Sosul de vin alb este o completare delicioasa pentru o reteta cu peste, dar poate fi folosit si pentru o friptura apetisanta,...
Sos de vin alb pentru peste rasol
Sosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.
Sos de mustar cu miere
Pentru mujdei de usturoi ca acasa usturoiul se desface, se curata si se piseaza bine impreuna cu sarea. Treptat, se adauga...
Mujdei de usturoi ca acasa
Sosul Meuniere este un sos clasic francez, preparat rapid prin înmuieriul ingredientelor în făină și prăjirea lor în...
Sos Meuniere
Pentru sos Meuniere fara capere patrunjelul verde se spala, se curata si se toaca marunt. Untul se incalzeste, se adauga...
Sos Meuniere fara capere
Pentru sos olandez untul se topeste, iar apa rezultata se elimina. Lamaia se stoarce. Galbenusurile de ou se bat cu sare...
Sos olandez cu unt si oua
Pentru sos brun (Spaniol) oasele se taie in bucati, se spala si se usuca la cuptor la foc moderat. Morcovii, patrunjelul...
Sos brun (Spaniol)
Pentru sos Colbert lamaia se spala si se stoarce. Patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Untul se topeste...
Sos Colbert
Pentru sos Ravigot cu castraveti murati castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie marunt si se...
Sos Ravigot cu castraveti murati
Pentru sos Remoulade castravetii se spala, se curata de coaja si seminte si se taie marunt. Ouale se spala si se fierb pana...
Sos Remoulade pentru peste, oua sau carne de vita
Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjel
Pentru sos verde pentru peste spanacul, tarhonul, patrunjelul verde si ceapa verde se curata, se spala, se oparesc in apa cu...
Sos verde pentru peste
Pentru sos de lamaie lamaia se spala si se extrage sucul. Mararul si patrunjelul se spala si se taie marunt. Uleiul se bate...
Sos de lamaie (a la grec)Sosul de iaurt cu usturoi este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de sos aveti nevoie de o capatana usturoi, iaurt,...
Sos de iaurt cu usturoi
Sosul tartar cu maioneza este delicioasa si foarte populara si se poate servi la nenumarate feluri de carne si alte...
Sos tartar cu maioneza
Sosul Ravigotta este un sos cu sardele si verdeturi delicios ce se poate servi la mancaruri cu peste. Se paseaza bine 4...
Sos Ravigotta
Sosul remulat este un acompaniament delicios pentru mancaruri de peste, oua si legume. In maioneza se adauga mustarul,...
Sos remulatPentru sosul olandez cu unt si lamaie se pune un galbenus de ou intr-un vas pe Bain-Marie cu 50 g unt si amestecam pana se...
Sos olandez cu unt si lamaie
Acest sos crema cu frisca si maioneza se serveste rece, la peste, rasol, sparanghel si la conopida fiarta. Peste maioneza se...
Sos crema cu frisca si maioneza
Reteta de sos de marar cu ou este foarte delicioasa. Inainte de a se servi se adauga putin otet de vin.
Sos de marar cu ou si faina
Sosul de mustar este foarte delicios si usor de preparat. Aveti nevoie de mustar, putin otet si zeama de lamaie.
Sos de mustar cu lamaie
Sosul de mustar cu tarhon este foarte gustos iar timpul de pregatire este foarte scurt. Se poate servi la rasol.
Sos delicios de mustar cu tarhon
Sosul de usturoi da o aroma deosebita mancarii. Pentru acesta aveti nevoie de boia de ardei si un galbenus.
Sos de usturoi cu boia de ardei
Se curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...
Sos de sardele cu mustar
Se curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine inmuiat, stors si se bate...
Sos scordolea
Se freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie. Se adauga apoi verdeata tocata, apa minerala, sare si piper si se...
Sos pentru peste
Se toaca verdeturile si castravetele foarte marunt si se amesteca cu sare, piper, mustar si cu un fileu de sardele desarat si...
Sos romanesc
Se curata usturoiul, se taie felii subtiri, se acopera cu o lingurita de sare, apoi se piseaza. Se amesteca cu uleiul adaugat...
Sos de usturoi
lntr-un vas emailat, asezat intr-o cratita cu apa calda, se pune untul sa se inmoaie. Se incorporeaza cele doua galbenusuri...
Sos de maioneza calda
Se curata zarzavatul, se spala si se taie fideluta. Se acopera cu apa calda si se fierbe acoperit pana se inmoaie bine. Se...
Sos picant pentru peste
Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"
Se spala hreanul, se curata de coaja, se da pe razatoare si se pune intr-o farfurie adanca. Se adauga uleiul, otetul si sare...
Sos de hrean cu otet
Se curata si se spala ciupercile, apoi se oparesc in apa clocotita, se scurg si se toaca marunt, cu tot cu picioruse. Se...
Sos de ciuperci
Se prajeste usor, fara sa se ingalbeneasca, untul cu faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic,...
Sos cu oua rascoapte
Ca sa nu se taie in timpul pregatirii, sosul de unt trebuie facut la foc potrivit, pe baie de apa, adica, cratita in care il...
Sos de unt
Se coc merele la cuptor. Le lasam la racit. Le curatam de coaja si cotoare. Astfel obtinem din pulpa coapta un piure cat mai...
Sos de mere cu hrean
Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasol
Se strivesc cateii de usturoi si se freaca bine cu putina sare si patrujelul taiat marunt. Se amesteca cu smantana.
Mujdei cu smantana
Se face un sos de maioneza din 2 galbenusuri crude, ¼ l ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau sare de lamiie dizolvata in apa...
Sos de tarhon si ceapa verde
Se amesteca toate elementele componente foarte bine.
Sos de mustar cu tarhon
Intr-un vas adinc se amesteca mustarul, hreanul, paprika, piperul, usturoiul pisat si sarea. Peste amestec se toarna apoi...
Sos Remoulade
Se toarna sifonul intr-un castron, se adauga uleiul, zeama de lamiie, sarea, piperul, patrunjelul verde tocat si se bate bine...
Sos a la grec
Se curata si se piseaza usturoiul pina devine pasta. Se combina apoi cu nucile si miezul de piine muiat, stors, si se bate...
Sos cu nuci si usturoi
Ouale fierte tare se toaca si se amesteca cu unt fierbinte. Se adauga 2 linguri supa de peste, sare, patrunjel verde sau...
Sos de oua cu unt
Se curata, se spala, se taie marunt morcovul, patrunjelul si ceapa sau se dau prin razatoarea mica. Se rumenesc intr-o...
Sos de rosii
O lingura de faina se prajeste usor intr-o cratita cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste si...
Sos alb
Intr-o cratita se pune faina de griu, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se...
Blinele
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori