Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert. Dupa aproximativ 30 de minute se adauga laptele, usturoiul pisat si condimentele si...
Bors "Paradis"Ceapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa peste legumele, dar tot foarte putin si apoi se...
Bors ardelenescSe taie zarzavatul si ceapa si se pun la fiert cu 1 ½ l apa si sare. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...
Bors de ciuperci cu zarzavatSe opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata...
Bors de varza cu ciolan afumatSe curata frunzele de loboda si ceapa si se spala bine. Ceapa se taie marunt, iar loboda se lasa frunzulite. Se pune sa...
Bors de loboda cu ceapa verde si orezSe pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare, capul intreg cu restul de carne taiata bucatele, mai intii bine spalate. Se ia spuma...
Bors de miel cu leustean si ceapa verdeSe fierb legumele in 1 ½ litru apa cu sare. Intre timp, se da carnea impreuna cu ceapa prin masina de tocat. Se amesteca...
Bors de perisoare cu legume si smintinaSe taie carnea bucati si se pune la fiert in 2 litri apa rece cu sare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga zarzavatul taiat...
Bors rusescSe curata si se rade zarzavatul si jumatate din sfecla. Se fierb cu 1 ½ litru de apa cu sare si se adauga cartofii. Cind...
Bors de sfecla cu cartofi si smintinaSe pune la fiert carnea spalata si taiata bucatele cu 2 ½ litri apa rece si sare. Se spumuieste, se adauga o sfecla taiata...
Bors de carne cu sfeclaSe taie bucati de carne potrivite, se pun la fiert in 2 l apa cu putina sare si se spumuiesc. Se adauga cepele, radacinile de...
Bors ucraineanSe pun maruntaiele, aripile si gitul sa fiarba cu zarzavatul taiat marunt si sare. Separat se fierbe orezul si se adauga cind...
Bors de maruntaie de pasareSe alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba...
Bors de fasole boabePestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de...
Bors cu perisoare de pesteCeapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind faina, boiaua si sarea. Se acopera cu apa si dupa ce da un...
Bors de urzici cu orez si boiaMinatarcile sau hribii se spala de cu seara in apa rece si se pun la muiat pina a doua zi cu apa calduta. Fasolea se alege,...
Bors de fasole uscata cu minatarciSe pune in oala cu apa, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate foarte subtire impreuna cu oasele de la carne. Se lasa sa...
Bors de vita cu perisoare, dres cu smintinaSe taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua...
Bors de berbecSe pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind...
Bors de fasole verde cu ardeiSe pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se...
Bors de dovlecei dres cu smintinaSe pune apa la fiert cu zarzavatul taiat marunt adaugind si orezul. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga pestele (de...
Bors de crap rapidSe pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...
Bors de dovlecei umplutiSe taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...
Bors de vitelMorcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua se pun la fiert cu apa. Cind zarzavatul este fiert pe jumatate, se adauga...
Bors de pui cu zarzavaturiZarzavatul curatat si bine spalat se da pe razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu ceapa verde. Se...
Bors de loboda cu verdeataSe taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...
Bors de mielSe curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...
Bors de urzici cu ardei grasUrzicile alese si bine spalate se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ceapa taiata marunt. Orezul si virfurile de hamei...
Bors de urzici cu hameiToate zarzavaturile se taie in fisii subtiri si se pun la fiert cu apa rece, cu ceapa taiata marunt si sarea necesara....
Bors de zarzavatIn bors se pune ceapa, patrunjelul si piperul si se lasa sa fiarba. Se spala si se curata bine pestele, se taie apoi in...
Bors cu pesteFasolea se spala si se pune la muiat din ajun. A doua zi se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a dat primul clocot se arunca...
Bors de fasole uscataSe curata sfecla, se taie fire lungi, se da sare si se lasa sa stea putin ca sa lase zeama. Se stoarce, se pune la fiert cu...
Bors de sfecla si cartofiSe fierbe zarzavatul taiat fire lungi si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa ce zarzavatul este bine...
Bors de peste cu leusteanCarnea se da prin masina de tocat, se amesteca bine cu o ceapa taiata marunt si inabusita, miezul de franzela muiat si stors...
Bors de perisoare cu carne de vitelSe curata zarzavatul, se spala si se taie patratele. Se prajeste ceapa in ulei si cind s-a rumenit se adauga zarzavaturile...
Bors de cartofi cu verdeataSe pune fasolea la fiert. Dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa, dar se pune alta tot fierbinte. Se adauga morcovul...
Bors de fasole cu mararSe pun la fiert intr-o oala apa, morcovul intreg si o ceapa taiata marunt. Cind au inceput sa fiarba, se adauga cartofii...
Bors de cartofi simpluSe pune la fiert intr-o oala apa, morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt si osul de la carne, lasind sa fiarba bine. Se...
Bors de perisoare cu rosiiSe fierb legumele taiate fideluta in apa rece cu sare. Cind sint fierte pe jumatate, se adauga pastele fainoase. La sfirsit,...
Bors de guliiSfecla rosie se curata, se taie fidea si se pune la fiert in apa rece cu sare, sa nu-si piarda culoarea, si ceapa tocata. Se...
Bors de sfeclaSe pun la fiert, in apa rece cu sare, rosiile taiate felii, ardeii grasi taiati fidea, ceapa tocata marunt. Dupa cca 10...
Bors de dovlecel si ardei grasCarnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia...
Bors cu slanina si varzaDupa ce se scoate carnea de iepure din bait, se separa pulpele si pieptul pentru friptura, iar coastele si sira spinarii cu...
Bors de iepure vinatSe pune la fiert fasolea in apa clocotita cu sare. Se rumeneste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga faina si rosiile date...
Bors de fasole grasa cu rosii si smintinaCeapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un...
Bors de urziciCeapa taiata marunt se inabusa putin in unt sau in ulei. Se adauga apa si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se pune orezul...
Bors de stevie cu macrisSe curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi...
Bors de legumeZarzavatul taiat foarte fin se prajeste in unt impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati si sarea,...
Bors de fasole verdeSe curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pune la fiert in apa rece cu sare. Rosiile se dau prin razatoare. Cind...
Bors de crap cu zarzavatSe spala frunzele de loboda si se taie fidea, iar ceapa verde se curata si se taie bucatele cu tot cu cozi. Loboda si ceapa...
Bors de loboda cu ceapa verdeMorcovul, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate fideluta sau date pe razatoare impreuna cu ceapa curatate si...
Bors de loboda