Apa se pune impreuna cu zaharul la fiert si cand incepe sa dea in clocot se adauga zeama si coaja rasa de lamaie. Se adauga...
Inghetata de lamaie
Intr-un vas se pun 100 gr zahar impreuna cu o ceasca de apa si se lasa la fiert pana cand scade apa, iar zaharul se arde. Se...
Serbet de zahar ars
Galbenusurile se freaca cu 50 gr zahar, apoi se pune amestecul pe foc mic si se bate cu un tel pana se ingroasa. Se adauga...
Inghetata de cacao cu friscaInghetata este cel mai consumat desert pe timp de vara. Sunt numeroase arome pe care le poti incerca, iar una dintre ele este...
Inghetata de portocale cu frisca
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul intr-un vas pana cand devin spuma. Se toarna putin cate putin laptele, se...
Inghetata de nuca
Gutuile se spala si se curata de coaja, dupa care se taie bucatele mici. Se pun bucatelele intr-un vas cu zaharul si apa sa...
Pasta de gutui
Gutuile si merele se taie bucati si se pun apoi la fiert in apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert, dupa care se strecoara...
Peltea de gutui
Coarnele se pun la fiert cu apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama prin tifon. Se pune aceeasi cantitate...
Peltea de coarne
Ciresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se...
Serbet de cirese amare
Zeama de la visinele proaspat stoarse se pune cu apa, zaharul vanilar si zaharul intr-un vas, la fiert. Se lasa pe foc mic,...
Serbet de visineVisinele se spala si se storc pana cand isi lasa toata zeama. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul si cu apa fierte si...
Inghetata de visineSpuma de capsuni este un desert absolut minunat de primavara. Este un desert cu capsuni ce-mi aduce aminte de copilarie, un...
Spuma de capsuni
Se aleg capsunele, se curata de codite, dupa care se spala bine. Se pun intr-un vas si se toarna peste ele zaharul si romul...
Capsune cu frisca
Se amesteca sucul de capsune cu zaharul, apa si zeama de la o lamaie. Se bat apoi bine iar amestecul format se pune in cupe,...
Inghetata de capsune
Se amesteca miezul de banane cu zaharul si zeama de lamaie. Se adauga apoi frisca si se amesteca usor. Se lasa la frigider...
Spuma de bananeSe freaca separat galbenusurile cu zaharul, se subtiaza cu o lingura de apa calda, se adauga uleiul, fulgii de ciocolata ,...
Chec acoperit cu ciocolataSe pregateste aluatul astfel: se amesteca faina cu margarina, se adauga galbenusurile, smantana, praful de copt stins cu...
Prajitura cu branzaSe spala orezul, se lasa 15 minute in apa calduta, apoi se pune la fiert impreuna cu laptele. Se fierbe aproximativ 20...
Orez cu lapte
Fragii se spala, se scurg si se lasa 2-3 ore cu zaharul intr-un vas. Se trec apoi prin sita, se adauga gelatina dizolvata in...
Crema de fragi
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Se toarna putin cate putin, peste spuma obtinuta esenta de cafea rece si se...
Spuma de cafea
Fragii se spala si se curata de codite, dupa care se bat cu albusurile si zaharul pana formeaza o spuma tare.
Spuma de fragi
Merele taiate felii subtiri se pun la fiert in apa si zahar, pana cand devin o crema. Se lasa apoi la racit, iar spuma...
Spuma de mere
Coaja de lamaie rasa impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si galbenusurile se freaca pe bain-marie pana cand devin ca o...
Spuma de lamaie
Fructele se curata si se spala dupa care se sfarama bine cu dosul unei linguri. Se toarna peste ele apa rece si se strecoara...
Chisel de fructeLaptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Separat se pun galbenusurile si se bat spuma tare. Se adauga apoi laptele putin...
Crema desert in cupe
Untul se topeste impreuna cu ciocolata in bain marie. Se incorporeaza pe rand cate un galbenus si apoi albusurile batute...
Crema de ciocolata
Galbenusurile se bat tare cu zaharul si foarte putina sare. Se adauga apoi laptele cald si se pune amestecul pe foc mic, pana...
Crema de vanilie
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce amestecul creste si se albeste. Se adauga gelatina muiata in apa calda, esenta de...
Crema de cafeaGalbenusurile se freaca bine, se adauga apoi mierea treptat si se pune compozitia pe foc mic. Acest desert crema este un...
Crema de portocale cu miere la cupe
Faina, cacaua si zaharul se pun intr-un vas si se amesteca cu laptele. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana cand se...
Crema de cacao
Se taie merele in bucati si se pun apoi la fiert cu o ceasca de apa. S etrec prin sita dupa care se amesteca cu zahar, suc de...
Crema de mere
Portocalele si lamaia se storc de zeama. Separat se freaca sase galbenusuri cu zahar si se adauga apoi zeama de la citrice...
Crema de citrice
Castanele se curata si se pune miezul la fiert cu lapte si zahar aproximativ jumatate de ora. Se amestca mereu, se trece apoi...
Crema de castane cu frisca
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si se bat cu telul pana cand compozitia se...
Crema bunicii
Galbenusurile se freaca intr-un vas, se adauga apoi mierea, zeama si coaja rasa de la portocale si se freaca bine. Se pune...
Crema de portocale cu miere
Zaharul se pune la topit, apoi se adauga nuca si se amesteca bine. Se lasa la racit, dupa care se piseaza marunt. Separat, se...
Crema de nuca cu miere de albine
Se pune zaharul pe foc mic sa se topeasca. Se adauga apoi alunele sau nucile, dupa caz si se amesteca bine. Se ia vasul de pe...
Crema de praline
Crema de zahar ars este un desert simplu si rapid, foarte gustos si aromat. In primul rand puneti laptele la fiert impreuna...
Crema simpla de zahar ars
Alunele se piseaza si se amesteca cu frisca. Se intinde frisca peste fiecare foaie, acestea se suprapun iar deasupra se...
Creme pentru foi de prajitura
Se amesteca bine zaharul cu zeama de lamaie, apoi se adauga 2 linguri de apa, 1 albus de ou si la final coaja de lamaie. Se...
Glazura de lamaie
Zaharul impreuna cu smantana groasa, cacaua, mierea si untul se pun pe foc mare, la fiert. Se fierbe amestecul pana cand se...
Caramele de ciocolata
Se amesteca bine ingredientele, iar apoi se pun pe foc mare. Se lasa la fiert si ingrosat compozitia, dupa care se ia si se...
Caramele de cafea
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga apoi nucile macinata si ciocolata...
Trufe
Se freaca tare cu dosul lingurii untul inghetat, sa sa iasa din el toata apa. Separat se pun pe foc mic apa, cacaua,...
Crema de ciocolata pentru torturiSe amesteca intr-un vas, pe foc mic oul cu zaharul si sucul si coaja rasa de la o portocala. Cand crema incepe sa capete...
Crema de portocale
Laptele cald se toarna putin cate putin peste faina si se amesteca continuu, pe foc mic. Se adauga apoi sucul de la doua...
Crema de lamaie
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi pesmetul, cacaua, nuca macinata si albusurile batute spuma tare. Se...
Tort cu crema de cacao
Albusurile se freaca cu zaharul pudra. Cand compozitia devine ca o pasta alba, se adauga zeama de lamaie si se mai freaca putin.
Glazura de albus
Zaharul se pune pe foc impreuna cu un pahar de apa. Cand incepe sa se topeasca zaharul, se da pe foc mai mare. Se lasa la...
Glazura din zahar pentru tort
Zaharul se amesteca impreuna cu cafeaua si se pun apoi pe foc foarte mic. Se lasa sa se topeasca compozitia, dupa care se...
Glazura din cafea pentru torturi
Intr-un vas se pun zaharul pudra impreuna cu ciocolata si se asaza pe foc mic. Se lasa la fiarba, pana se topesc. Siropul...
Glazura de ciocolata
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc