Se sectioneaza rinichi si se elimina centrul de culoare alba. Se taie in 8 parti relativ egale si se pun intrun bol cu apa cu...
Rinichi sote cu legumeDrojdia se freaca cu zaharul si se adauga in faina. Apoi turnam uleiul,laptele si sarea. Se framanta pina obtinem aluatul.
Blat de pizza a`la RazvanSe da fasolea in clocot de doua ori, apoi se muta in cucta/oala sub presiune impreuna cu ciolanul afumat si se lasa la fiert...
Supa groasa de fasole si ciolan afumatSe fierbe ficatul cu foile de dafin; cind este gata se scoate din apa se lasa la racit si se taie marunt, in apa de la ficat...
Orez cu ficatSe pun pe fundul unei cratite cateva feliute de slanina, deasupra carnea, si se frige pe o parte si pe alta timp de 20 de...
Friptura inabusita nemteascaSe taie fideluta varza, se da morcovul prin razatoarea medie si se adauga stafidele. Se prepara separat sosul din zeama unei...
Salata de varza cu morcov si stafideSe fierb cartofii si ouale, se unge o oala adanca cu unt sau margarina, se dau pe razatoare toate ingredientele si se aseaza...
Cartofi la cuptorSe spala bine pestele si se sterge cu hartie de bucatarie. Se condimenteaza dupa preferinta si se stropeste bine cu zeama de...
Peste la cuptorSe pune ceapa taiata marunt cu morcovul dat pe razatoare si un catel de usturoi zdrobit la calit in unt 5 minute. Dovleacul...
Supa de dovleacSe separa galbenusurile de albusuri. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja rasa de la o portocala si...
Prajitura cu portocalaSe pun pastele fainoase la fiert, conform cu specificatiile de pe punga. Ceapa si cateii de usturoi se taie marunt, dupa care...
Paste a la FlorinTiramisu reţetă cu ananas Se mixeaza foarte marunt 3 rondele de ananas. Se bat albusurile spuma cu un pic de sare....
Tiramisu reţetă cu ananasSe amesteca ingredientele pana se obtine o pasta semilichida, se toarna intr-o tava tapetata cu faina, se da la cuptor la foc...
Negresa de postSe fierb pastele, se adauga mozarella taiata cubulete, rosiile si eventual ardeiul gras, tonul, porumbul, ceapa taiata pe...
Salata de paste cu tonSe taie rosiile in felii. Se pun intr-un bol mare impreuna cu migdalele pisate, parmezanul, busuiocul, sare, piper si un pic...
Pesto rosuSosul Amatriciana este o reteta de sos perfect pentru diferite tipuri de paste. Este foarte aromat, iar finalul cu ou...
Sos Amatriciana cu pasteSe amesteca intr-un castron cu lingura de lemn(nu e necesar mixer)smantana cu zaharul, ouale, praful de copt, zaharul...
Prajitura cu visine, caise sau pruneBLATUL Se bat ouale cu zaharul pana se face o pasta omogena, apoi se adauga faina si aromele. Compozitia se toarna intr-o...
Prajitura cu cocosSe fierb in vase separate fileul de pui, ouale si cartofii, dupa care se aranjeaza straturi intr-un vas de sticla din care va...
Salata "Jubileu"Se taie in felii un ficat de curcan sau 2-3 ficati de gaina, se prajesc in unt, se pune sare si un praf de faina. Se face o...
Omleta cu ficati de pasareSe rad pestii de solzi, se curata inauntru, si se spala. Se pun sa se friga la foc incins. Se intorc pe o parte si pe alta cu...
Biban in saramuraSe aleg ciuperci mijlocii, se rupe cotorul, si se spala cu putina lamaie. Se usuca bine cu un servet, se face un aluat de...
Ciuperci cu aluatSe freaca 250 gr de unt pana se face spuma . Se adauga incet 100 g de zahar si 150 g migdale curatate si date prin masina. Se...
Cornulete de migdaleSe bat ouale cu zahar dupa gust, pana ce spuma se intareste astfel incat daca intoarceti castronul aceasta nu cade. In tava...
Tort de bezea cu bananeSe fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi...
Orez chinezescSe curata si se fierb ciupercile in apa cu sare, circa 20 de minute, dupa care se scurg. Intre timp se prajeste in unt sau...
Mancarica de ciuperci cu piept de puiBudinca de creier este o mancare foarte delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, smantana, oua si...
Budinca de creierSe curata porumbeii, se umplu cu o compozitie din carne de vitel, miez de paine muiat in lapte, si ficatul de porumbel, toate...
Porumbei umplutiSe fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin sita si se amesteca cu o cantitate egala de faina, si putina apa calda,...
Gogosi de cartofiSe freaca 6 galbenusuri cu 4 lingurite de zahar, pana se albesc, se adauga 6 linguri de nuci macinate, si la urma cele 6...
Rulada de nuci cu marmeladaSe pune in oala sub presiune garful afumat, dupa ce a fost taiat si spalat, zarzavaturile curatate si tocate cubulete,...
Ciorba de afumatura in oala sub presiuneSe spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se scurge apa si se toaca foarte marunt. Intr-o...
Spanac cu sos de rosiiSe dau pe razatoarea mare morcovul, gulia, sfecla. Se taie castravetele feliute, ardeiul bastonase. Se adauga ceapa tocata...
Salata de cruditati "Cristina"Reţetă de preparare a papanaşilor. Se curata si se spala morcovii si ceapa; se taie morcovii fideluta, sau se dau prin...
Reţetă de preparare a papanaşilor de morcoviSe curata cateva gulii si cativa cartofi, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa...
Supa de guliiSe face un aluat pentru clatite; se coc clatitele si se tin la cald. Din urda, stafide, zahar vanilat, coaja de lamaie se...
Clatite cu urdaSe pune zaharul intr-o cratita unde se rumeneste. Cind are culoarea rosiatica, se pune putina apa. Dupa topirea zaharului...
Pui cu gutuiSe curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mare, se calesc in unt, adaugandu-se apa pana se patrund. Intre timp se spala...
Ciorba de legume "Martisor"Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un...
Pui caffeFoi: se bat 5 albuse cu 5 linguri de zahar, se adauga 5 galbenuse, 5 liguri de faina, 2 linguri cacao un praf de copt. Se coc...
Prajitura cu crema de bananeSe face o tigaie tiganeasca cu cartofi prajiti, se prajesc mai putin decat de obicei, se scot si pun la scurs de ulei, se...
Pizza saraculuiSe taie biftecul intr-o bucata de 4-5 cm grosime, se curata de pielite si grasime. Se turteste cu lama unui cutit, pentru a i...
ChateaubriantSe fac 500 ml de supa din cubul de vegeta si apa. Carnea se taie fasii de 1 x 4 cm si se prajesc pt 5 minute in margarina,...
Friptura cu bananeSe amesteca untul cu zaharul si cu ouale, iar in final se adauga branza si faina amestecata cu praful de copt. Se razuieste...
Tort de branza si grapefruitSe alege un ficat frumos, proaspat si alb. Se curata si se tine 2 ore in apa putin sarata. Se sterge usor cu o carpa si se...
Ficat de gasca naturSe rad pe o razatoare cu gaurele mari 4 banane, se stropesc cu 2 linguri de rom si se amesteca cu 4 linguri de zahar. Se bate...
Crema de bananeSe freaca 3 galbenusuri cu un pahar de zahar pana se albeste. Se adauga trei sferturi de pahar de faina, un pahar de nuca...
Scoarta cu nucaSe pune la fiert otetul cu o ceapa mijlocie taiata fin, se lasa sa scada la jumatate. Se face si un rantas rumenit din...
Sos cu otetSe potriveste de acra zeama de varza, adaugand apa daca trebuie. Se lasa sa fiarba cu zarzavat taiat marunt: morcov,...
Ciorba de peste cu zeama de varzaSe freaca un galbenus crud cu 3 galbenusuri rascoapte date prin sita, se adauga 250 gr. migdale curatate si macinate, 250 gr....
Cartofi de ciocolataDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaCum ziceam mai devreme, a inceput curatenia de primavara in congelator. Si cum acolo zacea o cutie cu albusuri, le-am...
Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurtIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa