aluat

Preparate sarate

Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuioc

Faceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1...

Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuioc
Mancaruri cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

Amestecati intr-un castron ingredientele pentru aluat, framantati-le bine si puneti aluatul obtinut, acoperit la rece pentru...

Tarta cu ciuperci
Mancaruri cu ciuperci

Lipie cu ciuperci picante

Framantati din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare si lasati-l 30-40 de minute la dospit. Intre timp,...

Lipie cu ciuperci picante
Prajituri

Tarte cu fructe

Se prepara un aluat din ingredientele indicate. Se pune faina intr-un vas, se face loc in mijloc si se pun ouale, uleiul,...

Tarte cu fructe
Prajituri

Prajitura cu gem

Se taie margarina bucatele si se amesteca cu faina. Se pune in amestec apa, cate putin, sarea si vanilia. Se framanta un...

Prajitura cu gem
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete

Se freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o...

Cornulete
Prajituri

Placinta dietetica cu branza de vaci

Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia....

Placinta dietetica cu branza de vaci
Prajituri

Prajitura de post cu caise

Se face un aluat din 250 g faina, margarina, 100 g zahar si 100 ml apa rece. Se framanta bine, apoi se taie aluatul in doua...

Prajitura de post cu caise
Prajituri

Tarta cu banane coapte si gem

Se ung usor cu ulei 12 forme mici de tarta. Se tapeteaza cu aluat si se acopera cu folie de aluminiu. Peste folie, se pun in...

Tarta cu banane coapte si gem
Empanadas cu pui
Mancaruri cu carne

Empanadas cu pui

Empanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de...

Empanadas cu pui
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Coltunasi cu magiun

Se face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si...

Coltunasi cu magiun
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de post din aluat dospit

Se pune drojdia intr-un castron impreuna cu uleiul, borsul, mirodeniile si se amesteca. Se adauga faina, se framanta aluatul...

Cornulete de post din aluat dospit
Torturi

Tort de alune cu frisca si cafea

Se freaca bine margarina cu zaharul. Se adauga oul, faina si alunele care au fost macinate in prealabil. Se framanta un aluat...

Tort de alune cu frisca si cafea
Torturi

Tort cu capsuni

Se freaca untul si se amesteca cu smantana. Se pune treptat faina, se framanta un aluat potrivit, i se da forma de minge si...

Tort cu capsuni
Aluaturi

Blat din aluat fraged

Se pune faina pe planseta, se face in mijloc o adancitura in care se pun zaharul, untul moale, galbenusurile, sare, coaja de...

Blat din aluat fraged
Prajituri

Tarta cu prune

Se face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava...

Tarta cu prune
Tarta cu prune si bezea
Prajituri

Tarta cu prune si bezea

Pentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu...

Tarta cu prune si bezea
Cornuri din aluat dospit la rece
Preparate sarate

Cornuri din aluat dospit la rece

Se dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate...

Cornuri din aluat dospit la rece
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Galete

Se freaca untul cu zaharul, se inglobeaza faina si sarea in unt si se framanta un aluat cleios. frisca se adauga la sfarist...

Galete
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu fistic

Se macina fisticul si se amesteca cu faina. Se framanta un aluat din margarina cu aroma de vanilie, zahar , un praf de sare,...

Fursecuri cu fistic
Prajituri

Tarta cu crema

Se face un aluat din ingredientele indicate, se intinde o foaie de 5 mm, se pune in forma de tarta si se inteapa aluatul. Se...

Tarta cu crema
Prajituri

Tarta cu mere

Se face un aluat fraged, numai ca se frmanta mai mult ca sa fie cat mai elastic. Se pune aluatul in forma de tarta unsa si se...

Tarta cu mere
Prajituri

Tarta de mere

Se amesteca faina cu uleiul, oul, sarea, vanilia si praful de copt, dizolvat in lapte. Se framanta un aluat, se intinde o...

Tarta de mere
Aluaturi

Placinta cu mere cu aluat frantuzesc

Se prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine...

Placinta cu mere cu aluat frantuzesc
Preparate dulci

Trigoane cu nuci

Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu...

Trigoane cu nuci
Flan cu crema de vanilie si nuci
Prajituri

Flan cu crema de vanilie si nuci

Se pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se...

Flan cu crema de vanilie si nuci
Aluaturi

Foietaj cu ananas

Din ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...

Foietaj cu ananas
Aluaturi

Cornuri cu gem de portocale

Se framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza...

Cornuri cu gem de portocale
Checuri

Chec ieftin

Se freaca ouale cu zaharul, mirodeniile si praful de copt. Se inglobeaza uleiul si laptele, alternativ cu faina si se obtine...

Chec ieftin
Prajituri

Ecler

Se prepara un aluat pripit. Se fierbe apa cu uleiul, se da drumul la toata faina odata. Se amesteca bine compozitia si cand...

Ecler
Gogosi

Gogosele cu cacao

Se prepara un aluat pripit din ingredientele indicate, intr-o tigaie adanca sau intr-un tuci, se incinge mult ulei, se ia cu...

Gogosele cu cacao
Gogosi

Coltunasi cu visine

Se spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul. Se intinde foaia de aluat, se taie...

Coltunasi cu visine
Clatite

Clatite cu mere

Se prepara ca orice aluat de clatite, cu deosebirea ca in loc de lapte se foloseste vin pentru desfacerea fainii. Se spala...

Clatite cu mere
Profiterol
Prajituri

Profiterol

Profiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit...

Profiterol
Torturi

Tort de caise

Se cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se...

Tort de caise
Prajitura cu buline
Prajituri

Prajitura cu buline

Din ingrediente facem un aluat care se imparte in 4 parti egale. O parte se amesteca cu 1 lingura cacao si se modeleaza bete...

Prajitura cu buline
Mancaruri cu carne

Friptura de curcan in aluat

Se curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa...

Friptura de curcan in aluat
Gnocchi cu branza de vaci
Paste si pizza

Gnocchi cu branza de vaci

Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat...

Gnocchi cu branza de vaci
Mancaruri cu carne

Creier in aluat

Se spala creierul si se curata de sange, apoi se pune la fiert in apa calda. Se scoate dupa cinci minute, se curata de...

Creier in aluat
Salate de fructe

Clatite umplute cu mere

Se sparge un ou intr-o farfurie adanca, se pune faina si se amesteca. Se subtiaza cu lapte si pune in aluat o lingura de unt....

Clatite umplute cu mere
Placinta dobrogeana
Preparate sarate

Placinta dobrogeana

Se sparge oul, se adauga apa cat incape in trei jumatati de ou, se adauga un praf de sare si se cerne deasupra faina. Se...

Placinta dobrogeana
Prajituri

Prajitura cu mere

Se amesteca bine toate ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura: merele...

Prajitura cu mere
Prajituri

Prajitura cu mere

Se plamadesc bine toata ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura:...

Prajitura cu mere
Prajituri

Prajitura cu banane

Mod de preparare aluat: Se amesteca ingredientele si se adauga spuma batuta din albusul celor 6 oua. Se toarna intr-o tava...

Prajitura cu banane
Prajituri

Placinte dospite

Se pregateste un aluat din lapte, sare, oua, zahar, drojdie si unsoare, in final se adauga si faina. Se pune intr-o tava...

Placinte dospite
Prajituri

Prajitura cu nuca si ciocolata

Fa un aluat din faina, 60 g de zahar, nuca macinata, 1 ou si unt, intinde aluatul de o grosime de 1 cm si coace-l intr-o tava...

Prajitura cu nuca si ciocolata
Prajituri

Placinta simpla cu branza

Se amesteca ingredientele pentru aluat in vederea obtinerii unui aluat tare. Se tine cca 10minute. Se ia o tava de cel putin...

Placinta simpla cu branza
Prajituri

Prajitura cu mere

Rade merele, amesteca-le cu zahar, scortisoara, coaja rasa de lamaie si lasa compozitia sa stea. Amesteca ingredientele...

Prajitura cu mere
Mancaruri cu cartofi

Budinca de cartofi

Se foloseste piureul cald, care se amesteca cu doua oua intregi, batute spuma, cu chimen pisat si trei linguri de faina. Se...

Budinca de cartofi
Placinta cu mere clasica
Prajituri

Placinta cu mere clasica

Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand...

Placinta cu mere clasica
Prajituri

Prajitura cu nuca

Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma...

Prajitura cu nuca