Se sectioneaza rinichi si se elimina centrul de culoare alba. Se taie in 8 parti relativ egale si se pun intrun bol cu apa cu...
Rinichi sote cu legume
Drojdia se freaca cu zaharul si se adauga in faina. Apoi turnam uleiul,laptele si sarea. Se framanta pina obtinem aluatul.
Blat de pizza a`la Razvan
Se da fasolea in clocot de doua ori, apoi se muta in cucta/oala sub presiune impreuna cu ciolanul afumat si se lasa la fiert...
Supa groasa de fasole si ciolan afumat
Se fierbe ficatul cu foile de dafin; cind este gata se scoate din apa se lasa la racit si se taie marunt, in apa de la ficat...
Orez cu ficat
Se pun pe fundul unei cratite cateva feliute de slanina, deasupra carnea, si se frige pe o parte si pe alta timp de 20 de...
Friptura inabusita nemteasca
Se taie fideluta varza, se da morcovul prin razatoarea medie si se adauga stafidele. Se prepara separat sosul din zeama unei...
Salata de varza cu morcov si stafide
Se fierb cartofii si ouale, se unge o oala adanca cu unt sau margarina, se dau pe razatoare toate ingredientele si se aseaza...
Cartofi la cuptor
Se spala bine pestele si se sterge cu hartie de bucatarie. Se condimenteaza dupa preferinta si se stropeste bine cu zeama de...
Peste la cuptor
Se pune ceapa taiata marunt cu morcovul dat pe razatoare si un catel de usturoi zdrobit la calit in unt 5 minute. Dovleacul...
Supa de dovleac
Se separa galbenusurile de albusuri. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja rasa de la o portocala si...
Prajitura cu portocala
Se pun pastele fainoase la fiert, conform cu specificatiile de pe punga. Ceapa si cateii de usturoi se taie marunt, dupa care...
Paste a la Florin
Tiramisu reţetă cu ananas Se mixeaza foarte marunt 3 rondele de ananas. Se bat albusurile spuma cu un pic de sare....
Tiramisu reţetă cu ananas
Se amesteca ingredientele pana se obtine o pasta semilichida, se toarna intr-o tava tapetata cu faina, se da la cuptor la foc...
Negresa de post
Se fierb pastele, se adauga mozarella taiata cubulete, rosiile si eventual ardeiul gras, tonul, porumbul, ceapa taiata pe...
Salata de paste cu ton
Se taie rosiile in felii. Se pun intr-un bol mare impreuna cu migdalele pisate, parmezanul, busuiocul, sare, piper si un pic...
Pesto rosuSosul Amatriciana este o reteta de sos perfect pentru diferite tipuri de paste. Este foarte aromat, iar finalul cu ou...
Sos Amatriciana cu paste
Se amesteca intr-un castron cu lingura de lemn(nu e necesar mixer)smantana cu zaharul, ouale, praful de copt, zaharul...
Prajitura cu visine, caise sau prune
BLATUL Se bat ouale cu zaharul pana se face o pasta omogena, apoi se adauga faina si aromele. Compozitia se toarna intr-o...
Prajitura cu cocos
Se fierb in vase separate fileul de pui, ouale si cartofii, dupa care se aranjeaza straturi intr-un vas de sticla din care va...
Salata "Jubileu"
Se taie in felii un ficat de curcan sau 2-3 ficati de gaina, se prajesc in unt, se pune sare si un praf de faina. Se face o...
Omleta cu ficati de pasare
Se rad pestii de solzi, se curata inauntru, si se spala. Se pun sa se friga la foc incins. Se intorc pe o parte si pe alta cu...
Biban in saramura
Se aleg ciuperci mijlocii, se rupe cotorul, si se spala cu putina lamaie. Se usuca bine cu un servet, se face un aluat de...
Ciuperci cu aluat
Se freaca 250 gr de unt pana se face spuma . Se adauga incet 100 g de zahar si 150 g migdale curatate si date prin masina. Se...
Cornulete de migdale
Se bat ouale cu zahar dupa gust, pana ce spuma se intareste astfel incat daca intoarceti castronul aceasta nu cade. In tava...
Tort de bezea cu banane
Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi...
Orez chinezesc
Se curata si se fierb ciupercile in apa cu sare, circa 20 de minute, dupa care se scurg. Intre timp se prajeste in unt sau...
Mancarica de ciuperci cu piept de pui
Budinca de creier este o mancare foarte delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, smantana, oua si...
Budinca de creier
Se curata porumbeii, se umplu cu o compozitie din carne de vitel, miez de paine muiat in lapte, si ficatul de porumbel, toate...
Porumbei umpluti
Se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin sita si se amesteca cu o cantitate egala de faina, si putina apa calda,...
Gogosi de cartofi
Se freaca 6 galbenusuri cu 4 lingurite de zahar, pana se albesc, se adauga 6 linguri de nuci macinate, si la urma cele 6...
Rulada de nuci cu marmeladaSe pune in oala sub presiune garful afumat, dupa ce a fost taiat si spalat, zarzavaturile curatate si tocate cubulete,...
Ciorba de afumatura in oala sub presiune
Se spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se scurge apa si se toaca foarte marunt. Intr-o...
Spanac cu sos de rosii
Se dau pe razatoarea mare morcovul, gulia, sfecla. Se taie castravetele feliute, ardeiul bastonase. Se adauga ceapa tocata...
Salata de cruditati "Cristina"
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se curata si se spala morcovii si ceapa; se taie morcovii fideluta, sau se dau prin...
Reţetă de preparare a papanaşilor de morcovi
Se curata cateva gulii si cativa cartofi, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa...
Supa de gulii
Se face un aluat pentru clatite; se coc clatitele si se tin la cald. Din urda, stafide, zahar vanilat, coaja de lamaie se...
Clatite cu urda
Se pune zaharul intr-o cratita unde se rumeneste. Cind are culoarea rosiatica, se pune putina apa. Dupa topirea zaharului...
Pui cu gutui
Se curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mare, se calesc in unt, adaugandu-se apa pana se patrund. Intre timp se spala...
Ciorba de legume "Martisor"
Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un...
Pui caffe
Foi: se bat 5 albuse cu 5 linguri de zahar, se adauga 5 galbenuse, 5 liguri de faina, 2 linguri cacao un praf de copt. Se coc...
Prajitura cu crema de banane
Se face o tigaie tiganeasca cu cartofi prajiti, se prajesc mai putin decat de obicei, se scot si pun la scurs de ulei, se...
Pizza saracului
Se taie biftecul intr-o bucata de 4-5 cm grosime, se curata de pielite si grasime. Se turteste cu lama unui cutit, pentru a i...
Chateaubriant
Se fac 500 ml de supa din cubul de vegeta si apa. Carnea se taie fasii de 1 x 4 cm si se prajesc pt 5 minute in margarina,...
Friptura cu banane
Se amesteca untul cu zaharul si cu ouale, iar in final se adauga branza si faina amestecata cu praful de copt. Se razuieste...
Tort de branza si grapefruit
Se alege un ficat frumos, proaspat si alb. Se curata si se tine 2 ore in apa putin sarata. Se sterge usor cu o carpa si se...
Ficat de gasca natur
Se rad pe o razatoare cu gaurele mari 4 banane, se stropesc cu 2 linguri de rom si se amesteca cu 4 linguri de zahar. Se bate...
Crema de banane
Se freaca 3 galbenusuri cu un pahar de zahar pana se albeste. Se adauga trei sferturi de pahar de faina, un pahar de nuca...
Scoarta cu nuca
Se pune la fiert otetul cu o ceapa mijlocie taiata fin, se lasa sa scada la jumatate. Se face si un rantas rumenit din...
Sos cu otet
Se potriveste de acra zeama de varza, adaugand apa daca trebuie. Se lasa sa fiarba cu zarzavat taiat marunt: morcov,...
Ciorba de peste cu zeama de varza
Se freaca un galbenus crud cu 3 galbenusuri rascoapte date prin sita, se adauga 250 gr. migdale curatate si macinate, 250 gr....
Cartofi de ciocolata
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane