aluat

Aluaturi

Aluat pripit

Apa se fierbe impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faian atunci cand da in clocot amestecul si se amesteca repede. Se ia de...

Aluat pripit
Gogosi

Minciunele

Se amesteca bine toate ingredientele, inafara de faina. Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta un aluat mai moale. Se...

Minciunele
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Faina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si...

Aluat frantuzesc
Prajituri

Mile feuilles cu pasta de mere

Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se...

Mile feuilles cu pasta de mere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Flancuri cu caise

Din ingredientele pentru aluat se prepara un aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie in benzi lungi de...

Flancuri cu caise
Preparate dulci

Placinta cu branza

Se amesteca ingredientele de aluat pana se obtine o coca, care se va tine la frigider intre 2 si 4 ore. Se intinde apoi...

Placinta cu branza
Aluaturi

Aluat rapid pentru placinta cu branza

Se framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu...

Aluat rapid pentru placinta cu branza
Placinta cu visine, cu capac din aluat
Preparate dulci

Placinta cu visine, cu capac din aluat

Aceasta reteta de placinta cu visine este delicioasa si suculenta, perfecta pentru a pune in valoare aroma visinelor coapte.

Placinta cu visine, cu capac din aluat
Aluaturi

Aluat fraged

Se amesteca faina cu untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sarea si coaja de lamaie. Se adauga zahar vanilat si...

Aluat fraged
Aluaturi

Aluat fraged cu bicarbonat

Faina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si...

Aluat fraged cu bicarbonat
Aluaturi

Aluat pufos

Faina se amesteca cu untul moale, smantana, sare si se framanta bine. Se lasa in repaus 30 de minute, apoi se intinde o...

Aluat pufos
Aluaturi

Aluat pentru tarte

Se amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta...

Aluat pentru tarte
Aluaturi

Aluat pentru tarte dulci

Se amesteca faina cu untul bucatele, zaharul, oul, smantana sau laptele. Se adauga praful de copt, zeama de lamaie si se...

Aluat pentru tarte dulci
Prajituri

Tarta cu visine

Se pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs...

Tarta cu visine
Preparate dulci

Trigoane

Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu...

Trigoane
Prajituri

Cataif cu frisca

Se prepara un aluat din faina, oua si apa. Se imparte in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa...

Cataif cu frisca
Tarta cu legume
Aperitive cu legume

Tarta cu legume

2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o...

Tarta cu legume
Aperitive cu legume

Vinete si dovlecei pane

Se formeaza un aluat din faina, sare, galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intre timp se...

Vinete si dovlecei pane
Aperitive cu legume

Bhaja cu conopida si brocolli

Faina se amesteca cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se omogenizeaza pana ce amestecul devine un aluat...

Bhaja cu conopida si brocolli
Preparate sarate

Placinta cu cascaval

Faina se amesteca impreuna cu boiaua, cu untul topit si omogenizat cu apa. Se amesteca totul repede pana ce se formeaza un...

Placinta cu cascaval
Braduti umpluti
Prajituri

Braduti umpluti

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta...

Braduti umpluti
Cornete umplute
Prajituri

Cornete umplute

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta...

Cornete umplute
Aluaturi

Galuste de aluat

Faina se opareste in apa clocotita, si se adauga ouale si sare, dupa ce s-a racit putin. Se fierbe apa cu sare intr-un vas si...

Galuste de aluat
Gogosi moldovenesti cu branza de vaca
Aluaturi

Gogosi moldovenesti cu branza de vaca

Toate incredientele se framanta bine. Coca obtinuta se acopera si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Din acest aluat se formeaza...

Gogosi moldovenesti cu branza de vaca
Prajituri

Prajitura cu mere

Merele curatate de coaja si date pe razatoare se pun la rece, acoperite cu doua linguri de zahar tos si scortisoara pisata....

Prajitura cu mere
Prajituri

Prajitura cu visine

Visinele curatate de samburi se pun intr-un vas, cu zahar deasupra. Pentru aluat se freaca 5 galbenusuri cu zaharul si untul....

Prajitura cu visine
Prajituri

Savarina din aluat de drojdie

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu...

Savarina din aluat de drojdie
Tiropita
Aperitive cu branza

Tiropita

Sunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa...

Tiropita
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi simple

Galbenusurile se freaca impreuna cu uleiul, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, zahar vanilat si faina, in ploaie. Se...

Piscoturi simple
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu smantana si nuci

Untura se freaca spuma cu smantana. Se adauga apoi doua linguri de coniac, un praf de sare, faina cernuta si se framanta un...

Cornulete cu smantana si nuci
Eclere cu ciocolata
Prajituri

Eclere cu ciocolata

Aluat pentru eclere este chiar usor de preparat. Odata ce il faci vei vedea ca poti sa-ti prepari niste eclere cu ciocolata...

Eclere cu ciocolata
Preparate sarate

Pateuri cu ciuperci

Faina se amesteca cu smantana si jumatate din cantitatea de margarina topita. Se adauga un praf de sare, ouale intregi si se...

Pateuri cu ciuperci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri ochelari

Margarina frecata spuma se amesteca impreuna cu zaharul. Se adauga putina sare si faina cernuta, in ploaie. Se pune peste...

Fursecuri ochelari
Torturi

Tort cu ricotta

Pentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune...

Tort cu ricotta
Preparate sarate

Pateuri cu branza in amestec

Poti pregati repede pateuri cu branza, daca folosesti aluat de foietaj. Aceasta reteta este excelenta.

Pateuri cu branza in amestec
Rulada cu dovleac
Prajituri

Rulada cu dovleac

Se amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare. Se adauga faina pana iese un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se...

Rulada cu dovleac
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu zarzavat in aluat de bere

Ciupercile se curata de codite si se stropesc cu zeama de lamaie. Separat se pun la prajit in untul topit, usturoiul si...

Ciuperci cu zarzavat in aluat de bere
Suberek
Aperitive cu carne

Suberek

Intr-un castron se pune faina, sarea si uleiul. Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici...

Suberek
Aperitiv cu bacon
Aperitive cu carne

Aperitiv cu bacon

Se decongeleaza aluatul. Se intinde cu sucitorul un pic pe masa de lucru. Se intinde crema de branza peste aluat. Se pun...

Aperitiv cu bacon
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti
Gogosi

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca intr-un castron branza de vaci, ouale, faina, sarea si untul. Se fac cu...

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti
Prajituri

Prajitura cu nuca

Faina se amesteca cu zaharul, mierea, ouale, untul, putin praf de copt si sare. Se framanta un aluat de consistenta...

Prajitura cu nuca
Preparate sarate

Placintele cu ciuperci

Amestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la...

Placintele cu ciuperci
Prajituri

Prajitura cu gem

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta si se intind doua foi. Intre acestea se pune umplutura. Pentru...

Prajitura cu gem
Tort delicios de pere
Prajituri

Tort delicios de pere

Se omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 liguri de apa rece cu mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi se framanta. Se...

Tort delicios de pere
Prajituri

Placinta cu branza de vaci

Faina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se...

Placinta cu branza de vaci
Prajituri

Prajitura bezea

Faina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, galbenusurile, praful de copt si se formeaza un aluat care se da la rece pentru...

Prajitura bezea
Prajituri

Prajitura frageda

Din margarina, galbenusuri, smantana, zahar si faina se framanta un aluat. Se pastreaza din el un sfert, pentru a se rade...

Prajitura frageda
Prajituri

Prajitura americana, cu branza

Foaia de aluat se pune intr-un vas adanc cu diametrul de aproximativ 20 cm. Se preseaza usor, apoi se impunge cu o furculita...

Prajitura americana, cu branza
Prajituri

Prajitura cu urda

Se amesteca ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca tare. Se imparte apoi in doua portii, una mare si una mica, care...

Prajitura cu urda
Cremes
Prajituri

Cremes

Cremesul este o reteta clasica de prajitura cu crema vanilata si foi sfaramicioase de aluat frantuzesc. Cremes sau cremsnit,...

Cremes
Muschi de vita (Beef) Wellington
Mancaruri cu carne

Muschi de vita (Beef) Wellington

Muschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi....

Muschi de vita (Beef) Wellington