Pentru prepararea acestor delicioase turte avem nevoie de faina, zahar, miere,oua, miez de nuca, rahat, rom, scortisoara,...
Turta dulceSe amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si...
Fursecuri cu crema de cacaoGalbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu...
Fursecuri dulci cu miereAlbusurile se freaca cu 2 treimi din cantitatea de zahar. Se toarna amestecul peste galbenusuri si se adauga apoi treptat...
Piscoturi de sampanieSe amesteca bine toate ingredientele, inafara de faina. Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta un aluat mai moale. Se...
MinciuneleSe amesteca zaharul cu oul, coaja rasa de lamaie, untul moale, smantana, romul, faina si praful de copt stins cu zeama de...
Biscuiti pentru ceaiSe amesteca untul moale cu zaharul, faina, smantana, ouale, zaharul vanilat si praful de copt stins cu alcool. Se lasa...
Fursecuri simpleSe amesteca branza cu banana zdrobite, se adauga sucul de lamaie, uleiul, germenii de grau, stafidele si mierea si se...
Crema de branza de vaci cu bananeSe freaca ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, zaharul vanilat, miezul macinat de nuca, faina...
Pesmeti cu lamaieSe freaca 2 oua cu zaharul, se adauga untul moale, laptele, amoniacul amestecat cu putina faina, coaja de lamaie rasa,...
Fursecuri cu amoniacSe freaca galbenusurile cu zaharul si cu untul moale. Se adauga coaja rasa de lamaie, romul, faina si se framanta bine. Se...
Pesmeti cu nucaSe freaca margarina cu zaharul, coaja de lamaie, miezul de nuca macinata, faina, sare si bicarbonatul stins cu o lingurita de...
Cornulete cu nuciSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga untul moale, smantana, romul si faina cat cuprinde. Se intinde o foaie de 1-2...
Pesmeti frageziFaina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si...
Aluat frantuzescSe prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se...
Mile feuilles cu pasta de mereDin ingredientele pentru aluat se prepara un aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie in benzi lungi de...
Flancuri cu caiseSe pun la fiert uleiul, putina apa, sare si se toarna faina in ploaie, amestecand repede. Se ia de pe foc si se adauga dupa...
Ecler cu crema de vanilieSe pun la fiert apa impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faina in ploaie si se amesteca bine. Se lasa la racit apoi...
Gogosi frantuzestiSe framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu...
Aluat rapid pentru placinta cu branzaSe prepara un luat pentru tarte din faina, unt, zahar, galbenururi, smantana, prafuld e copt si sare. Se intind tartele in...
Tarta cu bezea si dulceataSe amesteca faina cu untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sarea si coaja de lamaie. Se adauga zahar vanilat si...
Aluat fragedFaina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si...
Aluat fraged cu bicarbonatFaina se amesteca cu untul moale, smantana, sare si se framanta bine. Se lasa in repaus 30 de minute, apoi se intinde o...
Aluat pufosSe amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta...
Aluat pentru tarteSe amesteca faina cu untul bucatele, zaharul, oul, smantana sau laptele. Se adauga praful de copt, zeama de lamaie si se...
Aluat pentru tarte dulciSe pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs...
Tarta cu visineSe prepara un aluat din faina, oua si apa. Se imparte in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa...
Cataif cu friscaPentru inceput se prepara crema de zahar ars. Se caramelizeaza zaharul, se unge forma,intr-un vas separat se amesteca...
Trandafiri cu crema de zahar ars si blatSemilunele insiropate sunt o prajitura simpla si rapida, dar foarte delicioasa. Sunt aromate, perfecte pentru o gustare dulce.
Semilune insiropateSe freaca untul cu zaharul si galbenusurile, se adauga esenta, laptele si colorantul. La sfarsit se incorporeaza si faina. Se...
Braduti de CraciunMerele se curata de coaja, se taie in bucati mai mari si se pun la fiert in apa pentru 7-8 minute. Se scurg de apa ,se...
Tarte cu piure de mere si friscaSe mixeaza ouale cu zaharul, se adauga grisul si laptele caldut, turnat putin cate putin. Se aseaza pe foc si se amesteca...
GalaktobourekoBudinca de orez cu mere este un desert simplu, rapid si ieftin, aromat, si potrivit pentru zilele de iarna. Este un desert ce...
Budinca de orez cu mereGalbenusurile se bat cu zaharul, apa si ulei se amesteca cu albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt si...
Tort Om de zapadaReteta pentru trandafiri o am de la Lily. Mi-au iesit frumosi din a doua incercare. Unde greseam? Laptele praf trebuie rasnit...
Tort pentru majoratBrownies cu cafea si sos de vanilie este o reteta de negresa delicioasa, in care aromele de cafea si vanilie se imbina...
Brownies cu cafea si sos de vanilieRulada cu crema cappuccino este o reteta de prajitura fina cu crema delicioasa. Aceasta reteta de rulada poate fi pregatita...
Rulada cu crema cappuccinoMuffins cappuccino sunt o reteta delicioasa si aromata de briose cu crema cappuccino. Briosele sunt mereu salvatoare cand...
Muffins cappuccinoPentru umplutura se paseaza bine branza proaspata, se amesteca apoi cu smantana, ouale, mirodeniile, grisul, zaharul si...
Placinta cu branzaSe bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta...
Braduti umplutiCitrus tarts este o reteta culinara de mini tarte cu lamaie, reteta frantuzeasca, proaspata si revigoranta si usor de preparat.
Citrus tartsPastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile,...
Placinta cu paste si sos de vin rosuDaca vrei sa realizezi ceva deosebit cu mere iti recomand merele umplute. Un desert rustic, grozav, numai bun sa-ti...
Mere umpluteBatem ouale cu zaharul, adaugam untul frecat, zeama de lamaie,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt, sarea si...
Fursecuri cu cardamom si aluneAluatul de briose este unul foarte simplu. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile,...
Briose cu crema din nuca de cocosPiureul de mere se face din 2 mere care se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aproximativ 2-3 minute, pana se inmoaie...
Chec cu piure de mere si ciocolataChecul cu ness si cardamom este foarte usor de preparat dar foarte aromat. Este un chec ce are acel "ceva" care sa il scoata...
Chec cu ness si cardamomTarta cu dovleac este un desert pe care merita sa-l pregatiti toamna. Impreuna cu aromele de rom, stafide si nuci, aceasta...
Tarta cu dovleacSe bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta...
Cornete umpluteFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaCine a zis ca nu se poate manca foarte bine fara carne? Noi ne-am obisnuit sa mancam mai rar carne, asa ca incercam tot...
Chiftelute de conopidaDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata