Retete culinare

categorii rețete
Conserve de fructe
toate—
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

urmărește-ne

Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe

Facebook Youtube

Dulceata de portocale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se

detalii rețetă—

Dulceata de lamai, piersici si pere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri.

detalii rețetă—

Dulceata de struguri

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se

detalii rețetă—

Dulceata de prune umplute cu nuci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca

detalii rețetă—

Dulceata de trandafiri

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de

detalii rețetă—

Compot de gutui intregi conservat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se curata gutuile, se scot cu un cutit ascutit casutele cu samburi se pun la fiert cu apa. Se fierb gutuile pana se

detalii rețetă—

Compot de visine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se pun intr-un borcan, alternativ, un rand de fructe, un rand de zahar, pana se termina ingredientele. Se stropesc

detalii rețetă—

Compot de visine conservat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se fierbe un sirop din apa cu zahar si se raceste. Se curata visinele si se asaza in borcane. Se toarna siropul

detalii rețetă—

Compot mozaic

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se

detalii rețetă—

Dulceata de caise

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu

detalii rețetă—

Dulceata de caise verzi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un

detalii rețetă—

Dulceata de capsune

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se spala cu atentie si grija capsunele, se scurg si se pun in cratita pentru dulceata, alternand un rand de fructe

detalii rețetă—

Dulceata de cirese amare

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se spala, se aleg ciresele si se scot coditele si samburii cu un ac sau cu instrumentul special. Se pun in cratita

detalii rețetă—

Compot de visine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 

Intr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a

detalii rețetă—