Se rupe ciocolata in bucatele, se adauga doua linguri de lapte si se topeste intr- un vas Ia bain-marie. Se freaca untul...
Fursecuri cu ciocolata
Se amesteca faina cu praful de copt lsi putina sare. Se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si fulgii de migdale macinati...
Fursecuri cu migdale
Se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, adaugandu-se si galbenusurile. Se topeste jumatate din cantitatea de ciocolata...
Cornulete cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se lasa la topit in bain-marie. Se adauga si stafidele si se lasa apoi la racit. Se freaca...
Biscuiti de ciocolata
Se amesteca bine ingredientele de baza pentru aluat, se intinde intr-o tava si se coace in cuptor preincalzit timp de 5-10...
Branzoaica ceha
Se amesteca ingredientele de baza pentru aluat si smantana pana obtinem un aluat omogen care se poate intinde. Se intinde...
Biscuiti cu lamaie
Ingredientele se framanta, iar aluatul se lasa in frigider pentru 1 ora. Aluatul se intinde subtire si se decupeaza in...
Fursecuri
Se tai rondele conrnurile si se toarna lapte fiert peste ele. Se bate spuma din unt, zahar si galbenusuri. Cornurile stoarse...
Delicatese din corn
Aceasta reteta de saratele este foarte buna. Pentru prepararea saratelelor avem nevoie de faina, margarina, smantana si...
Saratele gustoase, ieftine si usor de preparat
Untul/margarina se topeste. Faina se cerne intr-un castron adanc, se adauga zaharul si zaharul vanilat, un praf de sare. Se...
Minciunele
Ouale intregi se amesteca cu zahar, se freaca trei sferturi de ora, se adauga faina. In tava unsa, se pune cate o lingurita...
Fursecuri cu anason
Galbenusurile se bat cu mixerul, apoi amestecand continuu se adauga uleiul si mierea. Se adauga fulgii de ovaz, cocosul ras...
Turta dulce cu fulgi de ovaz
Grisul se fierbe in lapte cu zahar vanilat, sare si zahar. Compozitia se niveleaza pe o suprafata neteda, sa aiba 1 cm...
Gris pane
Margarina, zaharul pudra, un pic de sare si zaharul vanilat se bate cu mixerul pana devine spumos si se adauga faina pentru a...
Biscuiti cu glazura de ciocolata si fructe uscate
Margarina, zaharul pudra, un pic de sare si zaharul vanilat se bate cu mixerul pana devine spumos si se adauga faina pentru a...
Biscuiti cu glazura de ciocolata si fructe uscate
Se curata cartofii , se spala, se tai cubulete si se pun la fiert. Intre timp se spala prunele si se scot samburii. Se...
Gomboti cu prune
Se pune apa la fiert si intre timp se sfarma ciocolata alba si neagra in vase separat, dupa care se pun vasele cu ciocolata...
Piscoturi cu fructe si ciocolata
Untul se amesteca bine cu faina si se adauga restul ingredientelor. Se lasa o ora la rece, dupa care aluatul se intinde la o...
Biscuiti cu ciocolata
Se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si se amesteca bine, apoi se cerne faina, se amesteca si se toarna treptat laptele...
Placinta cu lapte
Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La...
Rulada de piscot cu crema Bailey’s
Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie razuita si margarina. Se adaga faina, praful de copt,...
Gofri
Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se topeste ciocolata pe aburi. Piureul de castane se amesteca cu untul,...
Briose cu castane
Ingredientele se amesteca bine si aluatul obtinut se imparte in doua parti. Se poate aroma in mai multe feluri. Intr-o parte...
Biscuiti cu diferite arome
Din oua, zahar si faina se coace un piscot subtire. Din lapte, budinca si zahar se fierbe o budinca groasa, care se va...
Rulada de nuca cu martipan
Stafidele se inmoaie, apoi se taie marunt. Faina se framanta bine cu praful de copt, zaharul, margarina, stafidele si se pune...
Biscuiti cu stafide
Stafidele se inmoaie, apoi se taie marunt. Faina se framanta bine cu praful de copt, zaharul, margarina, stafidele si se pune...
Biscuiti cu stafideFaina se freaca bine cu untura. Adaugam galbenusurile frecate cu putina smantana si framantam un alua pe care il lasam la...
Cornulete fragede
Pregateste aluatul dospit din ingredientele de sus. Aseaza aluatul pe o plansa presarata cu faina, presara-l bine cu faina si...
Cornuri cu gem
Margarina se freaca cu zaharul, se adauga biscuitii macinati, pireul de castane si romul. Se amesteca bine, daca compozitia...
Batoane cu castaneSe separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza...
Indiene cu frisca
Drojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se...
Fursecuri
Framantam branza, faina si untul cu putina sare si putin zahar si lasam sa se odihneasca 1 ora. Formam cornulete si le...
Cornulete cu branza
Rupem piscoturile in bucati si le punem intr-un vas mai mare. Le stropim cu vin, stafide, smochine taiate bucati si presaram...
Piscoturile cu vin
Sfaramam drojdia in putina faina, iar apoi adaugam restul fainii. Amestecam 1 dl de ulei cu 2 dl de lapte, 2 dl iaurt...
Cornulete cu susan
Amestecam ouale cu sare, lapte si faina. Daca este necesar adaugam apa minerala pana obtinem o consistenta a aluatului ca de...
Placinte cu branza de oaie si marar
Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, incorporam faina, drojdia inmuiata in lapte cu zahar si la sfarsit, untul topit....
Placinta cu caise
Framantam untura, cartofii pisati, galbenusurile, drojdia inmuiata in lapte, faina, sarea, piperul si maghiranul. Odihnim...
Pogaci cu cartofi
Amestecam ingredientele intr-un vas, astfel incat visinele sa nu se toceasca. Umplem placintele cu crema obtinuta si le...
Placinte flambate
Amestecam ingredientele, intindem aluatul, il ungem cu ou, il presaram cu cascavl sau susan. Taiem fasii de grosimea unui...
Rulou sarat
Inmuiem drojdia in lapte si o framantam cu restul ingredientelor. Formam un rulou si il impartim in 12 parti. Le intindem pe...
Cornulete cu unt
Framantan faina, margarina, branza de oaie si drojdia inmuiata in lapte. Infasuram aluatul in folie si il punem la rece o...
Pogaci cu iaurt
Framantam faina cu untul, sarea, smantana si oul, lasam la odihna la rece o ora. Apoi intindem aluatul si formam pogaci,...
Cornulete umplute
Amestecam 4 dl de malai, 4 dl de faina, 3 dl de zahar cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Amestecam 6 dl de iaurt natural...
Biscuiti de malai
Amestecam faina cu sarea si adaugam zaharul si drojdia inmuiata in lapte, uleiul si galbenusurile. Aluatul nu trebuie lasat...
Cornulete umplute cu cascaval
Incalzim cuptorul la 190 de grade C. Captusim formele de briose cu hartie de copt. Amestecam faina cu intaritorul alimentar...
Briose cu lichior de oua
Incalzim laptele cu bicarbonatul de sodiu in cuptorul cu microunde (10 secunde). Amestecam ingredientele, adaugam...
Pogaci simple
Inmuiem drojdia in putin lapte si o framantam cu restul ingredientelor. Impartim aluatul in 6 parti si il odihnim jumatate de...
Cornulete cu susan
Se amesteca 250 g de zahar brun cu 250 g felii de margarina la temperature camerei, pana se uniformizeaza. Adaugam 4 oua...
Corn de vanilieMargarina topita se toarna peste zahar. Apoi adaugam toate ingredientele +1 pagar de apa. Framantam bine,apoi procedam ca la...
Fursecuri (malatit)Se incinge cuptorul la 190 de grade (sau 175 de grade, pentru cele ventilate) si se pregateste forma. Faina se amesteca cu...
Muffins MozartIntr-un castron mare se pune nuca cu biscutii. Se amesteca bine, dupa care se pune cacaua cernuta si cu zaharul. Si acestea...
Bilute cu visine
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori