Pentru această dulceaţă am cules de la ţară nişte struguri negri, care nu sunt plăcuţi la mâncat pentru că boabele...
Dulceata din struguri negri• la pomelo am folosit in mare parte pulpa, incercand sa elimin pielita amara. Vlastarii proaspeti de floarea-soarelui i-am
Smoothie din pomelo made by Raw Chef Ligia Pop• curatati ananasul si taiati-l cuburi • taiati coaja portocalelor astfel incat sa desprindeti si pielita alba
Energizant cu ananas, portocale, clementine si grapefruitPentru taitei cu sunca si sos de rosii se caleste in unt ceapa cu sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de pielita...
Taitei cu sunca si sos de rosiiPentru pirjoale delicioase din muschi de vita muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate...
Pirjoale delicioase din muschi de vitaPentru pui fripti simpli la cuptor la puii curatati si spalati se prind picioarele sub pielita din partea de jos a...
Pui fripti simpli la cuptorPentru ficat delicios cu sos de ceapa si vin se curata de pielita ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o...
Ficat delicios cu sos de ceapa si vinPentru cotlete delicioase cu sos picant de rosii si vin intr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp,...
Cotlete delicioase cu sos picant de rosii si vinPentru creier prajit delicios cu lamaie creierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de...
Creier prajit delicios cu lamaiePentru salata de creier cu masline se curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in...
Salata de creier cu maslineOmleta in spirala este un aperitiv cu ou decorativ si delicios. Se curata pielita rosiilor, se taie cubulete. Se pune uleiul...
Omleta delicioasa in spiralaPentru tocana macelareasca carnea se curata de pielita, se spala, se taie in bucati mici si se sareaza. Ceapa se curata, se...
Tocana macelareascaPentru telina cu carne de vita carnea se spala, se curata de pielita, se portioneaza in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala...
Telina cu carne de vitaDrobul din piept de pui este un aperitiv cu carne traditional si delicios. Spalam pieptul de pui si pipotele, iar ficateii se...
Drob din piept de puiPieptul de pui cu ghimbir, lamaie si miere este o mancare de carne delicioasa cu un gust special. Pieptul de pui taiat in...
Piept de pui cu ghimbir, lamaie si mierePentru maioneza andaluza se curata rosiile de pielita si se toaca marunt, apoi se calesc in ulei impreuna cu ceapa tocata...
Maioneza andaluzaPentru ciupercile la gratar se spala ciuperci mari, frumoase si se rupe piciorul. Se sterg fara sa se curete de pielita si se...
Ciuperci simple la gratarPentru mancarea de rinichi se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate...
Mancare de rinichi de porc si vitelPentru ficatul de vitel ianbusit se curata ficatul de pielita de deasupra. Se impaneaza cu cateva bucatele de slanina. Se...
Ficat de vitel inabusitPentru limba cu sos de smantana se fierbe limba, se curata de pielita, se taie felii si se asaza in cratita. Se prajeste in...
Limba cu sos de smantanaPentru felii de parizer pane se taie feliile de parizer potrivit de groase si se indeparteaza pielita dimprejur; se dau prin...
Felii de parizer panePentru cotletele de berbec la tigaie se taie cotletele de grosimea degetului. Se curata de grasime si de pielita din lungul...
Cotlete de berbec la tigaiePentru cotletele simplu de berbec la gratar se taie cotletele de grosimea degetului. Se curata de grasime si de pielita din...
Cotlet simplu de berbec la gratarCotletele de vitel pane sunt foarte usor de pregatit. Se taie cotletele groase de 2 cm. Se indeparteaza bucatica de os de la...
Cotlete de vitel panePentru pestele la cuptor se intrebuinteaza orice fel de peste fiert, caruia i s-au scos cu atentie oasele si pielita.
Peste delicios la cuptorPentru ochiurile in cuib se taie parizerul in felii. Se incinge untura intr-o tigaie si se asaza feliile de parizer. La...
Ochiuri in cuib de parizerSe curata vinetele, apoi se taie in cubulete. Rosiile se scufunda in apa fierbinte, apoi se curata de pielita si se taie...
Crostini (aperitive) cu tofu si vineteSe coc ardeii, apoi se lasa la racit si se curata de pielita si samburi. Se pun intr-un castron si se sareaza, se stropesc cu...
Salata de ardei cu usturoiMorcovii se curata, usturoiul se taie jumatati, fileurile de porc se curata de pielita si se gauresc de la un capat la altul...
Muschi de porc impanatSe curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se fierb in apa cu sare, se taie in felii subtiri si se amesteca cu feliie...
Salata MercedesSe pune carnea curatata in prealabil de pielita la marinat in vin rosu, impreuna cu foaia de dafin, piper boabe si usturoi....
Ostropel de iepureSe curata de pielita si os pulpa de miel. Se sareaza si se umple cu carnea de carnati, amestecata cu sare, piper si verdeata...
Pulpa de miel umpluta cu tocaturaFicatul se tine timp de o ora in lapte rece, apoi se curata de pielita si se taie felii. Acestea se presara cu piper, se dau...
Ficat soteLimba se fierbe si se curata de pielita groasa, apoi se taie felii. Separat se toaca varza si se pune la calit in ulei, se...
Rasol de limba cu varzaLimba se spala, apoi se fierbe si se curata de pielita groasa. Se taie felii si se presara deasupra cu sare si piper. Se dau...
Limba paneDupa ce s-a tinut in prealabil in apa rece, creierul se curata de pielita. Se pune apoi la fiert aproximativ 10 minute in apa...
Creier in sos alb si verdeataSe spala bucata de miel si se curata de pielita, se curata usturoiul si se taie bucatele. Se incresteaza mielul din loc in...
Friptura de mielCastanele se pun la oparit in apa fierbinte. Dupa aceea, se scot si se curata de coaja si pielita. Miezul de castane se pun...
Supa crema de castaneCeapa se toaca marunt si se pune la calit in tigaie cu 3-4 linguri de ulei. Se adauga ardeii precum si rosiile maruntite,...
Sarmale din orezSe curata ceapa si se taie solzisori foarte subtiri si se pune cu 50 gr unt in tigaie pe foc sa se inmoaie, bine. Rosiile se...
Papara cu mamaligaIcrele de stiuca se pregatesc ca si icrele de crap. Se indeparteaza pielita desfacand cu furculita. Se freaca cu ulei in...
Salata de icre de stiucaRosiile se inmoaie o secunda in apa calda ca sa poata scoate mai usor pielita. Se taie felii si se aranjeaza in salatiera. Se...
Salata de rosiiSe oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie in doua, se preseaza putin ca sa-si piarda din apa si seminte, apoi se...
Omleta cu rosiiCiupercile se spala bine in multe ape, dar nu se curata de pielita si apoi se taie felioare. Ceapa se toaca marunt si se pune...
Ochiuri pe ciuperciSardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se preseaza bine cu furculita, pana ce se...
Pasta de sardele in sos tomatFarfalle se pun la fiert conform instructiunilor. Se scurg. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Rosiile se curata de pielita...
Farfalle cu sos de rosii si verdeata, la cuptorCrestati rosiile si puneti-le in apa clocotita. Curatati-le de pielita, scoateti semintele si tocati marunt. Asezati...
Sardine umplute, la cuptorSe curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe...
Portocale glasateSe aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se
Dulceata de struguriSe aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite...
Dulceata de prune umplute cu nuciSe curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie...
Jeleu de vin cu lamaie