Zaharul se amesteca cu apa calda si se adauga apoi romul. Se bate cu un tel pana cand glazura se ingroasa putin si capata un...
Glazura de rom pentru torturi
Zaharul se amesteca cu apa si cu zeama si coaja de la o portocala. Se bat bine cu mixerul pana cand amestecul devine...
Glazura de portocale
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana cand amestecul se albeste. Se adauga apoi fructele glasate, pesmetul si la...
Tort cu fructe
Pui la fiert siropul cu apa.Cand clocoteste torni grisul in ploaie si amesteci continuu cu telul.Dupa 4 minute il dai la o...
Spuma de gris cu sirop de fructe
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand cate o lingura de apa si se amesteca mereu. Se adauga...
Tort cu crema de cacaoAmestecati faina cu untul taiat cubulete. Adaugati galbenusurile, zaharul si aromele. Framantati pana devine un aluat elastic...
Placinta cu dovleacSe face un sirop pe foc din apa si zahar, se lasa apoi la racit. Se bat albusurile spuma, se adauga siropul apoi...
Chec cu cacao
Untul se freaca bine, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si zaharul. Se amesteca bine si se adauga faina, sarea si...
Tort cu frisca
Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si se bate bine. Se pun in compozitie migdalele, ciocolata,...
Tort de ciocolata
Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga apoi faina si albusurile batute spuma. Se unge o forma de...
Tort minunat
Galbenusurile se bat tare cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma, se adauga migdalele, zeama si coaja de lamaie,...
Tort de migdale
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pe foc mic. Se adauga apoi faina si nuca macinata. Compozitia se toarna intr-o forma...
Tort din albus cu nuca sau alune
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si albusurile spuma. Se unge cu unt o forma...
Rulada cu alune si nuci
Din cate trei albusuri si sase linguri zahar se fac cate trei foi. Albusurile se bat bine, se adauga coaja rasa si zeama de...
Tort de bezele
Se prepara blatul. Se freaca galbenusurile cu zahar cateva zeci de minute, pana cand amestecul creste si se albeste. Se...
Tort de alune
Se aranjeaza pe un platou randuri de piscoturi stropite in prealabil cu sirop de ananas. Se taie bucatele mici ananasul si se...
Tort de ananas, din piscoturi
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o...
Tort cu crema de cafea si albus
Pentru crema se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si cu apa si se pune pe foc mic sa se topeasca. Pana cand se raceste se...
Tort Joffre
Se freaca cu zaharul zece galbenusuri, se adauga coaja si zeama de la lamaie, apoi albusurile batute spuma tare si faina. Se...
Tort Dobos
Se amesteca bine ouale cu gelatina, zaharul si o sticluta de suc de portocale, pe foc mic. Se lasa la racit, apoi se adauga...
Tort cu portocale si piscoturi
Ingrdientele se amesteca si se framanta intr-un aluat care se lasa la rece pentru aproximativ 2-3 ore. Se ia din frigider si...
Tarta cu crema si capsuni
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, pana cand compozitia creste si se intareste. Se pune apoi spuma la caldura, pe foc...
Tort de curmale
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos pana ce spuma creste bine. Se adauga apoi galbenusurile, zeama de portocala si...
Tort de portocale
Cele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor....
Tort de zahar ars
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, sarea si romul pana ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga apoi pesmetul,...
Tort de nuca
100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit...
Tort de lamaie
Se framanta faina cu untul si un praf de sare. Se amesteca cu degetele usor si se da aluatului forma de colac. se pune in...
Aluat pentru tarte
Faina se amesteca impreuna cu un varf de cutit de bicarbonat, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine aluatul si se...
Aluat de tarte
Faina se pune pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. intre timp, se bat ouale si se adauga zaharul, sarea si apa. Se...
Aluat pentru tarte dulci
Aluatul se prepara dupa reteta aluat pentru tarte dulci si se presara cu zahar pudra deasupra. Separat, se curata ciresele de...
Tarta cu visine
Faina se amesteca impreuna cu untul, sarea si apa. Se framanta bine aluatul si se strange ca o minge. Se pune apoi intr-un...
Tarta cu mere
Untul se fraca cu 120 gr zahar. Se adauga apoi zaharul vanilat, galbenusurile, faina si la final zeama de lamaie. Se framanta...
Tarta cu fructe
Merele se spala si se scobesc ca sa se scoata semintele. In mijloc se pune cate putina unt si dulceata. Se pun apoi merele...
Mere la cuptor
Faina se amesteca impreuna cu untul, apoi se da aluatului forma de colac iar in mijloc se pune apa. Se framanta repede si...
Aluat pentru tarte
Faina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde....
Aluat pentru tarte
Faina se amesteca impreuna cu untul, smantana si sarea. Se framanta aluatul usor si se intinde apoi o foaie subtire. Se...
Aluat pentru tarte
Untul se amesteca cu zaharul, cacaua, laptele si se pun apoi pe foc. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se iau zece linguri...
Chec cu glazura
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si adauga apoi galbenusurile pe rand. Se cerne faina, uleiul, zaharul vanilat si...
Chec cu cacao
Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, coaja si zeama de lamaie, nucile maruntite si praful de...
Chec din albus
Mierea se freaca cu zaharul, pe foc mic, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie ouale pe rand, apoi...
Turta dulce
Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga laptele, jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, scortisoara si...
Turta dulce fara miere si ou
Untul se freaca bine cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile pe rand, faina si drojdia dizolvata in lapte cald. Se presara...
Savarina cu migdale
Laptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare...
Lapte de pasare
Se ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se...
Prajitura moldoveneasca
Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul putin cate putin. Se adauga cate un galbenus si se bate incontinuu. Se...
Chec marmorat
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Separat se pune vinul la fiert si se dizolva in el gelatina. Se adauga peste...
Sarlota cu ciocolata si vin
Ouale de bat bine cu zaharul, apoi se adauga gelatina dizolvata in putin lapte si la final se toarna tot laptele. Se pune...
Sarlota cu ciocolata
100 gr unt se pun pe foc impreuna cu un pahar de lapte. Se adauga faina si se amesteca repede, apoi se ia de pe foc si se mai...
Choux a la creme
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc