Dulciuri

Cremes fals
Prajituri

Cremes fals

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si untul topit si racit. Se incorporeaza treptat, faina,...

Cremes fals
Mille-feuille cu capsuni
Prajituri

Mille-feuille cu capsuni

Mille-feuille este un desert originar din Franta. Produsul de patiserie este cunoscut si sub numele de Napoleon

Mille-feuille cu capsuni
Prajitura cu branza de vaci
Prajituri

Prajitura cu branza de vaci

Branza si galbenusurile calde se dau printr-o sita. Untul se freaca spuma cu zaharul, apoi se adauga branza, galbenusurile,...

Prajitura cu branza de vaci
Tort de biscuiti
Torturi

Tort de biscuiti

Biscuitii se macina cu robotul de bucatarie, rahatul se taie bucatele si la fel si nuca se zdrobeste putin. Se amesteca toate...

Tort de biscuiti
Salata asortata de fructe
Salate de fructe

Salata asortata de fructe

Intr-un castrom se amesteca bucatile de mere, pere si piersici. Separa, se pune la fiert o jumatate de pahar de apa, iar cand...

Salata asortata de fructe
Salata de portocale
Salate de fructe

Salata de portocale

Portocalele se curata de coaja, apoi se taie rondele subtiri. Se curata de samburi si se toarna peste feliute visinata sau...

Salata de portocale
Salata de mere umplute cu banane si alune
Salate de fructe

Salata de mere umplute cu banane si alune

Merele se spala si se scobesc in interior. Miezul de mere se curata de samburi si se rade. Se adauga banana pasata, ananasul...

Salata de mere umplute cu banane si alune
Coltunasi cu visine
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Coltunasi cu visine

Din faina, un ou si apa se prepara aluatul pentru coltunasi. Pentru umplutura se curata visinele de samburi si se presara cu...

Coltunasi cu visine
Gogosele din aluat
Gogosi

Gogosele din aluat

Ouale se amesteca cu sare si zahar, apoi se adauga treptat faina si laptele. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat...

Gogosele din aluat
Non plus ultra
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Non plus ultra

Untul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand...

Non plus ultra
Aluat pentru coltunasi
Aluaturi

Aluat pentru coltunasi

Faina se amesteca impreuna cu oul si putina apa. Se framanta bine coca, pana nu se mai lipeste de degete. Se intinde apoi pe...

Aluat pentru coltunasi
Aluat pentru taitei
Aluaturi

Aluat pentru taitei

Se prepara din faina, galbenusuri si apa o coca. Se framanta bine si se intinde o foaie. Aceasta se lasa cateva minute sa se...

Aluat pentru taitei
Coltunasi cu branza de vaci si smantana
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Coltunasi cu branza de vaci si smantana

Coltunasii cu branza de vaci si smantana sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente.

Coltunasi cu branza de vaci si smantana
Galuste din branza de vaci
Gogosi

Galuste din branza de vaci

Galbenusurile se freaca bine cu sare, se incorporeaza treptat branza, faina, grisul iar la sfarsit albusurile batute spuma....

Galuste din branza de vaci
Prajitura cu miere
Prajituri

Prajitura cu miere

Toate se pun pe aburi si se amesteca pana se caramelizeaza, apoi se amesteca cu faina , nu foarte multa, din care se fac 4...

Prajitura cu miere
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti
Gogosi

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti

Reţetă de preparare a papanaşilor.Se amesteca branza cu 150 gr faina, galbenusurile, bicarbonatul si sarea. Se adauga la...

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti
Gogosi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se freaca bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi 150 gr de faina,...

Reţetă de preparare a papanaşilor fierti
Branzoici
Prajituri

Branzoici

Faina se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte, o lingura de zahar si se pune la dospit aluatul. Dupa dospire...

Branzoici
Budinca de orez cu mere
Budinci

Budinca de orez cu mere

Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la...

Budinca de orez cu mere
Budinca de lamaie
Budinci

Budinca de lamaie

Galbenusurile se freaca impreuna cu 150 gr zahar, coaja rasa de lamaie si putina zeama de lamaie. Se adauga apoi stafidele...

Budinca de lamaie
Foi de clatite
Clatite

Foi de clatite

Ouale impreuna cu faina si sarea se amesteca intr-un castron si se subtiaza cu lapte cat este nevoie, pentru ca sa iasa o...

Foi de clatite
Clatite cu branza de vaci
Clatite

Clatite cu branza de vaci

Se pregatesc foile de clatite. Separat se face umplutura. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, galbenusurile si stafidele,...

Clatite cu branza de vaci
Clatite cu dulceata
Clatite

Clatite cu dulceata

Ouale se bat cu zaharul, coaja de lamaie ras, sare si zaharul vanilat. Se incorporeaza treptat faina si laptele si se...

Clatite cu dulceata
Budinca de branza de vaci cu stafide
Budinci

Budinca de branza de vaci cu stafide

Se pune la fiert grisul in lapte cu zahar si se lasa la racit apoi. Se adauga in el galbusurile fracate cu zahar, unt, coaja...

Budinca de branza de vaci cu stafide
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Aluaturi

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Budinca de taitei cu nuci
Budinci

Budinca de taitei cu nuci

Taiteii se pun la fiert in lapte cu putin sare. Se adauga spre finalul fierberii 100 gr zahar si zaharul vanilat si se lasa...

Budinca de taitei cu nuci
Budinca de taitei cu dulceata de fructe
Budinci

Budinca de taitei cu dulceata de fructe

Taiteii se fierb in lapte cu putina sare. Dupa ce au fiert, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa pe foc pana se...

Budinca de taitei cu dulceata de fructe
Budinca de ciocolata cu sos de vanilie
Budinci

Budinca de ciocolata cu sos de vanilie

Se inmoaie in lapte miezul de paine alba si se stoarce usor. Se freaca untul cu zaharul si se adauga galbenusurile. Se freaca...

Budinca de ciocolata cu sos de vanilie
Budinca de gris cu ciocolata
Budinci

Budinca de gris cu ciocolata

Laptele impreuna cu zaharul se pun la fiert si se adauga apoi grisul in ploaie. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se...

Budinca de gris cu ciocolata
Budinca de gris cu mere
Budinci

Budinca de gris cu mere

Laptele se pune la fiert impreuna cu 100 gr zahar, zaharul vanilat si cu foarte putina sare. Dupa ce a fiert se toarna grisul...

Budinca de gris cu mere
Budinca de taitei cu branza
Budinci

Budinca de taitei cu branza

Se pun la fiert taiteii in apa cu sare apoi se scurg si se clatesc in apa rece. Separat, intr-un alt vas se sfarama branza cu...

Budinca de taitei cu branza
Prajitura Tosca
Prajituri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca este o delicioasa prajitura de casa cu mac si crema fina vanilata, cu glazura si biscuiti. Este o reteta de...

Prajitura Tosca
Sufleu de caise
Sufleuri

Sufleu de caise

Caisele se spala si se curata de samburi, dupa care se dau pe razatoare. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu 200 gr...

Sufleu de caise
Sufleu de castane
Sufleuri

Sufleu de castane

Se cresteaza castanele si se pun apoi la fiert. Se curata apoi de coaja si se pun intr-un vas impreuna cu apa si unt si se...

Sufleu de castane
Budinca de cartofi
Budinci

Budinca de cartofi

Cartofii se pun la fiert, dupa care se dau pe o razatoare. Se adauga untul, galbenusurile, smantana si sarea si se amesteca...

Budinca de cartofi
Budinca de cartofi cu branza
Budinci

Budinca de cartofi cu branza

Se pun cartofii la fiert si se taie apoi felii. Telemeaua zdrobita se amesteca cu ouale batute si cu smantana. Se tapeteaza...

Budinca de cartofi cu branza
Prajitura cu iaurt
Prajituri

Prajitura cu iaurt

Se amesteca ouale cu 3 cesti zahar, faina, 3 cesti iaurt, praf de copt, esenta de lamaie. Pregatim o tava tapetata cu unt si...

Prajitura cu iaurt
Tort de banane
Torturi

Tort de banane

Se pune un strat de piscoturi si peste el un strat de banane taiate rondele. Operatiunea se repeta pana se termina...

Tort de banane
Alivanca moldoveneasca
Prajituri

Alivanca moldoveneasca

Malaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu 50 g zahar si ouale, pana ce se obtine o pasta omogena. Se...

Alivanca moldoveneasca
Briose cu ciocolata
Prajituri

Briose cu ciocolata

Albusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Galbenuurile se mixeaza cu...

Briose cu ciocolata
Chec in trei culori
Checuri

Chec in trei culori

Pentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei -...

Chec in trei culori
Crema de zahar ars
Creme

Crema de zahar ars

Se bat oaule bine cu 8 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Apoi se adauga laptele, se amesteca bine pana se omogenizeaza....

Crema de zahar ars
Parfe de cacao
Inghetate

Parfe de cacao

Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas. Se adauga apoi faina si cacaua, apoi putin cate putin laptele. Se pune vasul...

Parfe de cacao
Inghetata de fructe din iaurt
Inghetate

Inghetata de fructe din iaurt

Iaurtul se pune impreuna cu zaharul intr-un vas si se amesteca bine. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie sau portocala. Se...

Inghetata de fructe din iaurt
Inghetata cu zmeura si mure
Inghetate

Inghetata cu zmeura si mure

Inghetata cu zmeura si mure este delicioasa si foarte simplu de facut. Daca nu aveti la indemana zmeura sau mure puteti...

Inghetata cu zmeura si mure
Inghetata de cacao
Inghetate

Inghetata de cacao

Se amesteca ouale intregi impreuna cu zaharul intr-un vas. Se adauga laptele si cacaua si se pune compozitia pe foc mic. Se...

Inghetata de cacao
Inghetata de vanilie
Inghetate

Inghetata de vanilie

Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul vanilat, zaharul si sarea, intr-un vas. Se adauga laptele si se pune amestecul la...

Inghetata de vanilie
Parfe de vanilie
Inghetate

Parfe de vanilie

Zaharul se bate impreuna cu ouale, pe bain-marie, pana ce se formeaza o crema. Se lasa la racit, dupa care se incorporeaza...

Parfe de vanilie
Parfe de portocale
Inghetate

Parfe de portocale

Ouale se freaca impreuna cu zaharul, dupa care se adauga sucul de portocale. Compozitia se amesteca bine intr-un vas pe baie...

Parfe de portocale
Parfe de ciocolata
Inghetate

Parfe de ciocolata

Se amesteca apa cu ciocolata, cacaua si zaharul. Vasul se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand siropul fierbe bine....

Parfe de ciocolata
Serbet de lamaie
Creme

Serbet de lamaie

Se pun la fiert zaharul cu apa si se ia de pe foc, dupa ce siropul s-a legat. Se lasa la racit si se freaca cu o lingura pana...

Serbet de lamaie
Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Coquelet de Bretagne - Franta
4
Mancaruri cu carne

Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Coquelet de Bretagne - Franta
Scrumbii de Dunare la gratar
5
Mancaruri cu peste

Scrumbii de Dunare la gratar

Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...

Scrumbii de Dunare la gratar
Parteneri
Mancarica de mazare, cu pulpa de porc
Bucataras.RO

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

Pulpa de porc este carnea cea mai fragedă și mai bună la gust. În plus, în combinație cu orice legume,...

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea