Bors de vita se prepara din piept de vita, ceapa, morcovi, ardei, telina, bulion, bors si verdeata.
Bors de vitaBorsul de praz se prepara usor si rapid, avand nevoie doar de cateva ingrediente folosite des in bucatarie: praz, orez,...
Bors de prazBorsul de peste cu zarzavat este usor de pregatit. Pe langa peste si zarzavat mai contine condimente, delikat, cas de oaie si...
Bors de zarzavat cu pesteBorsul de paine uscata cu leustean este foarte sanatos deoarece zarzavaturile continute de acesta sunt bogate in vitamine.
Bors de paine uscata cu leusteanSe pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se...
Bors moldovenesc cu fasole boabeSe opareste ciolanul, apoi se taie bucati si se pune la fiert in 3 l de apa. Dupa o jumatate de ora se adauga varza tocata,...
Bors de varza acraMargarina se freaca spuma, apoi se adauga untura, un praf de sare si borsul, amestecand continuu. Peste crema obtinuta se...
Cornulete cu bors si rahatCapetele si cozile de peste se curata si se spala. Morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa se taie marunt. Borsul...
Bors pescarescCarnea de pasare se fierbe intreaga. Se curata de spuma si se adauga sare si piper, dupa care se lasa la fiert in continuare....
Bors moldovenesc de pasare cu taitei.Se alege fasolea, se spala si se pune in apa calda pana a doua zi. Se pune intr-o oala apa si se lasa pe foc pana incepe sa...
Bors de fasole uscataPunem fasolea la fiert prima pentru ca fierbe cel mai greu. Ii schimbam apa de trei ori,dupa care incepem sa adaugam treptat...
Bors de fasole cu afumaturaSe spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand incepe sa clocoteasca se curata de spuma. Cand carnea...
Bors cu carne de puiSe curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana...
Bors de capuri de pesteSe curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu...
Bors de cartofiBamele se spala si li se taie capacelele. Se pun apoi la oparit cu bors sau apa cu otet si se lasa sa stea asa 10-15 minute....
Mancare de gaina cu bameSe pune carnea la fiert cu sare, dupa ce e bine fiert pieptul se face fasii subtiri. lLgumele se taie marunt si se adauga...
Bors de puiSe pun la calit ceapa si ardeiul, impreuna cu o lingura de ulei. Se adauga varza, se toarna cana cu apa si se lasa la fiert,...
Varza noua fiarta in borsUn os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se...
Bors cu perisoareCarnea se pune la fiert in apa cu sare si se curata de spume atunci cand face. Se adauga apoi ceapa verde tocata marunt,...
Bors de mielRadacinoasele se curata, se spala si se taie marunt. ceapa se curata si se toaca si ea marunt. Se pun toate la fiert intr-un...
Bors de cartofiLegumele, se spala, se curata si se pun la fiert intr-un litru de apa cu orez si ceapa tocata marunt. Se potriveste totul de...
Bors de lobodaDovelceii se rad de coaja, se spala si se taie bucatele mici. ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii se taie marunt, iar...
Bors de dovleceiCarnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu osul sa fiarba intr-un vas cu apa. Se curata de spuma si se lasa la fiert...
Bors din carne de vacaBucatile de carne de gaina, maruntite, se pun la fiert in oala cu 3 I apa rece. Ciad face spuma se curata si se lasa sa...
Bors din carne de gainaMorcovul, patrunjelul si ceapa se spala, se taie bucatele si se pun sa fiarba impreuna cu orezul intr-un litru jumatate de...
Bors de ciuperciFasolea se spala si se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa. In urmatoarea apa se pun la fiert, impreuna cu...
Bors de fasole boabeUrzicile se spala si se pun sa fiarba intr-un litru de apa. Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga orezul, ceapa tocata...
Bors de urziciPatrunjelul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se rad pe razatoarea. ceapa se curata si se toaca marunt. Sfecla se...
Bors moldovenesc de sfeclaSe curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se...
Bors de fasole verdeSe pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se...
Bors pentru ciorbeLegumele radacinoase se curata, se spala si s etaie cubulete. Se pun apoi la fiert in 1,5 l de apa pe foc potrivit. Dupa...
Bors de legumeGogonelele taiate se calesc impreuna cu ceapa si cu 3 linguri de ulei. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert 30 min. D
Bors de gogoneleBorsul de peste este delicios si foarte hranitor. O supa de peste foarte aromata si consistenta, perfecta pentru zilele cu...
Bors de peste (pastrav)Intr-o oala, caliti ceapa in ulei, apoi adaugati conopida desfacuta bucatele si mai lasati la foc 3-4 minute. Puneti peste...
Bors de conopidaToate legumele, mai putin loboda rosie, se toaca in bucati destul de mari si se pun la fiert in apa cu un praf de sare....
Bors de loboda rosie de la DerscaSe curata sfecla de coaja, se taie batoane mici de 2-3 cm si se pune la fiert cu apa calda. Se fierbe cu oala acoperita pana...
Bors calugarescSe curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se...
Bors de cartofiSe curata dovleceii de coaja alba de deasupra cu lama unui cutit ascutit, in asa fel ca sa nu se ia si din pulpa. Se inlatura...
Bors de dovleceiSe curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...
Bors de pesteSe spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert cu apa rece. Se spumuieste cand da in clocot, dupa care...
Bors din carne de porcSe spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...
Bors din carne de puiSe curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cat sa-l acopere. Cand da in clocot se spumuieste,...
Bors din carne de pui cu fasole verdeSe pune carnea tocata intr-o farfurie adanca, se amesteca cu felia de paine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...
Bors de perisoareCarnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...
Bors rusescSe curata bamele de codite, se spala cu apa calda si se pun intr-un vas emailat. Se toarna peste ele un litru de bors...
Mancare de bame cu carne de gainaSe spala si se curata maruntaiele si tacamurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adanca impreuna cu borsul si 1/2...
Bors din maruntaie si tacamuri de pasareSe spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se spumuieste cand carnea a...
Bors din carne de mielCapul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...
Bors din cap de mielSe spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in...
Bors de vacutaSe pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu miezul de paine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...
Bors de dovlecei umplutiEste o alternativa pentru cei carora nu le place carnea de miel. Se curata si se spala picioarele de vitel, apoi se fierb in...
Bors de vitel