Se aleg portocale mijlocii, si care se curata usor de coaja. Se scoate si pielita alba, dar cu bagare de seama sa nu le...
Portocale glasateSe pune sa se topeasca 250 gr. zahar in jumatate litru de vin alb bun. Se adauga zeama de la 6 portocale mijlocii, putina...
Gelee de portocaleSe fierb cuburile de soia cu delikat o jumatate de ora. Dupa aceea se scurg si se taie in bucatele mai mici. Se introduc...
Spaghetti cu soiaSe spala si se usuca carnea. Cu o sforicica de bucatarie se leaga cei doi ardei iuti proaspeti de carne. Carnea se pune...
Friptura picanta cu ardeiCartofii se curata, spala, injumatatesc si se pun cca. 20 min. la fiert. Se curata conopida, se spala, se imparte in...
Ragout de conopidaDin faina, apa, oua se framanta un aluat elastic. Apoi se ia cate o bucata de marimea unui mar si cu sucitorul se intinde o...
TorteliniFructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si pistachi. Intr-un castron se pune 1...
Rosii caramelizate umplute cu macedonia de fructeSe incinge uleiul. Sunca, ananasul si porumbul se prajesc pentru scurt timp in ulei. Se bat ouale, se amesteca cu laptele,...
Omleta HawaiiSe amesteca varza cu kefirul si se adauga cascavalul taiat felii subtiri sau dat prin razatoare. Se adauga sare dupa gust. Se...
Salata lui JujiSe toaca legumele cat de marunt posibil. Se pune ceapa la prajit si, dupa ce s-a colorat, se adauga ardeii. Dupa cca un minut...
Peste pe legumeSe toaca marunt ceapa si se pune in tigaie la calit. Se taie bucati mici pieptul de pui si se pune in tigaie dupa ce s-a...
Pui cu rosii si ciuperciSe taie ciupercile bucatele mici, se taie usturoiul feliute subtiri si se pun impreuna la prajit in ulei. Se lasa pana isi...
Salata de ceapa cu ciuperciSe amesteca supa de pui cu laptele de cocos, se da in clocot, apoi se da focul la mic. Se curata lemongrassul si ghimbirul....
Supa cu lapte de cocos si puiSe fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si...
Orez a l`imperatriceSe curata 4-5 mere tari, de marime mijlocie, se scobesc putin in mijloc cu un cutit foarte subtire, ca sa scoatem samburii si...
Mere prajite in aluatSe pune intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte, 6 oua intregi, 200 gr. de zahar, un baton de vanilie, 6 foi de...
Bavarois de vanilieSe ia o bucata de carne macra de la pulpa, se taie in bucati potrivite, ca pentru snitel. Se bat bine cu ciocanul de lemn,...
Rulade mici cu castravetiSe intinde o foaie de placinta. Se lasa cateva minute. Se freaca o bucata de branza de vaca de vreo 300 gr., data prin sita,...
Strudel cu branza de vacaSe pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat...
Sufle de cartofi1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra 2. Se scot semintele de dovleac si se arunca 3. Se scoate o lingura...
Sarmalute in dovleacBlatul se face ca cel de chec. Se unge tava dreptunghiulara de cuptor si se da 30 min la copt. Cand se raceste se taie...
Prajitura AngelicaVinetele se decongeleaza si se scurg. Este recomandabil ca aceasta operatie sa se faca cu o zi inainte pentru a se scurge...
Salata de vinete cu maionezaO jumatate de kg de conopida congelata se pune la microunde 10 minute la putere maxima. Se scoate, se amesteca, se presara...
Conopida cu cascavalBaconul taiat cubulete se trage prin putin unt, dupa care se adauga legumele si se mai calesc putin. Ouale se bat spuma cu...
Omleta mexicanaBLAT Se amesteca un ou, un praf de copt, un zahar vanilat, 3 linguri cu zahar si faina cît inghite (coca se intinde cu...
Prajitura cu lamiieSe combina in vasul de mixer faina, zaharul, espresso simpraful de copt pana cand acesta devin o pasta omogena. Se ia tava in...
Prajitura cu mere si cafeaSe toarna ulei intr-o tava, se asterne un strat de ceapa taiata rondele, se asaza deasupra puiul in prealabil sarat si...
Pui la cuptorSe caleste ceapa in ulei. Se adauga orezul spalat si se lasa la calit pana cand capata transparenta. Se adauga morcovii,...
Orez cu legumeSe curta cateva rosii de coji, si se seminte, se scurg de zeama ce o lasa, si se freaca intr-o farfurie cu o lingura de lemn...
Unt de rosiiSe pune intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, cateva cozi de patrunjel, putin cimbru si o...
Sos de vinSe pune la fiert in zeama de carne zarzavat proaspat taiat ca fideaua si anume morcov, patrunjel, cartofi, la care se adauga...
Supa de legume cu ciuperciSe bat 12 albusuri spuma, cu un pahar de zahar pisat. Se adauga un pahar de faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide....
Paine de albusSe curata cepele si se taie rondele. Untul si uleiul se pun intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste, apoi se stropeste...
Macrou cu smantana si lamaieSe amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider 30 de minute ca sa se intareasca grasimea si sa se poata lucra....
Tarta cu brocoliSe framanta un aluat din toate ingredientele. Trebuie sa fie destul de tare ca sa poata fi intins cu sucitorul pe planseta....
Biscuiti cu formeSe fierb ouale tari. Cand sunt reci se cojesc, se taie felii rotunde, si se aseaza pe o farfurie unele peste altele. Deoparte...
Oua rascoapte cu sos picantSe aleg rosii tari si cat mai mici. Se taie un capac, se scobesc. Se presara un praf de sare, unul de piper si se stropesc cu...
Rosii umplute cu tonPentru marinata se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 de ore in apa, ca sa se desareze, schimband apa odata sau de...
Scrumbii marinateSe spala ficatul (maiul); se curata cu grija sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amara ficatul. Ca sa ramana alb se...
Spuma de ficat in aspicPestele se scurge de ulei si se zdrobeste cu furculita. Se amesteca cu untul, mustarul, sfecla rosie fiarta, data pe...
Salata de peste cu sfecla rosieSe bat albusurile spuma. Cand spuma este tare se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat...
Tarta cu fructe exoticeIntr-un bol se pune iaurtul cu galbenusurile si se freaca bine. Pe masura ce amestecati, adaugati zaharul (in ploaie), faina,...
Prajitura cu iaurtBlat: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi pudingul de cacao. Se...
Creme a la cremeSe separa ouale. Albusurile se bat spuma cu mixerul la viteza maxima cca. 10 min., apoi se adauga zaharul tos putin cate...
Chec cu surprizeSe pune in tigaie la prajit carnea, cirnatii, sunca, intre timp se face si o mamaliguta potrivita nici prea moale nici tare,...
Tochitura BucovineanaChecul de portocale dupa reteta braziliana are o aroma puternica de portocale, si poate fi facut atat cu coaja de portocale...
Chec de portocale (reteta braziliana)Se fierb macaroane in mod obisnuit, dupa indicatiile de pe punga. Se razuieste branza, de preferat pe razatoarea mica. Se...
Macaroane cu branzaSe curata cartofii, se spala, se toaca in cuburi, se mai spala inca odata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se...
Cartofi gratinati cu mujdeiSe pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si...
Ciorba ardeleneascaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaAm folosit un cotlet de vitel,carne proaspata si frageda. Sosul l-am facut cu ce a ramas in vas dupa prepararea carnii, iar...
Cotlet de vitel cu piure de mazare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiuneIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa