Cozonacul cu orez se pregateste la fel cu cozonacul cu smantana. Pentru umplutura se fierbe orezul cu lapte si cu zahar. Se...
Cozonac cu orez
Pentru cozonacul cu gris se fierbe grisul cu lapte, zahar si vanilie, astfel incat sa se obtina un pilaf mai mult moale. Dupa...
Cozonac cu gris
Pentru cozonacul cu ciocolata se asaza aluatul in tava, la fel ca la cozonacul cu smantana. Umplutura se face in felul...
Cozonac cu ciocolata
Din aluatul de cozonacul cu smantana se intinde o foaie groasa de circa 0,5 cm si de marimea tavii in care se coace. Se unge...
Cozonac cu smantanaPentru a prepara aceasta reteta delicioasa de cozonac cu alune si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: alune,...
Cozonac cu alune si stafideColac impletit cu stafide - pentru Paste este o reteta de cozonac un pic mai deosebita. Pentru aceasta reteta de cozonac de...
Colac impletit cu stafide - pentru PastePasca cu stafide este desertul ideal pentru o masa de sarbatoare. Aveti nevoie pentru aceasta reteta de Paste de faina,...
Pasca cu stafide
Aceasta reteta de pasca cu smantana este traditionala in zona Sucevei si a Falticeniului. Pasca cu smantana nu e deloc greu...
Pasca cu smantanaPentru a realiza aceasta delicioasa reteta de pasca cu orez, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, zahar, lapte,...
Pasca cu orezPentru a prepara aceasta delicioasa reteta de pasca cu ciocolata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar,...
Pasca cu ciocolata
Colacul vienez este o reteta utila pentru Paste. La prepararea retetei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de...
Colac vienez
Pentru a realiza aceasta delicioasa reteta de trandafiri, sunt necesare urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, unt, zahar...
Trandafiri
Aceasta reteta de pasca cu branza de vaca este ideala pentru perioada Pastilor. Pentru a o realiza, sunt necesare urmatoarele...
Pasca cu branza de vaca
Iepurasii de cozonac sunt perfecti pentru masa de Paste. Gasiti aceasta reteta de cozonac, pe culinar.ro, alaturi de alte...
Iepurasi de cozonacPentru aceasta reteta de cozonac aveti nevoie de mai multe ingrediente pentru a fi gustos. Pe langa obisnuitele faina, zahar,...
Cozonac de sarbatoare
Melcii cu stafide sunt un desert foarte gustos. Pentru aceasta reteta de melci aveti nevoie de faina, zahar, margarina, ulei,...
Melci cu stafide
Pachetele cu magiun se prepara rapid. Pentru aceasta reteta de cornulete aveti nevoie de faina, ulei, margarina, bors,...
Pachetele cu magiun
Cornulete cu nuca si rahat sunt un desert usor de preparat. Pentru aceasta reteta de cornulete aveti nevoie de faina,z ahar,...
Cornulete cu nuca si rahat
Pasca cu banane este o reteta simpla si gustoasa. Pentru prepararea acestei retete de pasca aveti nevoie de piscoturi, oua,...
Pasca cu banane
Pasca cu branza dulce este o reteta usoara, care se prepara in special in perioada Pastelui. Pentru aceasta reteta aveti...
Pasca cu branza dulce
Cozonacul este cel mai des pregatit in ajunul marilor sarbatori bisericesti. Pentru aceasta reteta de cozonac moldovenesc...
Cozonac moldovenesc
Cozonacul din aluat oparit este o reteta de cozonac simplu de preparat. Aveti nevoie de faina, oua, lapte, zahar, drojdie,...
Cozonac din aluat oparit
Baigli cu mac si nuca are in compozitie faina, drojdie, unt, galbenusuri, zahar si smantana.
Baigli cu mac si nuca
Cozonacul cu alune este foarte simplu de facut. Contine pe langa alune, migdale, zahar pudra, unt moale si faina.
Cozonac cu alune
Se amesteca faina cu praful de copt. Se amesteca bine untul cu zaharul, coaja de lamaie si sare. Se inglobeaza pe rand ouale,...
Kuglof cu iaurt
Aceasta reteta de coltunasi cu branza de vaci este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceasta mancare avem nevoie de faina,...
Coltunasi cu branza de vaci
Branzoaicele moldovenesti sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza dulce.
Branzoaice moldovenesti
Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se...
Colac traditional pentru nunta
Se amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera...
Cozonac moldovenesc
Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o...
Pasca cu branza de vaci
Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca...
Cozonac moldovenescIntr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5...
Coronite cu cirese confiateReteta de cozonac cu nuca, rahat si cacao este o reteta minunata de cozonac de casa, pe care il puteti pregati pentru orice...
Cozonac cu nuca, rahat si cacaoPreparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar, 100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina, pe care o lasam apoi sa creasca...
Trandafiri cu dulceata si nuca
Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se...
Colacei moldovenesti
Foaia de aluat se intinde si se taie apoi cu cutitul in forme rotunde, cu ajutorul unei farfurii. Se coc pe fundul unei oale,...
Turte traditionale moldovenestiCu mere sau cu branza, invartita bucovineana este o reteta de prajitura de casa delicioasa, un colac mai bine spus.
Invartita moldoveneasca (cu branza)
Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din acelasi fel de...
Pasca cu branza de vaci
Pentru aceasta reteta se foloseste smantana groasa, fara zer. Aceasta se amesteca bine cu faina, cu zahar, vanilie,...
Pasca cu smantana
Se framanta aluatul de pasca, dupa care se intinde intr-o tava rotunda o foaie, iar pe margini se asaza un colacel impetit....
Pasca cu cas de oaie
Se pregateste aluatul de pasca. Separat se bat ouale cu zaharul pentru umplutura. Se adauga faina in ploaie, apoi vanilia,...
Pasca cu ciocolata
Se pregateste aluatul de pasca, se intinde o foaie o o tava iar de jur-imprejur se pune un colacel impletit. Separat, se...
Pasca cu crema de nuca
Orezul se pune in apa si se lasa acolo pana se umfla. Laptele se fierbe impreuna cu vanilia, iar cand incepe sa clocoteasca...
Pasca cu orez
Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la...
Cozonaci moldovenesti
Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte,...
Cozonac neframantatIntr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se...
Cozonac cu nuca, mac si rahat
Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos. Se adauga...
Cozonac de postCozonacul cu caramel, rosekrant, este o varianta delicioasa a clasicului cozonac. Este la fel de pufos si aromat, si poate fi...
Cozonac trandafir cu caramel
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane