Reteta de bulgarasi de ciocolata este reteta perfecta pentru toti iubitorii de praline. Este foarte usor de realizat acasa,...
Bulgarasi de ciocolata
1. Se freaca margarina cu o lingura din lemn. Se scurge apa care ramane in exces de la margarina. Ouale se bat ca pentru...
Inimioare cu jeleuSe amesteca ingredientele si se pun in tava de tarta unsa cu margarina si se da la cuptor. Dupa ce se coace, se scoate din...
Tarta cu Fructe
Se dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul...
Tort cu ciocolata
Se bat albusurile spuma, se adauga, ceva mai tarziu, zaharul tos (in ploaie) si se bat in continuare inca 10 minute. Se iau...
Stelute cu scortisoara
Se amesteca oul cu margarina, adaugam 5 linguri de lapte si 2 linguri de miere. Incorporam faina, zaharul si bicarbonatul...
Prajitura cu miere
Eclerele: Se pune margarina (untul) cu apa si sarea la foc. Cand da in clocot se adauga faina si se amesteca bine (sa nu fie...
Ecler cu ciocolata si frisca
Din 180 g zahar se face zahar ars. Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in doua si se stropesc cu...
Prajitura cu ananas
Daca vrei sa mananci prajituri bune, pregateste branzoaice. Aceasta reteta este una foarte delicioasa.
Branzoaice cu vanilie
Se freaca spuma mierea cu zaharul si ouale, se adauga scortisoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie si...
Fursecuri cu miere si scortisoara
Speli caisele, le cureti de samburi si le calesti intr-o tigaie uscata pana se inmoaie. Iei apoi caisele de pe foc si le...
Gogosele din caise
Aluat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se freaca cu zaharul pana se topeste. Galbenusurile se bat cu uleiul,...
Prajitura Negrese
Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe limpezita (zeama de zmeura, fragi etc.). Cand zaharul s-a topit complet, se adauga...
Inghetata de fructe
Drojdia se dizolva in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit,...
Prajitura Briose
Gelatina se pune la inmuiat cu sucul din compot si se pune la fiert pina se dizolva gelatina si se leaga apoi se lasa la...
Tort Diplomat
Preparare: laptele se fierbe cu 150 g zahar. Albusurile se bat spuma cu telul, adaugand treptat 100 g zahar din albusul batut...
Lapte de pasare
Puneti bucatile de zahar intr-o cratita, impreuna cu 40 cl de apa, lasati-le sa fiarba - la foc mic - circa 2 minute, dupa ce...
Serbet de cacaoTarta este un desert clasic, usor de preparat, menit sa te scoata din incurcatura atunci cand ai musafiri nepoftiti. Datorita...
Tarta cu ciocolata
Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia...
Crema de zahar ars
Se pune pe foc la ciocolata facuta cubulete impreuna cu margarina si cand acestea s-au topit se adauga si cele 6 galbenusuri...
Spuma de ciocolata
Blat 1. Se bat pana se fac spuma galbenusurile cu zaharul. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in galbenusuri. Se...
Rigo Jancsi
Se amesteca totul, astfel incit sa iasa un aluat potrivit. Se pune pentru o ora in frigider, impaturit in folie. Dupa, se...
Fursecuri cu dulceata de caise
Aluatul: Se amesteca ingredientele pina la omogenizare. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26cm diametrul, se...
Tarta de ciocolata
Se porneste cuptorul. Aluatul: se amesteca untul, zaharul si sucul de lamaie, pana se obtine o crema spumoasa. Fiecare ou se...
Prajitura austriaca cu mere
Se zdrobesc biscuitii pana devin ca o faina. Untul se topeste (sa nu se arda) si se amesteca incet, incet cu biscuitii, pana...
Tarta cu branza
Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfarsit se pune coniacul. Se prajesc usor nucile, se...
Baclava cu mereOrezul se spala bine si se lasa putin la inmuiat in apa clocotita, intre timp se curata merele de coaja si samburi, se taie...
Budinca simpla de orez cu mereOuale se mixeaza cu zaharul pane se albeste compozitia, se adauga esenta de vanilie. cu ajutorul unei linguri de lemn se...
Prajitura cu ouaSe amesteca bine toate ingredientele pentru blat si se coace un biscuite la 170°C circa 15 minute, grija sa nu se arda....
Tort cu Maracuja1 Se prepara aluatul: din 50 g. unt si toate celelalte ingrediente se face o foaie dreptunghiulara, groasa de un deget, iar...
Millefeuille cu crema de vanilie
Zaharul pudra trecut prin sita se amesteca cu frisca (poate fi si caimac) si zaharul vanilat si se freaca bine cu untul Crema...
Crema de unt cu lapte
1 Se amesteca toate ingredientele-oua, zahar, faina, praf de copt si se coace un blat de tort. Cand s-a racit, se taie in...
Tort cu fructe
Se topeste zaharul, se amesteca in el repede faina, se adauga untul si se stinge cu lapte. Se fierbe pana primeste...
Reteta budinca sos caramel
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat; Amestecul se freaca cu o...
Sarlota de ciocolata cu nuca (migdale)
Mod preparare: Etapa I: Se da laptele in fiert si se toarna peste paine. Se inmoaie stafidele in coniac. Ciocolata se rupe...
Tort de paine a la ticino
1.Se freaca 3 oua cu 120g. zahar, se adauga faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Se framanta, iar aluatul se coace 20...
Tort de pere
Faina+apa+praful de copt+zahar tos+zahar vanilinat+oul+untul se amesteca bine. Aluatul se intinde pe masa si se impatureste...
Triunghiuri cu alune
Se bat bine albusurile cu zahar, se incorporeaza galbenusurile, apoi faina si aromele. Compozitia se rastoarna intr-o tava...
Prajitura delicioasa cu ananasSe bate frisca dupa care se da la frigider. Se bat ouale, se adauga 125 ml apa (adica jumatate din cantitatea initiala) si...
Tort alb de frisca
Se curata fructele de coaja, merele se taie in jumatati si se scobesc de samburi. Cu perele, se procedeaza la fel....
Prajitura fructe
Se bat albusurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald,...
Bezele cu nuci
Se pune la dospit drojdia dizolvata, sa creasca un pic. Siropul se fierbe cam 3 minute si se lasa la racit. Se amesteca...
Cornulete bicolore
Se bat ouale cu zaharul si sarea, apoi se adauga uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu otet, esenta de vanilie si la urma...
Prajitura cu foi si gem acrisor
Pregatirea blatului. Etapa I: Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce. Etapa...
Prajitura cu caise
Etapa I: Se topeste mierea intr-o craticioara. Se inglobeaza mirodeniile si se lasa sa se racoreasca putin amestecul. Etapa...
Cuburi cu miere si lamaie
Etapa I: Se incinge cuptorul la 220º C. Se amesteca intr-un castron faina cu malaiul, zaharul, bicarbonatul, praful de...
Tortulete cu afine
Etapa I: Se incinge cuptorul la 190º C. Se unge o forma speciala de tort (22 cm diametru). Se topeste untul intr-o...
Tort de mere cu stafide
1. Se amesteca toate ingredientele de mai sus si aluatul rezultat se pune pe o farfurie. Intre timp, fie se face taietei lati...
Vargabeles(Prajitura cu branza)
In 500 ml. apa se pun frunzele de ceai, se lasa 2 minute si apoi se strecoara. Se amesteca ceaiul cu fructele confiate,...
Tort pentru ceai
Se coace un piscot de 60 cm. lungime si 5 cm. grosime din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar, 1 praf de copt stins cu suc de...
Sarlota cu gutui

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc