Galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se...
Sarlota de bananeDrojdia dizolvata in putin lapte cald se amesteca cu faina, restul de lapte si cu ouale. Se freaca zaharul cu untul si cu...
Savarina cu drojdieGalbenusurile se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce compozitia se albeste. Separat se bat si albusurile si se...
Savarina cu pesmetFaina se amesteca impreuna cu untul moale, galbenusurile, migdalele si zaharul, dupa gust. Se framanta bine aluatul si se...
Covrigei cu ciocolataCapusnele se spala si apoi se sfarama bine, pana cand devin o pasta. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul tos, cu zeama de...
Bavareze cu capsuneSe amesteca laptele cu zaharul si galbenusurile pe foc mic. Se adauga apoi esenta de cafea, foile de gelatina dizolvate in...
Bavareza cu cafeaCastanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se trec apoi prin masina de tocat si se preseaza bine pana devin un piure....
Bavareza de castaneCastanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se tre apoi prin sita si se amesteca piureul obtinut cu zahar, unt,...
Bavareze de castane si ciocolataSe separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna...
Tort cu fructe si friscaUntul se freaca bine cu zaharul, iar apoi se adauga zeama si coaja de la o lamaie. Se amesteca in continuare si se mai adauga...
Prajitura cu lamaieOrezul se pune la fiert, apoi la scurs si se pune din nou apoi la fiert cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce a...
Coroana din orezBiscuitii sfaramati se pun intr-un vas uns cu unt si se presara deasupra cu zahar. Se pun deasupra fructele zaharisite,...
Prajitura din biscuitiFaina se framanta cu untul moale, apoi se adauga drojdia muiata, iar la final laptele. Se framanta bine aluatul, se sareaza...
Covrigei cu marmeladaSe amesteca zaharul pudra cu nuca macinata si ciocolata rasa. Se adauga apoi 3 linguri de rom si 10 galbenusuri fierte tari...
"Cartofi" de ciocolataSe pun intr-un castron si se fraca cu lingura zaharul, ouale si coaja de portocala. Se adauga apoi faina, scortisoara si...
PrajitureleMargarina se freaca cu 100 gr zahar, cu zaharul vanilat si se adauga coaja rasa de lamaie, galbenusurile, 1 jumatate...
Prajitura cu marmelada si glazuraSe amesteca ingredientele si se framanta bine. Se intind apoi doua foi, care se pun la copt. Separat se prepara crema. Se...
Alba ca zapadaOuale se freaca cu zaharul si se adauga uleiul cate putin. Se adauga apoi zaharul vanilat, romul, coaja de lamaie si faina....
Prajitura cu marmeladaSe amesteca bicarbonatul in faina, apoi cu untul, branza de vaci, sare, zahar si zahar vanilat. Se framanta bine aluatul si...
Rulouri cu marmelada ci branza de vaciFaina se amesteca cu untul, zaharul, zaharul vanilat si se framanta aluatul obtinut bine. Se lasa in repaus jumatate de ora,...
Rondele cu marmeladaSe prepra un aluat din toate ingredientele care se framanta bine si se imparet apoi in patru. Se intinde fiecare foaie in...
Rulouri cu miere de albineOuale se bat cu zaharul si se pun apoi pe foc mic, pana devin o pasta spumoasa. Se cerne faina in ploaie si unul moale. Se ia...
Prajitura simpla, pentru ceaiFaina se framanta cu untul moale,apoi se adauga celelalte ingrediente precum si nuca taiata. Se framanta aluatul binr ci se...
Prajitura cu nuca pentru ceaiUntul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, sare, faina si se framanta bine aluatul format. Se pune apoi la...
Prajituri uscateGrisul se fierbe in lapte cu zahar. Se ia de pe foc si se amesteca in compozitie gelatina dizolvata in putina apa calda. Se...
Prajitura din gris cu gelatinaGrisul se fierbe cu zahar vanilat si lapte. Se bat ouale si galbenusul cu zaharul, pana se dizolva totul bine, apoi se...
Prajitura din gris cu zahar arsSe prepara cu aluat bine framantat din toate ingredientele, mai putin crema si glazura. Se intinde o foaie si se taie cu...
Rondele cu cremaMerele se spala si se curata. Se pune apa intr-un vas si cand e fierbinte, se adauga cojile de mere. Se scot apoi cojile si...
Sufleu de mereCastanele se curata si se pun la fiert in apa fierbinte. Miezul fiert, se trece printr-o sita si se amesteca piureul cu 100...
Prajitura cu castaneSeparam galbenusurile de albusuri, batem albusurile si pe rand adaugam lingurile de zahar. Dupa ce s-au batut bine, bine, se...
Tort cu banane si friscaSe bat cu lingura 3 galbenusuri, zaharul, migdalele curatate si un ou intreg. Se adauga ciocolata moale, faina si malaiul,...
Prajitura cu ciocolata glasataFaina se amesteca cu untul, apoi cu restul de ingrediente. Se framanta bine aluatul si se intinde o foaie intr-o tava. Se...
Prajitura rapida cu ciocolataSe pun la topit margarina, laptele, zaharul si cacaua si se amesteca bine intr-un vas pe foc mic. Cand amestecul este omogen,...
Prajitura cu cacaoOul se pune intr-un vas impreuna cu un galbenus, zaharul si se bate tare pana ce creste amestecul si se albeste. Se adauga...
Batoane pentru ceai150 gr faina se amesteca cu uleiul, otetul si apa cu sare. Se amesteca apoi restul de faina cu margarina pana devine ca o...
Prajitura rulata, cu mereSe amesteca faina cu untul, un galbenus, zaharul, vinul, smantana si sare. Se framanta aluatul bine si se intind apoi doua...
Prajitura cu mere si albusPentru glazura se bat ouale spuma tare cu zaharul, apoi se adauga nuca si se amesteca bine. Dupa se trece la pregatirea...
Prajitura glazurataAluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care...
Tarta Bakewell cu pruneGalbenusurile se freaca spuma tare cu zaharul, se adauga apoi incompozitie smantana, faina si albusurile. Se amesteca bine si...
Prajitura cu caiseSe freaca bine cu zaharul untul si margarina, apoi se adauga ouale batute, smantana, praful de copt si la final faina....
Prajitura cu mere, visine si pruneGalbenusurile se fraca cu un pahar de zahar, se adauga apoi untul si se freaca din nou, dupa care se adauga si faina. Se unge...
Prajitura cu mereUntul se freaca cu 70 gr de zahar, se adauga apoi smantana si faina si se framnata bine aluatul. Se imparte apoi in doua si...
Prajitura cu mereAlbusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi pe rand galbenusurile. Se bate compozitia bine cu telul, pana se...
Compozitie pentru trei feluri de prajituriSe amesteca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate bine compozitia pana ce creste si se...
Prajitura cu nuca, fara untSe freaca untul cu o lingura de zahar, se adauga 4 oua si 150 ml lapte cu drojdie dizolvata in el. Se amesteca bine si se...
Prajitura rulata, cu nucaToate ingredientele se amesteca intr-un bol si se framanta. Daca e cazul, se mai adauga putina faina pana puteti forma o bila...
Placinta de dovleacFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarE sezonul lor, al trandafirilor pentru dulceață, sirop chiar și trandafirată nealcoolizată și alcoolizată (dar astea...
Sirop din petale de trandafiriDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata