bors

Borsuri

Bors din cap de miel

Se curata si se spala bine capul de miel, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se indeparteaza spuma, se lasa sa...

Bors din cap de miel
Borsuri

Bors de pui cu fasole verde

Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cit sa-l acopere. Cind da in clocot se spumuieste,...

Bors de pui cu fasole verde
Borsuri

Bors de perisoare

Ss pune carnea tocata intr-o farfurie adinca, se amesteca cu felia de piine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...

Bors de perisoare
Borsuri

Bors rusesc

Carnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...

Bors rusesc
Borsuri

Bors de peste

Se curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...

Bors de peste
Borsuri

Bors de vacuta

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cind supa da in...

Bors de vacuta
Borsuri

Bors de dovlecei umpluti

Se pune carnea tocata intr-o farfurie adinca si se amesteca bine cu miezul de piine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...

Bors de dovlecei umpluti
Borsuri

Bors din maruntaie de pasare

Se spala si se curata maruntaiele si tacimurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adinca impreuna cu borsul si 1/2...

Bors din maruntaie de pasare
Borsuri

Bors din carne de miel

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cit s-o acopere. Se spumuieste cind carnea a...

Bors din carne de miel
Borsuri

Bors din cap de miel

Capul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...

Bors din cap de miel
Borsuri

Bors din carne de porc

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert in apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, dupa care...

Bors din carne de porc
Borsuri

Bors din carne de pui

Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...

Bors din carne de pui
Supe de carne

Supa bors

Fierbem 3 l de supa din ceafa, ceapa, sare si piper boabe. Calim in ulei morcovii, sfecla, patrunjelul si gulia taiate...

Supa bors
Supe de carne

Bors de oaie cu tarhon

Taiem carnea bucati apoi o prajim intr-o tigaie cu ulei. Punem sare si pier. Din cand in cand stropim carnea cu otet. Cand e...

Bors de oaie cu tarhon
Borsuri

Bors de miel

Intr-o oala se pun 3 lg ulei. Curatam zarzavatul, il taiem cuburi iar ceapa solzisori. Se pun toate in oala si se lasa la...

Bors de miel
Borsuri

Bors de miel cu varza

Curatam carnea si o punem la fiert taiata bucatele, cu sare. Curatam radacinoasele, si le taiem cuburi. Ceapa o taiem felii....

Bors de miel cu varza
Borsuri

Bors cu ciuperci si verdeturi

Se curata ceapa, se spala si se toaca mai mare.Se taie cubulete morcovii si pastarnacul. Puneti-le, impreuna cu ceapa, in...

Bors cu ciuperci si verdeturi
Borsuri

Bors de post

Taiati cubulete morcovul, telina, ardeiul gras, radacinile de patrunjel si pastarnac. Ceapa tocati-o marunt si caliti-o 2-3...

Bors de post
Borsuri

Bors cu ciuperci

Ciorba se poate pregatii din bureti proaspeti, ciuperci de camp sau hribi. Se fierbe zarzavatul intr-o oala cu apa. Se aleg...

Bors cu ciuperci
Bors de fasole cu sfecla rosie
Borsuri

Bors de fasole cu sfecla rosie

De cu seara am pus in apa o punga de 250 de gr. de fasole uscata, apoi am pus-o sa fiarba schimbind apa de 2 ori. In alta...

Bors de fasole cu sfecla rosie
Preparate sarate

Cornulete de post cu bors

Se dizolva praful de copt in bors, se toarna uleiul, se amesteca bine, dupa care se toarna faina in ploaie, pana se formeaza...

Cornulete de post cu bors
Bors Manastiresc cu ciuperci
Supe de legume

Bors Manastiresc cu ciuperci

1. Eu tai legumele mai marunt, cumva ca nishte taitei, doar cartofii si sfecla fiind mai mari. 2. Se pun toate radacinoasele...

Bors Manastiresc cu ciuperci
Bors ardelenesc de pui cu smantana
Borsuri

Bors ardelenesc de pui cu smantana

Se pune carnea de pui la fiert in apa, Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt, ar ceapa solzisori mici si...

Bors ardelenesc de pui cu smantana
Bors de ied cu verdeturi
Ciorbe

Bors de ied cu verdeturi

Bucatile de ied pe care le-am avut le-am pus la fiert cu doua cepe. Legumele le-am tocat, mai putin salata si loboda. Iedul...

Bors de ied cu verdeturi
Borsuri

Bors de loboda

Se spala legumele si se curata. Se pune 1litru apa la fiert si cand da in clocot se adauga orezul si ceapa tocata...

Bors de loboda
Borsuri

Bors de dovlecei

Se rad dovleceii de coaja,se spala,se taie bucatele,se toaca ceapa marunt,rosii se spala de seminte si de pelite,ardeii se...

Bors de dovlecei
Borsuri

Bors din carne de vaca

Se taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune sa fiarba in oala cu apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu...

Bors din carne de vaca
Borsuri

Bors de cartofi

Morcovul,patrunjelul,pastarnacul si ceapa se taie marunt si se pun la fiert cu 1.5l apa.Dupa 20 minute se pun cartofii taiati...

Bors de cartofi
Borsuri

Bors de gaina

Se pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3l apa rece.Cand a facut spuma se curata cu lingura cu gauri si se lasa sa...

Bors de gaina
Borsuri

Bors de perisoare

Se pune un os de rasol de vita cu sita si maduva sa fiarba cu un litru apa.Legumele se curata si se spala,se scot semintele...

Bors de perisoare
Borsuri

Bors de miel

Se fierbe toata carnea in apa cu un praf de sare.Cand incepe sa faca spume,se curata cu lingura cu gauri pana nu mai face...

Bors de miel
Borsuri

Preparare bors

Borsul se prepara in vase de pamant,dar si in borcane mari de sticla,curatate,spalate si uscate.Se pun in borcane taratele si...

Preparare bors
Borsuri

Bors de fasole verde

Fasolea se curata de ate,se rupe in trei si se pune sa fiarba in 2l apa cu sare.Celelalte legume se rad,se spala si se taie...

Bors de fasole verde
Borsuri

Bors de ciuperci

Se spala legumele,se taie bucatele sau se dau prin razatoare mare si se pun sa fiarba cu orezul intr-un litru jumatate apa si...

Bors de ciuperci
Borsuri

Bors de fasole boabe

Se pune fasolea sa fiarba si dupa cateva clocote se schimba apa. Se pune apoi in alta apa fierbinte cu morcovi si patrunjel...

Bors de fasole boabe
Borsuri

Bors de urzici

Se spala bine urzicile in multe ape si se ridica din apa cu mana ca sa ramana nisipul pe fundul vasului.Se pune un litru apa...

Bors de urzici
Borsuri

Bors de sfecla(moldovenesc)

Radacinoasele se rad,se spala se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca.Sfecla se spala bine,se curata si nu se mai spala...

Bors de sfecla(moldovenesc)
Supe de carne

Bors de peste

Se fierbe apa,cam 2l,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovii,ardeii.dartofii taiati cubulete si frunzele de telina taoate...

Bors de peste
Borsuri

Bors rusesc cu dafin

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in...

Bors rusesc cu dafin
Supe de carne

Bors de urzici cu ardei

Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...

Bors de urzici cu ardei
Borsuri

Bors pescaresc

Capetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul,...

Bors pescaresc
Supe de carne

Bors de loboda cu smantana

Se curata loboda, se spala si se fierbe odata cu orezul in apa cu sare. Cand este aproape gata se adauga borsul fiert,...

Bors de loboda cu smantana
Borsuri

Bors de salata

Ceapa verde se inabuse in ulei impreuna cu leurda sau usturoiul, apoi se adauga salata si loboda. Se acopera cu apa calda si...

Bors de salata
Ciorbe

Bors de sfecla cu costita afumata

Cureti sfecla, o tai bucati si o pui la fiert in bors. Separat pui la fiert costita afumata taiata bucati. Cureti intre timp...

Bors de sfecla cu costita afumata
Prajituri

Cornulete cu bors

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga uleiul, borsul, coaja de lamaie, un praf de sare si la sfarsit...

Cornulete cu bors
Mancaruri cu legume

Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)

Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o...

Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)
Mancaruri cu vanat

Rasol in bors de iepure impanat

Iepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la...

Rasol in bors de iepure impanat
Borsuri

Bors pescaresc (oceanic)

Borsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat. Se dauga borsul,...

Bors pescaresc (oceanic)
Borsuri

Bors de cartofi cu ochiuri

Cartofii se taie in cuburi mari si se pun la fiert in 3l de apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se pune morcovul, patrunjelul...

Bors de cartofi cu ochiuri
Borsuri

Bors - preparatia

Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri. In el se pun taritele de griu si malaiul. Se adauga hustele...

Bors - preparatia
Borsuri

Bors "Paradis"

Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert. Dupa aproximativ 30 de minute se adauga laptele, usturoiul pisat si condimentele si...

Bors "Paradis"