Cozonac

Saviecuta cu mac si nuca (baigli)
Romania

Saviecuta cu mac si nuca (baigli)

Se face maiaua: se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine. Se adauga laptele si se presara...

Saviecuta cu mac si nuca (baigli)
Cozonac impletit cu cacao
Romania

Cozonac impletit cu cacao

O reteta de cozonac pufos, impletit, cu mac, cacao si rahat. O reteta deosebita de cozonac perfecta pentru orice masa de...

Cozonac impletit cu cacao
Cozonaci Babani
Romania

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Cozonacei mici, mici
Romania

Cozonacei mici, mici

Toate ingredientele se pun in cuva masinii, in ordinea preconizata in manual, la sfirsit adaugind peste faina o maia. Eu am...

Cozonacei mici, mici
Cozonac Mariana
Romania

Cozonac Mariana

ALUATUL: 1. Am topit untul pe foc sau electric, impreuna cu uleiul. Untul trebuie topit pana putin de tot se rumeneste, si...

Cozonac Mariana
Baigli, cozonaci nedospiti
Romania

Baigli, cozonaci nedospiti

Baigli sunt niste cozonaci nedospiti ce pot fi pregatiti pentru orice sarbatoare. Se pot umple cu mac sau cu nuca, sunt...

Baigli, cozonaci nedospiti
Cozonac Dina, simplu si pufos
Romania

Cozonac Dina, simplu si pufos

O cana lapte caldut, 4 linguri zahar si 2 lingurite rase de drojdie se pun la dospit 10 minute. Se amesteca cu restul si se...

Cozonac Dina, simplu si pufos
Cozonac fara drojdie cu crema de nuca
Romania

Cozonac fara drojdie cu crema de nuca

1 Aluatul Se amesteca intii untul moale cu smintina, apoi cu oul batut separat (eu le-am pus odata). Se adauga praful se...

Cozonac fara drojdie cu crema de nuca
Paine cremoasa ( reteta americana )
Romania

Paine cremoasa ( reteta americana )

1. Se bat cu mixerul la viteza mica toate ingredientele in afara de unt, apoi la viteza medie pana ce compozitia devine...

Paine cremoasa ( reteta americana )
Colac cu ciocolata
Romania

Colac cu ciocolata

Se amesteca cele 200 de grame de oua fara coaja (4 ca numar) cu 200 de grame de zahar si se pun in robot la viteza maxima...

Colac cu ciocolata
Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!
Romania

Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!

Pasca in doua culori, cu aluat cu cacao si crema fina si vanilata de branza este un deliciu. Blatul de ciocolata nu este prea...

Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!
"Panettone" cu ciocolata in cosulet de hartie
Romania

"Panettone" cu ciocolata in cosulet de hartie

Intr-un vas se amesteca toate ingredientele pentru maia, se acopera cu folie si se lasa 2-2,1/2 ore sa fermenteze, la...

"Panettone" cu ciocolata in cosulet de hartie
Pasca simpla cu smantana
Romania

Pasca simpla cu smantana

Pasca simpla cu smantana este absolut delicioasa. O reteta de pasca fina potrivita pentru masa de Paste.

Pasca simpla cu smantana
Pasca cu branza si cacao
Romania

Pasca cu branza si cacao

Pasca cu branza si cacao se distinge de celelalte retete de pasca prin folosirea de cacao in reteta care poate satisface...

Pasca cu branza si cacao
Pasca cu ciocolata
Romania

Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata este o alternativa delicioasa la clasica reteta de pasca cu branza de vaci. Este delicioasa si potrivita...

Pasca cu ciocolata
Mucenici de post
Romania

Mucenici de post

Mucenicii pot fi pregatiti si de post, nu doar din aluat de cozonac. Reteta de mucenici de post este delicioasa, o gustare...

Mucenici de post
Trandafir cu visine
Romania

Trandafir cu visine

1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de...

Trandafir cu visine
Rulou cu nuca
Romania

Rulou cu nuca

- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina. - Restul de zahar se...

Rulou cu nuca
Coroana de nuci si crema de ciocolata
Romania

Coroana de nuci si crema de ciocolata

Coroana de nuci si crema de ciocolata este un alt fel de cozonac pregatit special pentru masa de Craciun. Este un cozonac cu...

Coroana de nuci si crema de ciocolata
LA COLOMBA
Romania

LA COLOMBA

Aluatul de Colomba: amesteca intr-un vas mare faina cu drojdia inmuiata in putina apa calduta. Apoi incorporeaza treptat...

LA COLOMBA
Cozonac trandafir cu nuci
Romania

Cozonac trandafir cu nuci

Drojdia se pune la dizolvat in laptele caldut iar faina se amesteca intr-un castron cu zaharul si putina sare. Se toarna...

Cozonac trandafir cu nuci
Cozonac trandafir cu martipan
Romania

Cozonac trandafir cu martipan

Laptele si untul se incalzesc si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa 10 min. intr-un castron se amesteca faina cu un varf...

Cozonac trandafir cu martipan
Cozonac
Romania

Cozonac

Maiaua se pregateste muand mai intai drojdia cu putin lapte caldut ( nu fierbinte) si o lingura de zahar. Separat se oparesc...

Cozonac
Cozonac cu nuca Dobre
Romania

Cozonac cu nuca Dobre

Cozonacul cu nuca Dobre este recunoscut pentru cat este de delicios. Poti sa pregatesti aceasta reteta de cozonac cu nuca de...

Cozonac cu nuca Dobre
Cozonac neframantat
Romania

Cozonac neframantat

Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei...

Cozonac neframantat
Cozonac usor si bun
Romania

Cozonac usor si bun

Laptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la...

Cozonac usor si bun
Pasca cu ciocolata
Romania

Pasca cu ciocolata

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu...

Pasca cu ciocolata
Cozonaci obisnuiti
Romania

Cozonaci obisnuiti

Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste aluatul), se adauga...

Cozonaci obisnuiti
Cozonaci argeseni
Romania

Cozonaci argeseni

Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se...

Cozonaci argeseni
Cozonac moldovenesc
Romania

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adanc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 ml de lapte se adauga zaharul, se amesteca si se...

Cozonac moldovenesc
Cozonac moldovenesc
Romania

Cozonac moldovenesc

Faina si ouale se pun cu cel putin sase ore inainte in camera de lucru incalzita, iar faina se cerne in prealabil. Se prepara...

Cozonac moldovenesc
Piine cu stafide
Romania

Piine cu stafide

Se amesteca ouale cu zaharul si brinza dulce, se adauga zaharul vanilat, esenta si laptele. Faina se amesteca separat cu un...

Piine cu stafide
Cozonac la tava cu visine si crema
Romania

Cozonac la tava cu visine si crema

Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si...

Cozonac la tava cu visine si crema
Piine cu fructe
Romania

Piine cu fructe

Toate fructele uscate se taie bucati, iar alunele se taie in jumatate. Drojdia se pune la muiat in 4 linguri apa calda si se...

Piine cu fructe
Umplutura de ciocolata pentru pasca
Romania

Umplutura de ciocolata pentru pasca

Se bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele...

Umplutura de ciocolata pentru pasca
Umplutura de brinza de vaci pentru pasca
Romania

Umplutura de brinza de vaci pentru pasca

Brinza se amesteca cu untul, apoi ce celelalte ingrediente. Crema obtinuta se toarne peste aluatul din tava, se unge cu ou,...

Umplutura de brinza de vaci pentru pasca
Umplutura cu fructe pentru pasca
Romania

Umplutura cu fructe pentru pasca

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare foarte bine. Se adauga fructele amestecind usor si se...

Umplutura cu fructe pentru pasca
Umplutura cu nuci de pasca
Romania

Umplutura cu nuci de pasca

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga vanilia, coaja de lamiie, albusurile spuma si la urma nucile si se...

Umplutura cu nuci de pasca
Umplutura de orez de pasca
Romania

Umplutura de orez de pasca

Se fierbe laptele cu vanilia. Se alege orezul, se spala, se pune in apa calda si se lasa un sfert de ora sa se umfle, apoi se...

Umplutura de orez de pasca
Pasca poloneza
Romania

Pasca poloneza

Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe...

Pasca poloneza
Cozonac trandafir
Romania

Cozonac trandafir

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, putin indulcit si cu o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa putin la...

Cozonac trandafir
Pasca cu smintina
Romania

Pasca cu smintina

Se amesteca simintina cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamiie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele....

Pasca cu smintina
Cozonaci cu nuca
Romania

Cozonaci cu nuca

Se pune faina la loc cald din ajun; cu 4-5 ore inainte de a framinta cozonacii se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul si...

Cozonaci cu nuca
Pasca cu ciocolata
Romania

Pasca cu ciocolata

Se freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga...

Pasca cu ciocolata
Pasca de Paste
Romania

Pasca de Paste

Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte...

Pasca de Paste
Pasca cu brinza de vaci
Romania

Pasca cu brinza de vaci

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din...

Pasca cu brinza de vaci
Cozonaci
Romania

Cozonaci

Aluatul pentru cozonaci se poate prepara dupa doua retete: Prima reteta: se inmoaie drojdia in 1 1/2 pahar de lapte caldut,...

Cozonaci
Cozonac simplu cu nuca sau cu mac
Romania

Cozonac simplu cu nuca sau cu mac

Se pun drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se...

Cozonac simplu cu nuca sau cu mac
Cozonac trandafir cu lapte si miere
Romania

Cozonac trandafir cu lapte si miere

Se amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celalalte ingrediente. Se framinta un aluat,...

Cozonac trandafir cu lapte si miere
Cozonac trandafir cu vanilie si nuci
Romania

Cozonac trandafir cu vanilie si nuci

Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se...

Cozonac trandafir cu vanilie si nuci
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta