Taiem marunt ceapa, o amestecam cu ouale, carnea si sarea. Facem bilute si le dam prin susan. Se prajesc in mult ulei.
Chiftelute din carne de porc cu susanTaiem vanata si dovlecelul cubulete, ceapa si prazul pestisori. Se incinge uleiul in wok, se pun legumele la calit in aceasta...
Ghiveci montiCartofii se curata, se spala si se taie in sferturi.Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga...
Mancare de cartofi si castraveti muratiSe scurge bine tonul intr-o sita dupa care se toaca ceapa marunt. Untul moale se freaca cu mixerul, se adauga ceapa, tonul si...
Tartine cu pasta de ton si lamaieCeapa, ardeiul si ciupercile se toaca marunt. Dovlecelul si vanata se dau prin razatoarea mare, morcovul prin razatoarea mica...
Turn de orezCeapa se toaca marunt, ardeii cubulete, morcovul cubulete sau se da pe razatoare si se pun la calit in cateva linguri de...
Ciorba de cartofi cu orezPestii se taie bucati potrivite, se condimenteaza, se trec prin faina si se rumenesc putin in ulei. Intr-o cratita se pune...
Plachie de pesteMorcovul se da prin razatoare iar celelalte legume se toaca marunt. Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se mixeaza. Se...
Mancare de orez cu rosiiCarnea se taie cuburi, rosia se paseaza, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Puiul se freaca bine cu condimente (curry, piper...
Pui cu legume si curryCeapa se caleste in ulei de porumb sau in lipsa ulei de masline folosit la intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand...
Pui chinezesc cu orez salbaticUrzicile se curata de codite si apoi se spala in multe ape pana ne plictisim. Se scot cu mana urzicile penru a ramane apa cu...
Rulada cu urziciDupa ce se toaca toate marunt, se calesc: ceapa cu pieptul de pui; dovlecelul si coditele ciupercilor. Se pune si mararul, se...
Ciuperci umplute cu carneDupa ce se toaca toate marunt, se calesc: ceapa cu pieptul de pui, dovlecelul si coditele ciupercilor. Se pune si mararul, se...
Ciuperci umplute cu carneCeapa se toaca marunt si impreuna cu rosiile taiate in sferturi, curatate de pielite si seminte si somnul curatat si spalat...
Somn cu ciuperciCalcanul se curata de solzi si intestine, se spala si se desface apoi in fileuri. Ceapa se taie subtire si se pune intr-un...
Calcan in sos de vinPestele se curata se solzi si intestine, se spala si se taie bucati. Intre timp se pun la calit in ulei ceapa si usturoiul...
Peste a la grecSe spala si se toaca fideluta varza, morcovul se da prin razatoare, ceapa si ardeiul se toaca marunt. Eu am avut 3 tipuri de...
Varza calita cu afumaturaSe pun la calit ceapa si ardeiul, impreuna cu o lingura de ulei. Se adauga varza, se toarna cana cu apa si se lasa la fiert,...
Varza noua fiarta in borsPrima data calim carnea (taiata bucatele) impreuna cu ceapa, pana cand carnea isi schimba culoarea. Adaugam apoi sucul de...
Mancare de galusteAm folosit o tava teflonata, pe fundul careia am pus un strat de felii de rosii; apoi un strat de ceapa; un strat de dovlecei...
Musaca de varaCeapa, morcovul si telina se curata, se taie si se pun in apa la fiert. cand au fiert, se pun bucatile taiate de stiuca,...
Rasol de stiucaStiuca se curata de solzi si maruntaie, apoi se spala si se coate pielea, care se pune de o parte. Carnea se scoate de pe...
Stiuca umpluta cu legumeMorunul se curata apoi se spala cu apa fierbinte si se sareaza dupa care se lasa o ora. Intre timp se fierb in apa morcovul,...
Rasol de morunCeapa, rosia, ardeiul, gogosarul se taie felii.Salata verde se rupe bucati, telemeaua se taie cubulete se pun toate intr-un...
Salata cu fasole boabePestele se curata si se spala. Se sareaza apoi si se lasa sa stea jumatate de ora. Intre timp se taie rosiile felii, iar...
Salau cu ciuperciTocam ceapa iar morcovul il dam prin razatoare. Adaugam si ardeiul tocat si mai calim cateva minute. Stingem cu apa...
Ciorba de legume cu conopidaCrapul se curata, se spala iar apoi se taie bucati. Se sareaza si se pipereaza si se lasa deoparte. Intre timp se taie ceapa...
Plachie de crapCartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa, se amesteca carnea cu cartof ou, ceapa si verdeturile...
Chiftelute albe cu sos albSe curata crapul si se maseaza pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta dupa care l-am lasat la odihnit. Am...
Crap umplutCeapa, morcovul, arpagicul se curata, se spala si se toata marunt. Se pun apoi la fiert cu vinul, otetul sarea, piperul,...
Crap in saramuraDupa ce a stat la inmuiat cateva ore, fasolea se pune la fiert cu sare. Dupa aproximativ 20 de minute se adauga o ceapa si...
Fasole batutaArdeiul, ceapa si salamul se taie cubulete si se soteaza intr-o lingura de ulei. Faina se amesteca cu praf de copt.Ouale se...
Batoane cu legume si salamMorcovul, patrunjelul, ceapa si cartofii se curata, se spala si se taie. Se pun apoi la fiert. Dupa ce sunt aproape fierte,...
Rasol de crapGutuile, spalate, taiate si curatate de seminte se pun impreuna cu ceapa tocata marunt in unt, pe foc. Se lasa sa se inmoaie...
Mancare de gutuiDupa ce prunele au fost tinute la inmuiat in apa calduta se spala bine. Intre timp se toaca marunt ceapa si se caleste pe foc...
Mancare de prune uscateCeapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in ulei. Smochinele, dupa ce au fost tinute in prealabil in...
Mancare de smochineCeapa si verdeat se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Dupa ce au fiert s edauga salata...
Ciorba de salata verdeCarnea de vitel se portioneaza bucati mici, care se pun apoi la fiert. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza. Morcovii,...
Ciorba de vitelBurta bine spalata se pune la fiert impreuna cu osul de vitel. Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul, ceapa si...
Ciorba de burtaCarnea se pune la fiert in apa cu sare si se curata de spume atunci cand face. Se adauga apoi ceapa verde tocata marunt,...
Bors de mielRadacinoasele se curata, se spala si se taie marunt. ceapa se curata si se toaca si ea marunt. Se pun toate la fiert intr-un...
Bors de cartofiLegumele, se spala, se curata si se pun la fiert intr-un litru de apa cu orez si ceapa tocata marunt. Se potriveste totul de...
Bors de lobodaDovelceii se rad de coaja, se spala si se taie bucatele mici. ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii se taie marunt, iar...
Bors de dovleceiMorcovul, patrunjelul si ceapa se spala, se taie bucatele si se pun sa fiarba impreuna cu orezul intr-un litru jumatate de...
Bors de ciuperciUrzicile se spala si se pun sa fiarba intr-un litru de apa. Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga orezul, ceapa tocata...
Bors de urziciPatrunjelul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se rad pe razatoarea. ceapa se curata si se toaca marunt. Sfecla se...
Bors moldovenesc de sfeclaSe pun la fiert legumele tocate marunt (ceapa, morcovul, ardeiul) cu 2 linguri de ulei si o lingurita de delicat. Cand sunt...
Ciorba de legumeSe face maioneza din doua galbenusuri si 250 ml ulei, dupa care se mixeaza sau se toaca vinetele coapte, adaugandu-se treptat...
Salata de vinete cu maioneza si ceapaCeapa se toaca marunt, ardeiul julien, carnea cubulete si morcovul se da prin razatoarea mica. Conopida se desface in...
Pui cu porumb si curryGaina se pune la fiert in apa rece cu ceapa taiata marunt. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza si se tine pe foc mic,...
Supa de pasareSe pun la fiert pipotele si inimile, se caleste ceapa impreuna cu ardeiul si ciupercile. Intrucat ciupercile lasa multa apa...
Tocanita de ciuperci cu inimi si pipote