bors

Borsuri

Bors de vita

Bors de vita se prepara din piept de vita, ceapa, morcovi, ardei, telina, bulion, bors si verdeata.

Bors de vita
Borsuri

Bors de praz

Borsul de praz se prepara usor si rapid, avand nevoie doar de cateva ingrediente folosite des in bucatarie: praz, orez,...

Bors de praz
Borsuri

Bors de zarzavat cu peste

Borsul de peste cu zarzavat este usor de pregatit. Pe langa peste si zarzavat mai contine condimente, delikat, cas de oaie si...

Bors de zarzavat cu peste
Borsuri

Bors de paine uscata cu leustean

Borsul de paine uscata cu leustean este foarte sanatos deoarece zarzavaturile continute de acesta sunt bogate in vitamine.

Bors de paine uscata cu leustean
Borsuri

Bors moldovenesc cu fasole boabe

Se pune fasolea la fiert pentru 30 de minute. Se scurge de apa si se adauga 1 l, dupa care se pune din nou la fiert. Se...

Bors moldovenesc cu fasole boabe
Borsuri

Bors de varza acra

Se opareste ciolanul, apoi se taie bucati si se pune la fiert in 3 l de apa. Dupa o jumatate de ora se adauga varza tocata,...

Bors de varza acra
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu bors si rahat

Margarina se freaca spuma, apoi se adauga untura, un praf de sare si borsul, amestecand continuu. Peste crema obtinuta se...

Cornulete cu bors si rahat
Borsuri

Bors pescaresc

Capetele si cozile de peste se curata si se spala. Morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa se taie marunt. Borsul...

Bors pescaresc
Borsuri

Bors moldovenesc de pasare cu taitei.

Carnea de pasare se fierbe intreaga. Se curata de spuma si se adauga sare si piper, dupa care se lasa la fiert in continuare....

Bors moldovenesc de pasare cu taitei.
Bors de fasole uscata
Borsuri

Bors de fasole uscata

Se alege fasolea, se spala si se pune in apa calda pana a doua zi. Se pune intr-o oala apa si se lasa pe foc pana incepe sa...

Bors de fasole uscata
Bors de fasole cu afumatura
Borsuri

Bors de fasole cu afumatura

Punem fasolea la fiert prima pentru ca fierbe cel mai greu. Ii schimbam apa de trei ori,dupa care incepem sa adaugam treptat...

Bors de fasole cu afumatura
Bors cu carne de pui
Supe de carne

Bors cu carne de pui

Se spala bine carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand incepe sa clocoteasca se curata de spuma. Cand carnea...

Bors cu carne de pui
Bors de capuri de peste
Borsuri

Bors de capuri de peste

Se curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana...

Bors de capuri de peste
Bors de cartofi
Borsuri

Bors de cartofi

Se curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu...

Bors de cartofi
Mancaruri cu carne

Mancare de gaina cu bame

Bamele se spala si li se taie capacelele. Se pun apoi la oparit cu bors sau apa cu otet si se lasa sa stea asa 10-15 minute....

Mancare de gaina cu bame
Bors de pui
Borsuri

Bors de pui

Se pune carnea la fiert cu sare, dupa ce e bine fiert pieptul se face fasii subtiri. lLgumele se taie marunt si se adauga...

Bors de pui
Varza noua fiarta in bors
Mancaruri cu varza

Varza noua fiarta in bors

Se pun la calit ceapa si ardeiul, impreuna cu o lingura de ulei. Se adauga varza, se toarna cana cu apa si se lasa la fiert,...

Varza noua fiarta in bors
Borsuri

Bors cu perisoare

Un os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se...

Bors cu perisoare
Borsuri

Bors de miel

Carnea se pune la fiert in apa cu sare si se curata de spume atunci cand face. Se adauga apoi ceapa verde tocata marunt,...

Bors de miel
Borsuri

Bors de cartofi

Radacinoasele se curata, se spala si se taie marunt. ceapa se curata si se toaca si ea marunt. Se pun toate la fiert intr-un...

Bors de cartofi
Borsuri

Bors de loboda

Legumele, se spala, se curata si se pun la fiert intr-un litru de apa cu orez si ceapa tocata marunt. Se potriveste totul de...

Bors de loboda
Borsuri

Bors de dovlecei

Dovelceii se rad de coaja, se spala si se taie bucatele mici. ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii se taie marunt, iar...

Bors de dovlecei
Borsuri

Bors din carne de vaca

Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu osul sa fiarba intr-un vas cu apa. Se curata de spuma si se lasa la fiert...

Bors din carne de vaca
Borsuri

Bors din carne de gaina

Bucatile de carne de gaina, maruntite, se pun la fiert in oala cu 3 I apa rece. Ciad face spuma se curata si se lasa sa...

Bors din carne de gaina
Borsuri

Bors de ciuperci

Morcovul, patrunjelul si ceapa se spala, se taie bucatele si se pun sa fiarba impreuna cu orezul intr-un litru jumatate de...

Bors de ciuperci
Borsuri

Bors de fasole boabe

Fasolea se spala si se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa. In urmatoarea apa se pun la fiert, impreuna cu...

Bors de fasole boabe
Borsuri

Bors de urzici

Urzicile se spala si se pun sa fiarba intr-un litru de apa. Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga orezul, ceapa tocata...

Bors de urzici
Borsuri

Bors moldovenesc de sfecla

Patrunjelul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se rad pe razatoarea. ceapa se curata si se toaca marunt. Sfecla se...

Bors moldovenesc de sfecla
Borsuri

Bors de fasole verde

Se curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se...

Bors de fasole verde
Borsuri

Bors pentru ciorbe

Se pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se...

Bors pentru ciorbe
Borsuri

Bors de legume

Legumele radacinoase se curata, se spala si s etaie cubulete. Se pun apoi la fiert in 1,5 l de apa pe foc potrivit. Dupa...

Bors de legume
Bors de gogonele
Ciorbe

Bors de gogonele

Gogonelele taiate se calesc impreuna cu ceapa si cu 3 linguri de ulei. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert 30 min. D

Bors de gogonele
Bors de peste (pastrav)
Borsuri

Bors de peste (pastrav)

Borsul de peste este delicios si foarte hranitor. O supa de peste foarte aromata si consistenta, perfecta pentru zilele cu...

Bors de peste (pastrav)
Borsuri

Bors de conopida

Intr-o oala, caliti ceapa in ulei, apoi adaugati conopida desfacuta bucatele si mai lasati la foc 3-4 minute. Puneti peste...

Bors de conopida
Borsuri

Bors de loboda rosie de la Dersca

Toate legumele, mai putin loboda rosie, se toaca in bucati destul de mari si se pun la fiert in apa cu un praf de sare....

Bors de loboda rosie de la Dersca
Borsuri

Bors calugaresc

Se curata sfecla de coaja, se taie batoane mici de 2-3 cm si se pune la fiert cu apa calda. Se fierbe cu oala acoperita pana...

Bors calugaresc
Borsuri

Bors de cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se...

Bors de cartofi
Borsuri

Bors de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja alba de deasupra cu lama unui cutit ascutit, in asa fel ca sa nu se ia si din pulpa. Se inlatura...

Bors de dovlecei
Borsuri

Bors de peste

Se curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...

Bors de peste
Borsuri

Bors din carne de porc

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert cu apa rece. Se spumuieste cand da in clocot, dupa care...

Bors din carne de porc
Borsuri

Bors din carne de pui

Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...

Bors din carne de pui
Borsuri

Bors din carne de pui cu fasole verde

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cat sa-l acopere. Cand da in clocot se spumuieste,...

Bors din carne de pui cu fasole verde
Borsuri

Bors de perisoare

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca, se amesteca cu felia de paine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...

Bors de perisoare
Borsuri

Bors rusesc

Carnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...

Bors rusesc
Mancaruri cu carne

Mancare de bame cu carne de gaina

Se curata bamele de codite, se spala cu apa calda si se pun intr-un vas emailat. Se toarna peste ele un litru de bors...

Mancare de bame cu carne de gaina
Borsuri

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare

Se spala si se curata maruntaiele si tacamurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adanca impreuna cu borsul si 1/2...

Bors din maruntaie si tacamuri de pasare
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se spumuieste cand carnea a...

Bors din carne de miel
Borsuri

Bors din cap de miel

Capul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...

Bors din cap de miel
Borsuri

Bors de vacuta

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in...

Bors de vacuta
Borsuri

Bors de dovlecei umpluti

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu miezul de paine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...

Bors de dovlecei umpluti
Borsuri

Bors de vitel

Este o alternativa pentru cei carora nu le place carnea de miel. Se curata si se spala picioarele de vitel, apoi se fierb in...

Bors de vitel