Se spala, se fierb si se toaca urzicile. Se toaca marunt ceapa , se caleste in uleiul incins. Se incorporeaza faina si, dupa...
Drob de urzici
Urzicile se spala in mai multe ape si se pun la fiert in apa clotita. Apoi se strecoara, se toaca marunt si se sareaza. Cand...
Chiftelute de urzici
Se fierbe costita, apoi se taie cubulete, care se rumenesc in putin ulei, si se amesteca apoi cu urzicile fierte, pasirate...
Mancare de urzici cu costita
Spanacul se spala in mai multe ape, apoi se fierbe circa minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare, strecoara...
Mancare de spanac cu orez
Se prepara un aluat de taitei din 2 oua si faina. Se intind foaie potrivit de groasa si se imparte in doua. Se pregateste...
Ravioli cu spanacSe spala bine spanacul, se fierbe, se strecoara si se toaca marunt. Se toaca ceapa marunt si calita in ulei incins, ouale,...
Drob de spanac
Se fierbe spanacul in apa cu sare, se toaca, se amesteca bine cu untul si laptele, se adauga perisoarele fierte si se lasa la...
Spanac cu perisoare
Se aleg andive albe. Se taie radacina si se cele cu frunzele stricate. Andivele se spala repede in apa rece. Nu se tin mult...
Salata de andiveSe toaca ceapa marunt si se caleste. Se adauga costita, taiata felii si se rumeneste usor pe ambele parti. Se adauga cartofii...
Mazare cu morcovi si cartofi noi
Mazarea se spala bine si se fierbe in supa de carne sau apa calda, la foc mic. Cand s-a inmuiat, se adauga untul, ceapa si...
Mazare dulce
Se topeste untul, se adauga ceapa, tocata marunt, slanina, taiata cubulete, morcovii, taiati rondele si mazarea. Se amesteca...
Mazare verde cu morcovi
Strecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt. Se curata arpagicul si se caleste in unt incins. Se adauga salata...
Mazare gatita frantuzeste
Se caleste mazarea in unt topit. Se lasa la foc potrivit, se adauga ceapa, tocata marunt, zaharul, sarea si laptucile. Dupa...
Mazare gatita frantuzesteUrzicile se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert, si strecoara si se toaca marunt. Se pun din nou pe foc, si...
Mancare de urzici
Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata. Apoi se toaca...
Mancare olteneasca de urzici
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Se sareaza in interior, se stropesc cu otet si se lasa cu gura in jos pe...
Rosii umplute cu ton
Se inmoaie miezul de paine in lapte. Intre timp, se fierb ouale circa 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se...
Rosii umplute cu ansoa
Carnea se taie felii, se potriveste de sare si piper, se pune intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Se...
Rosii cu carne de vita
Se taie un capacel fiecarei rosii, se scobesc de miez si se sareaza. Intre timp, se prepara umplutura. Se amesteca tocatura...
Rosii umplute cu slanina si carne tocata
Se fierb cinci oua tare, se trec sub jet de apa rece, se decojesc, se taie in doua pe latime si se scoate galbenusul. Se taie...
Aperitive pe baza de rosiiSote de mazare cu menta este o reteta delicioasa si sanatoasa. Pentru aceasta mancare cu legume aveti nevoie de 500 g mazare,...
Sote de mazare cu menta
Se taie rosiile in doua, se scobesc, iar miezul se pune deoparte. Se presara apoi rosiile cu sare si se lasa sa se scurga pe...
Rosii umplute cu ficat
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc cu atentie. Pulpa rosiilor se amesteca apoi cu felia de paine inmuiata in si...
Rosii umplute cu oua
Se taie un capacel fiecarei rosii. Se pun apoi rosiile intr-o tigaie cu ulei incins si se lasa la foc mic circa 20 de...
Mancare cu rosii
Se taie un capacel fiecarei rosii. Se sareaza putin in interior si se lasa sa se scurga pe o hartie pergament. Se bat usor...
Rosii umplute cu omleta
Se fierbe orezul 6 minute in apa clocotita, cu putina sare. Se adauga 50 g de unt, amestecand continuu. Se acopera si se...
Rosii umplute, cu orez
Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Pulpa rosiilor se caleste in putin ulei. Se taie ceapa marunt, se caleste...
Rosii umplute cu orez
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane