BlatulSe bat ouale cu 3 linguri de apa rece cca. 5 min. si apoi se adauga intr-o continua mestecare zaharul. Se amesteca...
Tort Milka
Se cerne faina si apoi se aduga praful de copt, zaharul, cacao, scortisoara, margarina, 1ou si vinul. Se face un aluat care...
Fursecuri cu vin rosu
Din ingredientele de mai sus se face un aluat "fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in...
Prajitura cu mere
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat neted si elastic , nu foarte moale si atentie nu trebuie sa se...
Aluat de pizza
Blatul- 7 galbenusuri se freaca cu 250 gr.zahar macinat, se adauga 3 linguri de ness (sau 2 linguri cacao), 7 linguri de apa...
Delicioasa
In timp ce orezul este pus la fiert, se pot pregati celelalte ingredinete: tonul din conserva se desface masunt. Ceapa se...
Salata de ton
Se curata ardeii si se golesc de samburi. Pestele se taie bucatele. Se face un sos bechamel din unt si faina care se stinge...
Ardei umpluti cu peste
Buchetelele de conopida se tin in apa rece cu putina sare timp de 30 de minute. Se spala bine , se taie bucatele de 1*1 cm....
Conopida cu nuci
Din oua, smantana, maioneza , faina praf de copt se face un aluat ca o smantana groasa. Umplutura: ceapa tocata se aureste...
Budinca de ciuperci
Zaharul se freaca cu margarina, se adauga galbenusurile , smantana , faina , praful de copt. Albusurile batute spuma se...
Prajitura cu caise
Se face un blat obisnuit din 8 oua. Cand este rece se taie capacul , se scobeste blatul si se faramiteaza. Crema: 200 g unt...
Tort cu visine
Se taie puiul in bucati si se prajeste circa 3-4 minute intr-o tigaie cu ulei de masline impreuna cu cei 4 catei de usturoi(...
Pui cu lapte si lamaie
Se taie vinetele de-a lungul in feliute,la fel si ardeii. Se prajesc in ulei pana se rumenesc,se scot pe foi de hartie de...
Tocanita greceasca de legume(Turlu)
Speli carnea de vitel, o tai in asa fel incat sa ai o bucata feliata care sa infasoare la final compozitia(cca220 g). Restul...
Alinofag
Din pieptul de pui tocat, 1 ceapa, orezul fiert sare si piper se fac perisoare care se dau prin faina. Celelate 2 cepe...
Supa de mazare cu perisoare de pui
Fileul din piept de pui se unge cu mustar, peste care se intinde apoi cu un cutit un triunghi de branza topita.Deasupra se...
Rulou de pui
Pulpa de vita se pune la oala de presiune impreuna cu celelalte ingrediente, mai putin pasta de tomate, se acopera cu apa si...
Pulpa de vita la cuptor
Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizza
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apoi se adauga frecindu-se continuu apa si uleiul. Se adauga...
Prajitura zebra
Se spala ciolanul afumat si se pune la fiert in apa rece cu sare timp de 30 min se spumeaza si se adauga ceapa,telina...
Supa ardeleneasca de morcovi cu ciolan afumat
Curata usturoiul, castravetele taie-l in cubulete, ridichile in felii subtiri, taie frunzele de ceapa. Amesteca toate...
Salata de primavara
Incalzeste cuptorul 180-200grade. Intinde aluatul intr-o forma de tarta si inteapa-l cu furculita. Coace-l 15minute. Bate...
Tarta exotica
Se spala si se curata dovleceii, se taie in jumatati pe lungime si se scobesc de miez. Se calesc 2 minute,in putin ulei,...
Dovlecei umpluti - fara carne
Se incepe cu aprinderea cuptorului. Apoi se ung 2 tavi de chec cu unt si se tapeteaza cu faina. Se separa albusurile de...
Chec cu cacao si anason
Se fierbe soia in 2l apa pt 30min, apoi se storc. Ceapa taiata pestisor se caleste in putin ulei si se adauga cuburile de...
Tocanita
Se taie usturoiul marunt si se caleste in uleiul de masline care s-a incins. Dupa un minut se adauga scrumbiile, maruntite in...
Spaghetti alla putanesca
Se incinge cuptorul, inmuiati o felie de paine si apoi stoarceti-o, curatati si tocati ceapa, puneti porumbul la scurs....
Rulada din carne tocata
Se aleg murele si se fac piure cu mixerul. Mierea se incalzeste la bain-marie si se toarna murele amestecand in continuu....
Dulceata de mure
Cartofii se fierb in coaja. Intre timp se bat ouale bine si se amesteca cu faina pana se formeaza o pasta fina. Dupa aceea se...
Mancare de cartofi si galuste
Fasolea muiata din ajun se opareste de 2, 3 ori, se clateste bine si se pune in oala sub presiune odata cu morcovul si ceapa...
Ciorba de fasole uscata cu marar "Corcodusa"
Din apa, ulei, sare, otet si faina se framinta un aluat mai tare care se izbeste de masa de 100-120 de ori; se imparte in 2...
Placinta cu ciuperci si soia
Se fierbe apa cu sarea, inainte de a da in clocot se adauga shoiul ( vinul rosul sau sos soia) si lingurita de vegeta. Se...
Supa "minut"
Puiul se taie bucati :pulpe,aripioare,pieptul(sa fie cam 10 bucati),intr-o cratita se pune ulei de masline si apoi se...
Pui cu lapte si lamaie
Cartoful se taie in rondele groase, apoi rondelele se injumatatesc. Ceapa se taie de asemenea rondele groase ( nu se...
Friptura "a la Taka"
Aluatul de baza:faina si stafidele se dau prin masina de tocat si se framanta. Coca o putem tine la frigider intr-o punga de...
Tarta cu portocale
Se macina nucile, se toaca fructele uscte. Se amesteca toate ingredientele si se dau prin masina de tocat. Daca aluatul se...
Praline cannelle
Se macina migdalele, se bat albusurile si se amesteca cu celelalte ingrediente. Eventual se mai adauga putina scoritsoara. Se...
Stelute cu scotisoara
Se macina fin grauntele, se amesteca cu mierea si cu aromele pentru turta dulce si se adauga lapte pana se formeaza aluatul....
Turta dulce
Se bate spuma untul. Se adauga mierea, ouale si sortisoara. Se macina fin 1/2 din nuci, restul se toaca si ambele, impreuna...
Betisoare cu nuci
Se taie marunt bananele, se amesteca cu cocosul ras si cu mierea. Se framanta coca si se taie in bucati mici.
Delicatese cu cocos
Se pun la mixer ovazul, apa, zeama de lamie, mierea si marul. Se amesteca bine cu piureul de migdale si cu aromele.
Pasta de migdale
Amesteci margarina cu zaharul si galbenusurile pana obtii o crema pe care o pui peste faina. Adaugi si praful de copt,...
Prajitura cu piersici si bezea
Se bat 8 galbenusuri cu 350g. zahar pudra si 8 linguri apa pina volumul se dubleaza si devine o crema spumoasa. Separat se...
Patratele cu crema si nuca de cocos
Intr-un vas se mixeaza laptele cu pachetul de crema caramel(pudra),pachetul de frisca(pudra), ness-ul si smintina lichida...
Biscuiti cu crema ness
Se taie legumele,se adauga sare dupa gust si putin ulei,obtinandu-se astfel o salata in care se pune tonul scurs de zeama.
Salata cu ton
Muschiul file se desface cu un cutit ascutit ca si cum ar fi un rulou, se bate cu ciocanul de snitele , se sareaza si se...
Muschi file umplut
Curmalele si smochinele se dau prin masina de carne. Se framanta si se taie in forme diferite.
Biscuiti de migdale
Se scot samburii din curmale (sau din prune), se umplu cu razatura de nuca de cocos sau pasta de migdale.
Curmale umpluteSe topeste mierea in zeama de porocale (eventual se incalzeste usor). Se bate smantana, se toaca alunele si se amesteca cu...
Capsune cu miere
Se amesteca iaurtul, merele zdrobite sau fructele facute piureu, mierea si zeama de lamaie si se adauga smantana batuta. Se...
Inghetata de iaurt si fructe
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane