Vanilicile sunt foarte bune si se fac din faina, unt sau margarina, zahar si nuci macinate.
Vanilici
Pentru turtite aveti nevoie de untura, zahar pudra si smantana. Se fac usor si sunt bune.
Turtite
Pentru ursuletii prin nuca de cocos va trebuie zahar pudra, faina, unt sau margarina si miere.
Ursuleti prin nuca de cocos
Pentru Pusserle va trebuie nuci macinate, zahar, albusuri, coaja si zeama de la o lamaie.
Pusserle
Rozetele se umplu cate doua cu crema de lamaie sau serbet frecat cu unt si se servesc.
Rozete
Pentru scoarta de copac se face un aluat potrivit de tare, care se lasa la frigider timp de o ora, apoi se intinde o foaie...
Scoarta delicioasa de copac
Stelutele cu nuca se umplu cu ciocolata si se pot servi la ceai. Sunt delicioase si usor de facut.
Stelute cu nucaFursecurile cu banane se prepara foarte repede, sunt delicioase si se sunt perfecte pentru prieteni sau musafiri. Se amesteca...
Fursecuri cu banane
Pricomigdalele mocca se orneaza cu ciocolata topita sub forma de boabe de cafea si se servesc.
Pricomigdale moccaPentru pricomigdale se amesteca nuca cu zaharul si albusurile, dupa care se pune cratita pe plita la incalzit si se amesteca...
Pricomigdale
Pentru pricomigdalele delicioase aveti nevoie de 4 albusuri, 250 g zahar tos, 300 g nuca, zeama si coaja de lamaie.
Pricomigdale delicioase
Pesmetii deliciosi de Nurrenberg se fac din zahar, miere, faina, oua, nuci macinate, o lingura de cuisoare.
Pesmeti deliciosi de Nurrenberg
Pentru pesmetii de turta se freaca untul bine pana devine spumos. Se adauga zaharul, vanilia si ouale.
Pesmeti de turta
Piscoturile deliciose se pot servi la ceai sau cafea. Acestea se fac din faina, zahar, o lingura de unt.
Piscoturi deliciose
Piscoturile se servesc cu sampanie, la ocazii speciale. Sunt delicioase si usor de facut. Va trebuie oua, unt, faina.
Piscoturi de sampanie
Pentru aceste piscoturi delicioase de sampanie va trebuie 5 oua care se se bat spuma cu 300 g zahar.
Piscoturi delicioase de sampanie
Pentru ochelarii cu crema se freaca untul cu zaharul, ouale, smantana, apoi se adauga faina.
Ochelari cu crema
Dupa ce s-a pregatit, compozitia pentru ochii de elefant se tine la rece timp de 24 de ore. Este un desert delicios.
Ochi de elefant
Pesmetii aromati cu nuci sunt usor de facut. Aveti nevoie de faina, nuci, zahar si 2 oua intregi.
Pesmeti aromati cu nuci
Pesmetii aromati cu scortisoara se fac din o ceasca de caimac, 2 oua, 3 linguri de unt topit, 3 linguri de zahar.
Pesmeti aromati cu scortisoara
Fursecurile Bucuresti sunt foarte bune. Acestea se fac din unt sau margarina, zahar tos si oua.
Fursecuri Bucuresti
Pentru fursecurie cu amidon aveti nevoie de 300 g faina, 300 g amidon, 300 g unt sau margarina.
Fursecuri cu amidon
Fursecurile cu bezea se servesc umplute cu orice fel de crema. Acestea se fac cu unt sau margarina.
Fursecuri cu bezea
Fursecurile cu sprit se fac usor si sunt foarte bune. Aveti nevoie de 350 g faina, 150 g zahar si arome.
Fursecuri cu sprit
Pentru fursecurile glasate cu ciocolata se face un aluat care se lasa pana a doua zi, cand se intinde o foaie subtire din...
Fursecuri glasate cu ciocolata
Fursecurile Gura Maicutei sunt foarte usor de facut. Aveti nevoie de 60 g untura, 60 g zahar, 125 g unt.
Fursecuri Gura Maicutei
Pentru fursecurile scoici se face un aluat care se imparte in 5 parti egale. Acestea se servesc umplute cu crema.
Fursecuri scoici
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 400 g zahar pudra, 5 g gelatina, 40 g apa, mirodenii,
Fursecuri aromate
Pentru fursecurile de post se freaca zaharul cu margarina, se adauga sare, coaja de portocala si faina.
Fursecuri de post
Covrigeii de ciocolata sunt deliciosi. Pentru acestia va trebuie faina, zahar, martipan, si un praf de sare.
Covrigei de ciocolata
Cuiburile sunt un desert delicios si simplu de facut. Vz trebuie faina, drojdie, galbenusuri si unt.
Cuiburi
Pentru florile de gheata cu perle de zahar va trebuie faina, praf de copt. Este un desert delicios.
Flori de gheata cu perle de zahar
Aceste fursecuri se lipesc cate doua cu crema Finetti. Sunt delicioase si aveti nevoie de 4 oua.
FursecuriStim ca britanicii sunt innebuniti dupa sarbatori si dupa suveniruri. Cu ocazia jubileului, unele dintre suvenirurile dulci...
Fursecuri regale cu gem
Fursecurile delicioase se servesc la ceai. Acestea se fac din unt, zahar, faina, 5 oua si mirodenii.
Fursecuri delicioase
Covrigeii simpli se pot servi la bere, iar pentru aceasta reteta va trebuie branza framantata, margarina, drojdie.
Covrigei simpli
Pentru covrigeii gustosi aveti nevoie de margarina topita, ulei, lapte cald. Se prregatesc usor.
Covrigei gustosi
Pentru covrigeii din doua aluaturi, primul aluat se face din faina, galbenusuri, drojdie, o cana cu lapte.
Covrigei din doua aluaturi
Covrigeii cu smantana se servesc pudrati cu zahar. Pentru aceasta reteta va trebuie faina, amidon, untura si smantana.
Covrigei cu smantanaPrajiturile cu fulgi de ovaz sunt delicioase si sanatoase, si nu in ultimul rand se prepara foarte usor. Amesteca zaharul cu...
Prajituri cu fulgi de ovaz
Bilele cu nuca se fac rapid. Pentru acestea se amesteca toate ingredientele si se fac bile care se dau prin zahar tos.
Bile cu nuca
Pentru aceasta reteta de biscuiti aveti nevoie de grasime, unt, zahar, oua. Sunt foarte buni.
Biscuiti
Pentru cartofii biscuiti se inmoaie biscuitii in lapte indulcit, se adauga nuca, apoi cacao, romul si vanilia.
Cartofi biscuiti
Cartofii de ciocolata sunt un desert simplu si rapid de facut. Va trebuie zahar pudra, nuca macinata si ciocolata rasa.
Cartofi de ciocolata
Betisoarele se servesc la bere rece. Se fac usor si sunt gustoase. Aveti nevoie de faina, oua si unt.
Betisoare
Pentru betisoarele cu nuca aveti nevoie de nuca macinata, zahar pudra, ou si 1 galbenus.
Betisoare cu nuca
Bastonasele sunt delicioase si se fac din oua, miere, zahar, faina, amoniac si bicarbonat.
Bastonase
Turta dulce de post este foarte buna. Pentru aceasta va trebuie 6 linguri de zahar, care se pun la ars si se sting cu o cana...
Turta dulce de post deliciosa
Pentru turta dulce cu miere, 1 kg. de zahar se pune la ars si se stinge cu 2 l de apa, dupa care lasam siropul la racit.
Turta dulce cu miere
Pentru turta dulce cu scortisoara se ard 250 g zahar, apoi se sting cu 500 ml apa, dupa care se adauga inca 250 g zahar si se...
Turta dulce cu scortisoara
Pentru turta dulce Natalia aveti nevoie de 200 g zahar, 1 ou, 3 linguri de miere, 3 linguri de ulei.
Turta dulce Natalia
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori