Conserve de fructe

Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Portocalele se pun intregi la fiert in apa clocotita. Se scot apoi si se lasa la racit intr-un vas cu apa rece. Se taie...

Dulceata de portocale
Dulceata de coji de pepene verzi
Dulceata

Dulceata de coji de pepene verzi

Se curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie...

Dulceata de coji de pepene verzi
Dulceata de nuci verzi
Dulceata

Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o...

Dulceata de nuci verzi
Dulceata de visine
Dulceata

Dulceata de visine

Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul...

Dulceata de visine
Marmelada de mere, de pere sau prune
Dulceata

Marmelada de mere, de pere sau prune

Se curata fructele de coaja, de samburi si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa la fiert. Se...

Marmelada de mere, de pere sau prune
Dulceata de gutui rase
Dulceata

Dulceata de gutui rase

Se curata gutuile de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare. Se pune siropul la fiert, apoi se adauga o lingura de zeama de...

Dulceata de gutui rase
Dulceata de gutui simpla
Dulceata

Dulceata de gutui simpla

Se curata de coaja gutuile, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu jumatate de...

Dulceata de gutui simpla
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Se spala prunele si se curata de samburi. Separat se pune apa impreuna cu zaharul la fiert. Se adauga scortisoara, iar dupa...

Compot de prune
Compot de caise
Compoturi

Compot de caise

Se spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna...

Compot de caise
Jeleu de caise
Dulceata

Jeleu de caise

Se amesteca piureul de caise cu zaharul si se pun la fiert. Se ia vasul de pe foc, dupa ce s-a fiert jeleul si se introduce...

Jeleu de caise
Jeleu de visine
Dulceata

Jeleu de visine

Se trec visinele crude prin sita iar sucul obtinut se amesteca impreuna cu zaharul. Se pun la fiert si se lasa pe foc pana se...

Jeleu de visine
Jeleu de zmeura
Dulceata

Jeleu de zmeura

Se trece prin sita zmeura, iar sucul obtinut se strecoara pana se limpezeste si se amesteca impreuna cu zaharul. Se pune apoi...

Jeleu de zmeura
Jeleu de gutui
Dulceata

Jeleu de gutui

Se spala gutuile, se taie in bucatele mici si se pun la fiert in apa. Dupa ce s-au fiert, se rastoarna pe o sita, se lasa sa...

Jeleu de gutui
Jeleu de coacaze rosii
Dulceata

Jeleu de coacaze rosii

Se fierb in apa coacazele, apoi se strecoara si se preseaza. Se adauga aceeasi cantitate de zahar piureului rezultat si se...

Jeleu de coacaze rosii
Jeleu de coarne
Dulceata

Jeleu de coarne

Se fierb 1 kg de coarne cu putina apa si se trec apoi prin sita. La 250 gr piure de coarne se adauga 250 gr zahar si se pun...

Jeleu de coarne
Jeleu de corcoduse
Dulceata

Jeleu de corcoduse

Se pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu...

Jeleu de corcoduse
Compot de mere cu vanilie
Compoturi

Compot de mere cu vanilie

Compotul de mere este un dulce nemaipomenit pe tot parcursul anului. Daca mai adaugi si o aroma de vanilie va fi un compot cu...

Compot de mere cu vanilie
Marmelada de pere
Dulceata

Marmelada de pere

Se curata de coaja si seminte perele dupa care se taie bucati. Perele se pun la fiert in cateva linguri de apa, se adauga...

Marmelada de pere
Compot de caise
Compoturi

Compot de caise

Apa impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se pune pe foc mic. Se scot samburii din caise si se adauga la fiert in sirop...

Compot de caise
Compot de cirese
Compoturi

Compot de cirese

Compotul de cirese este foarte usor de preparat si te vei putea bucura astfel si in anotimpul rece de aroma cireselor.

Compot de cirese
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Apa sau vinul se pune la fiert cu apa, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga prunele dupa ce zaharul s-a...

Compot de prune
Compot de capsune
Compoturi

Compot de capsune

Intr-un vas cu apa, se adauga zaharul, zaharul vanilar, un praf de sare si se lasa la fiert pana cand compozitia se leaga. Se...

Compot de capsune
Compot de mere
Compoturi

Compot de mere

Apa se da in clocot impreuna cu zaharul. Se introduc cojile de mere si se scot dupa ce si-au schimbat culoarea. Se adauga in...

Compot de mere
Magiun de prune
Dulceata

Magiun de prune

Prunele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca tot timpul cand incep sa fiarba...

Magiun de prune
Marmelada de pere, prune si mere
Dulceata

Marmelada de pere, prune si mere

Marmelada este delicioasa si se foloseste la nenumarate retete de prajituri sau se consuma ca atare. Marmelada de pere, prune...

Marmelada de pere, prune si mere
Marmelada de caise
Dulceata

Marmelada de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun impreuna cu zaharul la fiert. Se amesteca continuu pana ce se leaga...

Marmelada de caise
Marmelada de caise
Dulceata

Marmelada de caise

Se spala caisele si se oparesc. Se curata si li se scot samburii. Se pun apoi intr-un vas la fiert, pana cand scade zeama pe...

Marmelada de caise
Marmelada de capsune
Dulceata

Marmelada de capsune

Zaharul impreuna cu un pahar de apa se pun pe foc. Cand siropul s-a legat se adauga capsunele. Se ia de pe foc vasul si se...

Marmelada de capsune
Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Portocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se...

Dulceata de portocale
Peltea de coacaze
Dulceata

Peltea de coacaze

Se storc bine coacazele, iar sucul obtinut se pune impreuna cu zaharul la fiert, pana cand siropul se leaga. Spuma se...

Peltea de coacaze
Dulceata de gutui cu vanilie
Dulceata

Dulceata de gutui cu vanilie

Gutuile se spala, se curata de coaja si se dau repede pe razatoare. Se pune apoi zaharul la fiert impreuna cu 2 pahare de...

Dulceata de gutui cu vanilie
Peltea de zmeura
Dulceata

Peltea de zmeura

Se stoarce bine de tot zmeura iar zeama obtinuta se pune peste zahar. Se lasa la fiert, pe foc mare pana cand se leaga. Apoi...

Peltea de zmeura
Dulceata de grepfruit
Dulceata

Dulceata de grepfruit

Se curata grepfruitul, iar coaja rasa si mai apoi desprinsa de pe miez se pune in apa si se lasa 24 de ore. Se scot apoi din...

Dulceata de grepfruit
Dulceata de caise
Dulceata

Dulceata de caise

Caisele se curata de coaja si se scot cu grija samburii. Acestia se sparg si se curata de pielite. Se pun caisele in apa de...

Dulceata de caise
Dulceata de visine
Dulceata

Dulceata de visine

Visinele se curata de samburi si se amesteca apoi cu un kg de zahar. Se lasa pana a doua zi ca sa lase zeama. Aceasta se pune...

Dulceata de visine
Dulceata de capsune fara conservant
Dulceata

Dulceata de capsune fara conservant

Dulceata de capsune fara conservant este foarte usor de preparat si se pastreaza foarte bine de-a lungul anului, daca e...

Dulceata de capsune fara conservant
Dulceata de cirese negre
Dulceata

Dulceata de cirese negre

Zaharul se pune intr-un vas, se adauga ciresele negre curatate de samburi, impreuna cu zeama ce au lasat-o si se lasa asa...

Dulceata de cirese negre
Dulceata de cirese albe
Dulceata

Dulceata de cirese albe

Ciresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu...

Dulceata de cirese albe
Magiun de prune
Dulceata

Magiun de prune

Spalam prunele apoi le curatam de codite si le punem in apa clocotita pentru cateva minute dupa care incepem sa le decojim....

Magiun de prune
Gem de prune
Dulceata

Gem de prune

Curatam si spalam prunele apoi le lasam peste noapte la temperatura camerei cu fructoza. Se fierb prunele 4 ore. Gemul...

Gem de prune
Marmelada de mere
Dulceata

Marmelada de mere

Am curatat merele de coaja si samburi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa....

Marmelada de mere
Dulceata de mure
Dulceata

Dulceata de mure

Se spala si se curata de codite murele. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare cu fructoza. Se fierb aproximativ 2 ore si...

Dulceata de mure
Compot de pere
Compoturi

Compot de pere

Se cutata perele si se taie cubulete. Se pun perele intr-o oala suficient de mare si se acopera cu apa. se fierb 1 h si 30...

Compot de pere
Dulceata de afine monti
Dulceata

Dulceata de afine monti

Se spala afinele si se curata de codite. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare (sa permita amestecatul) se adauga fructoza....

Dulceata de afine monti
Gem de corcoduse
Dulceata

Gem de corcoduse

Acest tip de gem imi aduce adesea aminte de copilarie, de prajiturile, placintele, dulceturile si bucatele pregatite de...

Gem de corcoduse
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Prunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si...

Compot de prune
Marmelada de pere
Dulceata

Marmelada de pere

Am curatat perele de coaja si sambururi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa....

Marmelada de pere
Marmelada de portocale
Dulceata

Marmelada de portocale

Portocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le...

Marmelada de portocale
Compot de pere
Compoturi

Compot de pere

Compotul de pere este dulce si aromat, surprinde perfect aroma si textura perelor, pentru a ne bucura si iarna de gustul lor....

Compot de pere
Compot de piersici
Compoturi

Compot de piersici

Piersicile se spala, se curata de coaja, se scot samburii si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana...

Compot de piersici
Compot de caise
Compoturi

Compot de caise

Caisele se taie in doua si se scot samburii. Se tin in apa rece aprox 2 h (caisele nu trebie sa fie patate sau stricate...

Compot de caise
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Tort Felie de lapte cu afine
Bucataras.RO

Tort Felie de lapte cu afine

„Trecerea dintre ani...cu o echipa super, cu miracole bucataresti,cu artificii vazute de pe geam,cu oboseala ,dar...cu...

Tort Felie de lapte cu afine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!