aluat

Prajituri

Prajiura cu foi Etelca

Framantam un aluat moale si il intindem. Amestecam bine grasimea si otetul si o ungem pe aluat si il indoim. Din jumatate in...

Prajiura cu foi Etelca
Torturi

Tort cu branza si rubarba

Framantam un aluat crocant din faina, margarina, zahar si galbenus, il intindem intr-o forma de tort de 26 de cm in diametru...

Tort cu branza si rubarba
Prajituri

Felie cu nuci prajite

Pentru aluat maruntim nuca si o prajim. Amestecam bine galbenusurile, 4 linguri de apa si zaharul. Batem spuma albusurile,...

Felie cu nuci prajite
Prajituri

Prajitura Ibolya

Framantam ingredientele pentru aluat si coacem 2 foi. Din 4 oua coacem piscotul in mod traditional. Il umplem cu urmatoarea...

Prajitura Ibolya
Prajituri

Baston cu branza

Amestecam ingredientele pentru aluat si tapetam o forma cu modele astfel incat sa ramana aluat si pentru acoperit. Pentru...

Baston cu branza
Prajituri

Prajitura cu foi

Aluat: batem spuma albusurile cu zaharul, adagam nuca, faina, pesmetul si praful de copt. Turnam amestecul intr-o tava...

Prajitura cu foi
Prajituri

Prajitura cu alune si nuca

Amestecam ingredientele pentru aluat cu atata lapte cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Impartim aluatul in 2 parti. O...

Prajitura cu alune si nuca
Prajituri

Magnat cu nuca

Aluatul este uns cu gem. Framantam ingredientele pentru aluat si il impartim in 2 parti. O parte o intindem si o ungem cu...

Magnat cu nuca
Prajituri

Cornulete cu vanilie

Framantam bine ingredientele, formam cornulete mici din aluat. Dupa racire le rulam, la cald, cu zahar vanilat.

Cornulete cu vanilie
Prajituri

Prajitura Felie cu rosii

Framantam ingredientele pentru aluat intr-un vas, presaram faina pe o suprafata si coacem 3 foi. Fierbem budinca si dupa...

Prajitura Felie cu rosii
Prajituri

Patratel cu castane

Framantam din ingrediente un aluat elastic. Il impartim in 2 parti. Intindem o parte. O punem intr-o tava captusita cu hartie...

Patratel cu castane
Prajituri

Cosulete cu branza

Framantam ingredientele pentru aluat si il intindem la 3-4 cm grosime. Formam pogaci de 8 cm in diametru si le punem in forme...

Cosulete cu branza
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete umplute cu cascaval

Amestecam faina cu sarea si adaugam zaharul si drojdia inmuiata in lapte, uleiul si galbenusurile. Aluatul nu trebuie lasat...

Cornulete umplute cu cascaval
Torturi

Tort suedez cu migdale

Oparim migdalele si le curatam de coaja, le uscam intr-o tava captusita cu un servet de hartie. Pentru aluat, batem spuma...

Tort suedez cu migdale
Placinta cu mere cu aluat fraged
Prajituri

Placinta cu mere cu aluat fraged

Aceasta reteta de placinta cu mere are un aluat fraged care ti se topeste pur si simplu in gura. Este usor de realizat si...

Placinta cu mere cu aluat fraged
Prajituri

Prajitura ungureasca Rozsi

Framantam ingredientele pentru aluat in afara de praful de cacao si il impartim in 3 parti, le coacem pe tava intoarsa....

Prajitura ungureasca Rozsi
Prajituri

Prajitura Zserbo

Framantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem...

Prajitura Zserbo
Mancaruri cu ciuperci

Coltunasi cu ciuperci

Intr-un castron, combinati faina cu apa, puneti oul crud, sare si framantati un aluat elastic pe care il lasati sa se...

Coltunasi cu ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Clatite cu ciuperci

Cerneti faina intr-un castron mai mare, puneti lapte, oua, un varf de cutit cu sare si pregatiti un aluat ca pentru clatite....

Clatite cu ciuperci
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci in aluat

Alegeti ciuperci frumoase, tinere, curatati-le, spalati-le, taiati-le in felii mari sau lasati-le intregi si fierbeti-le...

Ciuperci in aluat
Mancaruri cu ciuperci

Placintele cu ciuperci

Cerneti faina pe planseta, faceti-i in mijloc un gol in care puneti smantana, putina sare, apoi framantati foarte bine un...

Placintele cu ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci in aluat

Alegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa...

Ciuperci in aluat
Preparate sarate

Aluat cu ciuperci

Pregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare. Framantati aluatul pe...

Aluat cu ciuperci
Prajituri

Paine cu branza

Sfaramam untura in faina, adaugam 2 galbenusuri, 15 dkg zahar, bicarboantul de sodiu si 1,5 pahar de smantana. Framantam un...

Paine cu branza
Prajituri

Biscuiti macinati cu bicarbonat de amoniu

Batem spuma ouale cu margarina si zaharul pudra, adaugam faina si bicarbonatul de amoniu. Framantam un aluat tare, la...

Biscuiti macinati cu bicarbonat de amoniu
Torturi

Placinta cu oua

Batem spuma ouale cu piperul, sarea, slanina, lingurita de sampanie cu atata faina cat sa obtinem un aluat nici prea moale...

Placinta cu oua
Cozonac

Cozonac cu miere si mere

Amestecam merele razuite cu pogacile cu miere razuite. Amestecam 20 de minute galbenusurile, mierea, praful de cacao si...

Cozonac cu miere si mere
Prajituri

Prajitura cu piersici

Framantam ingredientele pentru aluat si impartim aluatul obtinut in 2 parti, punem la rece jumatate de ora. Intre timp...

Prajitura cu piersici
Tarta cu mere, foarte simpla
Prajituri

Tarta cu mere, foarte simpla

Aceasta reteta de tarta cu mere este foarte simpla si la indemana oricui. Prajitura cu mere este un desert clasic, dar...

Tarta cu mere, foarte simpla
Painici cu spanac si somon
Preparate sarate

Painici cu spanac si somon

Am facut un aluat de paine cu semoule fine (fina). Se face aluatul, se intinde o foaie de aluat, apoi se pune spanacul...

Painici cu spanac si somon
Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghel
Aperitive cu peste

Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghel

Se caleste spanacul cu jumatate din ceapa tocata in 2 linguri de ulei, numai vreo 3 minute, cat sa se moaie binisor. Se...

Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghel
Somon in scoici din aluat frantuzesc
Aperitive cu peste

Somon in scoici din aluat frantuzesc

Somon in scoici din aluat frantuzesc este un aperitiv cu peste deosebit care poate fi servit la orice ocazie festiva. Pentru...

Somon in scoici din aluat frantuzesc
Prajituri

Gogosi (aluat dospit)

Drojdia se fermenteaza cu lapte caldut, la caldura. Faina se pune intr-un vas (sa aiba loc sa dospeasca) se amesteca cu sare,...

Gogosi (aluat dospit)
Prajituri

Prajitura cu branza si cacao

Framantam aluatul si il impartim in doua. Jumatate din aluat il razuim si turnam deasupra lui umplutura. Apoi razuim si...

Prajitura cu branza si cacao
Aperitive cu ciuperci

Tarte cu ciuperci

Puneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa....

Tarte cu ciuperci
Torturi

Tort de branza

Ungem cu unt si presaram cu faina o forma de tort. Amestecam bine ingredientele pentru aluat, intindem 1/3 din el la forma...

Tort de branza
Torturi

Tortul pompierului

Amestecam ingredientele pentru aluat si il turnam intr-o tava unsa si presarata cu faina, turnam deasupra visinele si...

Tortul pompierului
Sufleuri

Feli de punch cu castane

Amestecam ingredientele pentru aluat, adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Il impartim in 3 bucati...

Feli de punch cu castane
Prajituri

Cosulete cu fructe

Preparam aluatul, il impartim in 5 parti egale si taiem fiecare parte in 15 bucati. Captusim formele de cosulete cu aluat...

Cosulete cu fructe
Checuri

Coroana Frankfurt

Preparam un piscot din ingredientele pentru aluat, il turnam intr-o forma de coronita cu diametru de 28 de cm si il coacem....

Coroana Frankfurt
Aperitive cu carne

Placinta cu sunca

Faina se freaca cu margarina, se adauga doua galbenusuri, rom, sare si atata smantana cat sa se obtina un aluat elastic. Se...

Placinta cu sunca
Placinta Culinar
Preparate dulci

Placinta Culinar

Din toate ingredientele am facut un aluat pe care l-am lasat la crescut. Intre timp am pregatit si umplutura amestecand toate...

Placinta Culinar
Paste si pizza

Ravioli cu spanac

Se prepara un aluat de taitei din 2 oua si faina. Se intind foaie potrivit de groasa si se imparte in doua. Se pregateste...

Ravioli cu spanac
Mancaruri cu legume

Bulete de praz

Prazul se curata, se fierbe si se toaca (nu prea marunt). Separat, se prepara un aluat din oua, faina, lapte si sare. Se...

Bulete de praz
Mancaruri cu legume

Legume in foaie de aluat

Preparam legumele sote. Aluatul se lasa putin sa dospeasca, dupa care se intinde o foaie rotunda, cu care se tapeteaza o...

Legume in foaie de aluat
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci in aluat

Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie potrivit de groasa, care se impatureste in patru si se lasa deoparte o...

Ciuperci in aluat
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci in aluat

Aluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie potrivit de groasa, care se impatureste in patru si se lasa deoparte o...

Ciuperci in aluat
Mancaruri cu legume

Conopida pane

Se fierb buchetelele de conopida in apa cu sare, apoi se strecoara si se inmoaie fiecare in aluat de clatite. Acesta se...

Conopida pane
Preparate sarate

Pateuri cu branza

Aceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua,...

Pateuri cu branza
Pachetele de primavara, specific chinezesc
Aperitive cu legume

Pachetele de primavara, specific chinezesc

Aluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta...

Pachetele de primavara, specific chinezesc
Aperitiv parizian cu branza, rosii si pesto
Aperitive cu branza

Aperitiv parizian cu branza, rosii si pesto

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Taiem aluatul in cerculete cu diametrul de 11 cm, folosind gura unui pahar. Asezam...

Aperitiv parizian cu branza, rosii si pesto