aluat

Preparate sarate

Cornuri cu branza sarata

Cu toate ingredientele se face un aluat, dar fara albusul oualor si se fac 16 pituci si se lasa la dospit 30 de minute. Se...

Cornuri cu branza sarata
Gogosi

Gogosele din aluat

Ouale se amesteca cu sare si zahar, apoi se adauga treptat faina si laptele. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat...

Gogosele din aluat
Aluaturi

Aluat pentru coltunasi

Faina se amesteca impreuna cu oul si putina apa. Se framanta bine coca, pana nu se mai lipeste de degete. Se intinde apoi pe...

Aluat pentru coltunasi
Aluaturi

Aluat pentru taitei

Se prepara din faina, galbenusuri si apa o coca. Se framanta bine si se intinde o foaie. Aceasta se lasa cateva minute sa se...

Aluat pentru taitei
Placinta cu dovleac
Prajituri

Placinta cu dovleac

Amestecati faina cu untul taiat cubulete. Adaugati galbenusurile, zaharul si aromele. Framantati pana devine un aluat elastic...

Placinta cu dovleac
Preparate sarate

Pateuri cu branza sarata

Daca astepti musafiri si vrei sa pui pe masa aperitive delicioase, pregateste pateuri cu branza sarata. Daca folosesti aluat...

Pateuri cu branza sarata
Prajituri

Tarta cu crema si capsuni

Ingrdientele se amesteca si se framanta intr-un aluat care se lasa la rece pentru aproximativ 2-3 ore. Se ia din frigider si...

Tarta cu crema si capsuni
Torturi

Tort de lamaie

100 gr faina se amesteca impreuna cu oul, mierea, zaharul, bicarbonatul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit...

Tort de lamaie
Aluaturi

Aluat pentru tarte

Se framanta faina cu untul si un praf de sare. Se amesteca cu degetele usor si se da aluatului forma de colac. se pune in...

Aluat pentru tarte
Aluaturi

Aluat de tarte

Faina se amesteca impreuna cu un varf de cutit de bicarbonat, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine aluatul si se...

Aluat de tarte
Aperitive cu carne

Aluat de tarta cu slanina

Faina se amesteca cu 150 gr unt, sare si 2 galbenusuri.Se framanta bine, dupa care se lasa sa se odihneasca o ora. Slanina se...

Aluat de tarta cu slanina
Aluaturi

Aluat pentru tarte dulci

Faina se pune pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. intre timp, se bat ouale si se adauga zaharul, sarea si apa. Se...

Aluat pentru tarte dulci
Torturi

Tarta cu visine

Aluatul se prepara dupa reteta aluat pentru tarte dulci si se presara cu zahar pudra deasupra. Separat, se curata ciresele de...

Tarta cu visine
Aluaturi

Aluat pentru tarte

Faina se amesteca impreuna cu untul, apoi se da aluatului forma de colac iar in mijloc se pune apa. Se framanta repede si...

Aluat pentru tarte
Aluaturi

Aluat pentru tarte

Faina se amesteca impreuna cu bicarbonatul, untul moale, oul si sarea. Se framanta bine si se adauga apa cat cuprinde....

Aluat pentru tarte
Aluaturi

Aluat pentru tarte

Faina se amesteca impreuna cu untul, smantana si sarea. Se framanta aluatul usor si se intinde apoi o foaie subtire. Se...

Aluat pentru tarte
Prajituri

Rulouri cu miere de albine

Se prepra un aluat din toate ingredientele care se framanta bine si se imparet apoi in patru. Se intinde fiecare foaie in...

Rulouri cu miere de albine
Prajituri

Rondele cu crema

Se prepara cu aluat bine framantat din toate ingredientele, mai putin crema si glazura. Se intinde o foaie si se taie cu...

Rondele cu crema
Placinta de dovleac
Aluaturi

Placinta de dovleac

Toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se framanta. Daca e cazul, se mai adauga putina faina pana puteti forma o bila...

Placinta de dovleac
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu marmelada

Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In...

Cornulete cu marmelada
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi de sampanie

Faina, zaharul, ouale, impreuna cu amoniacul, untul si latele se amesteca si mai apoi se framanta bine un aluat tare. Se...

Piscoturi de sampanie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei cu miere

Ouale se fraca impreuna cu zaharul, mierea si untul , la cald. Apoi se adauga praful de copt si faina. Se amesteca totul pana...

Covrigei cu miere
Aluaturi

Umplutura de tarta cu spanac

Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la...

Umplutura de tarta cu spanac
Cozonac

Colacei moldovenesti

Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se...

Colacei moldovenesti
Cozonac

Turte traditionale moldovenesti

Foaia de aluat se intinde si se taie apoi cu cutitul in forme rotunde, cu ajutorul unei farfurii. Se coc pe fundul unei oale,...

Turte traditionale moldovenesti
Cozonac

Pasca cu branza de vaci

Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din acelasi fel de...

Pasca cu branza de vaci
Gogosi

Crafle molsovenesti cu dulceata

Se intinde o foaie de aluat pe o planseta si pe jumatate din ea se pun cu lingurita, la distanta intre ele, gramajoare de...

Crafle molsovenesti cu dulceata
Aluaturi

Aluat romanesc in foi

Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina...

Aluat romanesc in foi
Aluaturi

Aluat pentru pateuri

Faina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii,...

Aluat pentru pateuri
Aluaturi

Aluat pentru pateuri

Se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se framanta foarte bine. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata...

Aluat pentru pateuri
Aluaturi

Aluat pentru pateuri

Din ingredientele enumerate, inafara de unt, se framanta un aluat. Se lasa sa se odihneasca aproximativ doua minute, apoi se...

Aluat pentru pateuri
Aluaturi

Aluat pentru rulade si pateuri

Pentru pateuri se amesteca faina, smantana, 60 gr unt si sarea si se prepara o coca. Restul de unt se foloseste la ungerea...

Aluat pentru rulade si pateuri
Aluaturi

Placinte mocanesti

Se amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un...

Placinte mocanesti
Placinta romaneasca cu urda
Aluaturi

Placinta romaneasca cu urda

Se framanta bine ingredientele pentru aluat, dupa care se lasa in repaus cateva minute. Se intinde apoi aluatul in sase foi...

Placinta romaneasca cu urda
Aluaturi

Placinta turceasca cu dovleac

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se face un aluat potrivit de tare. Se intinde apoi o foaie. Separat se curata...

Placinta turceasca cu dovleac
Aluaturi

Aluat pentru strudel

Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina...

Aluat pentru strudel
Aluaturi

Strudel de visine

Se framanta un aluat de strudel si se intinde intr-o foaie foarte subtire, peste care se preszara zahar si se cerne putin...

Strudel de visine
Aluaturi

Strudel cu branza

Se prepara un aluat de strudel, din ingredinte. Se intinde apoi o foaie cat mai subtire. Separat se amesteca branza cu...

Strudel cu branza
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare,...

Aluat frantuzesc
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Jumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si...

Aluat frantuzesc
Aluaturi

Aluat rapid

Faina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o...

Aluat rapid
Aluaturi

Aluat de placinta cu iaurt

Untul se amesteca impreuna cu iaurtul si sarea, dupa care se toarna in faina. Se incorporeaza bine cu degetele, pana ce...

Aluat de placinta cu iaurt
Aluaturi

Invartita

Faina impreuna cu restul ingredientelor se amesteca si se formeaza un aluat moale. Se framanta cu drojdia si se lasa la...

Invartita
Aluaturi

Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei

Se amesteca toate ingredientele, inafara de unt si ulei si se formeaza un aluat ca de strudel. Se framanta bine si se lasa...

Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei
Aluaturi

Aluat moldovenesc de placinta

Faina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu...

Aluat moldovenesc de placinta
Aluaturi

Aluat de placinta

Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10...

Aluat de placinta
Aluaturi

Aluat de placinta

Se amesteca faina, cu laptele, uleiul, oul si lingurita de amoniac. Se framanta coca bine si se imparte apoi in patru. Se...

Aluat de placinta
Aluaturi

Aluat de placinta

Faina se framanta cu untul, smantana, putina sare, cele doua galbenusuri si plicul de zahar vanilat. Se desparte apoi aluatul...

Aluat de placinta
Aperitive cu carne

Tartine delicioase cu ciuperci si carne

Intr-o tigaie punem la calit ingredientele pentru compozitie. Amestecam in compozitie la foc mic, cca 15 minute. Facem un...

Tartine delicioase cu ciuperci si carne
Preparate sarate

Covrigei

Trebuie sa obtinem un aluat din toate ingredientele, apoi pastram aluatul la rece in jur de 3, 4 ore. Dupa acest timp modelam...

Covrigei
Batoane cu mac si susan
Preparate sarate

Batoane cu mac si susan

Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine....

Batoane cu mac si susan