pudreaza fierbinti cu zahar pudra.
Cornulete cu nuca
Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, apoi faina si stafidele sau nucile taiate marunt, cu cutitul. Se scoate cu...
Nasturei
Se amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie...
Biscuiti cu glazura de ciocolata
Se pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul,...
Cornulete de rahat si nuci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori