Este o alternativa pentru cei carora nu le place carnea de miel. Se curata si se spala picioarele de vitel, apoi se fierb in...
Bors de vitelSe curata si se spala bine capul de miel, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se indeparteaza spuma, se lasa sa...
Bors din cap de mielSe curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cit sa-l acopere. Cind da in clocot se spumuieste,...
Bors de pui cu fasole verdeSs pune carnea tocata intr-o farfurie adinca, se amesteca cu felia de piine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud,...
Bors de perisoareCarnea se taie bucati potrivit de mari, se spala in apa rece si se pune la fiert impreuna cu osul intreg si curatat, cu apa...
Bors rusescSe curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...
Bors de pesteSe spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cind supa da in...
Bors de vacutaSe pune carnea tocata intr-o farfurie adinca si se amesteca bine cu miezul de piine inmuiat in apa rece, cu oul intreg,...
Bors de dovlecei umplutiSe spala si se curata maruntaiele si tacimurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adinca impreuna cu borsul si 1/2...
Bors din maruntaie de pasareSe spala carnea, se taie bucati potrivit de mari, se pune la fiert cu apa rece cit s-o acopere. Se spumuieste cind carnea a...
Bors din carne de mielCapul se curata de resturile de par, se inlatura ochii, se separa limba si se spala in mai multe ape reci. Se pune la fiert...
Bors din cap de mielSe spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert in apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, dupa care...
Bors din carne de porcSe spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...
Bors din carne de puiFierbem 3 l de supa din ceafa, ceapa, sare si piper boabe. Calim in ulei morcovii, sfecla, patrunjelul si gulia taiate...
Supa borsTaiem carnea bucati apoi o prajim intr-o tigaie cu ulei. Punem sare si pier. Din cand in cand stropim carnea cu otet. Cand e...
Bors de oaie cu tarhonIntr-o oala se pun 3 lg ulei. Curatam zarzavatul, il taiem cuburi iar ceapa solzisori. Se pun toate in oala si se lasa la...
Bors de mielCuratam carnea si o punem la fiert taiata bucatele, cu sare. Curatam radacinoasele, si le taiem cuburi. Ceapa o taiem felii....
Bors de miel cu varzaSe curata ceapa, se spala si se toaca mai mare.Se taie cubulete morcovii si pastarnacul. Puneti-le, impreuna cu ceapa, in...
Bors cu ciuperci si verdeturiTaiati cubulete morcovul, telina, ardeiul gras, radacinile de patrunjel si pastarnac. Ceapa tocati-o marunt si caliti-o 2-3...
Bors de postCiorba se poate pregatii din bureti proaspeti, ciuperci de camp sau hribi. Se fierbe zarzavatul intr-o oala cu apa. Se aleg...
Bors cu ciuperciDe cu seara am pus in apa o punga de 250 de gr. de fasole uscata, apoi am pus-o sa fiarba schimbind apa de 2 ori. In alta...
Bors de fasole cu sfecla rosieSe dizolva praful de copt in bors, se toarna uleiul, se amesteca bine, dupa care se toarna faina in ploaie, pana se formeaza...
Cornulete de post cu bors1. Eu tai legumele mai marunt, cumva ca nishte taitei, doar cartofii si sfecla fiind mai mari. 2. Se pun toate radacinoasele...
Bors Manastiresc cu ciuperciSe pune carnea de pui la fiert in apa, Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt, ar ceapa solzisori mici si...
Bors ardelenesc de pui cu smantanaBucatile de ied pe care le-am avut le-am pus la fiert cu doua cepe. Legumele le-am tocat, mai putin salata si loboda. Iedul...
Bors de ied cu verdeturiSe spala legumele si se curata. Se pune 1litru apa la fiert si cand da in clocot se adauga orezul si ceapa tocata...
Bors de lobodaSe rad dovleceii de coaja,se spala,se taie bucatele,se toaca ceapa marunt,rosii se spala de seminte si de pelite,ardeii se...
Bors de dovleceiSe taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune sa fiarba in oala cu apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu...
Bors din carne de vacaMorcovul,patrunjelul,pastarnacul si ceapa se taie marunt si se pun la fiert cu 1.5l apa.Dupa 20 minute se pun cartofii taiati...
Bors de cartofiSe pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3l apa rece.Cand a facut spuma se curata cu lingura cu gauri si se lasa sa...
Bors de gainaSe pune un os de rasol de vita cu sita si maduva sa fiarba cu un litru apa.Legumele se curata si se spala,se scot semintele...
Bors de perisoareSe fierbe toata carnea in apa cu un praf de sare.Cand incepe sa faca spume,se curata cu lingura cu gauri pana nu mai face...
Bors de mielBorsul se prepara in vase de pamant,dar si in borcane mari de sticla,curatate,spalate si uscate.Se pun in borcane taratele si...
Preparare borsFasolea se curata de ate,se rupe in trei si se pune sa fiarba in 2l apa cu sare.Celelalte legume se rad,se spala si se taie...
Bors de fasole verdeSe spala legumele,se taie bucatele sau se dau prin razatoare mare si se pun sa fiarba cu orezul intr-un litru jumatate apa si...
Bors de ciuperciSe pune fasolea sa fiarba si dupa cateva clocote se schimba apa. Se pune apoi in alta apa fierbinte cu morcovi si patrunjel...
Bors de fasole boabeSe spala bine urzicile in multe ape si se ridica din apa cu mana ca sa ramana nisipul pe fundul vasului.Se pune un litru apa...
Bors de urziciRadacinoasele se rad,se spala se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca.Sfecla se spala bine,se curata si nu se mai spala...
Bors de sfecla(moldovenesc)Se fierbe apa,cam 2l,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovii,ardeii.dartofii taiati cubulete si frunzele de telina taoate...
Bors de pesteZarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in...
Bors rusesc cu dafinSe curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...
Bors de urzici cu ardeiCapetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul,...
Bors pescarescSe curata loboda, se spala si se fierbe odata cu orezul in apa cu sare. Cand este aproape gata se adauga borsul fiert,...
Bors de loboda cu smantanaCeapa verde se inabuse in ulei impreuna cu leurda sau usturoiul, apoi se adauga salata si loboda. Se acopera cu apa calda si...
Bors de salataCureti sfecla, o tai bucati si o pui la fiert in bors. Separat pui la fiert costita afumata taiata bucati. Cureti intre timp...
Bors de sfecla cu costita afumataSe freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga uleiul, borsul, coaja de lamaie, un praf de sare si la sfarsit...
Cornulete cu borsSarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o...
Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)Iepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la...
Rasol in bors de iepure impanatBorsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat. Se dauga borsul,...
Bors pescaresc (oceanic)Cartofii se taie in cuburi mari si se pun la fiert in 3l de apa. Dupa ce au inceput sa fiarba se pune morcovul, patrunjelul...
Bors de cartofi cu ochiuriSe prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri. In el se pun taritele de griu si malaiul. Se adauga hustele...
Bors - preparatia