Rulada de cascaval cu lapte este un aperitiv simplu si delicios. Se serveste calda cu smantana. Se pune totul la fiert si,...
Rulada de cascaval cu laptePentru tuslamaua de oua aveti nevoie de burta fiarta, oua, ceapa, smantana, vin alb, marar, usturoi, ulei sau unt, sare si...
Tuslama de ouaPentru branza topita cu smantana se pune laptele la fiert, se adauga branza de vaci la scopt, o stoarcem in tifon, dupa care...
Branza topita cu smantanaChecul aperitiv cu sunca si cascaval este o mancare cu carne simpla si delicioasa ce se serveste ca si aperitiv. Se bat...
Chec aperitiv cu sunca si cascavalCorabioarele de ou pe sos de smantana sunt aperitive simple si decorative. Tocam verdeturile, le condimentam, le amestecam cu...
Corabioare de ou pe sos de smantanaCiorba de dovlecei cu smantana este delicioasa si simplu de preparat. Pentru aceste retete de ciorba trebuie sa folositi 1...
Ciorba de dovlecei cu smantanaSaratelele cu chimen sunt foarte bune. Pentru aceasta reteta de saratele avem nevoie de smantana, faina, unt si lapte.
Saratele delicioase cu chimenLimbile de pisica cu frisca sau smantana sunt fursecuri simple si delicioase. Se amesteca faina cernuta cu zahar vanilat si...
Limbi de pisica cu frisca sau smantanaCartofii frantuzesti cu telemea se fac foarte usor. Pentru a face aceasta reteta cu cartofi trebuie sa folositi si oua,...
Cartofi frantuzesti cu telemeaPachetelele cu ciuperci sunt foarte gustoase. Puteti folosi aluatul congelat, insa pentru aroma mai buna ciupercile proaspete...
Pachete cu ciuperci si smantanaPentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7-8 cm diametru si se...
Placintele cu mere si romPentru aluatul cu unt si smantana se ceme faina pe masa de aluat. Se pune la mijloc smantana, untul proaspat muiat putin cu...
Aluat de unt si smantanaPentru strudelul cu smantana se intinde foaia de placinta. Se amesteca smantana cu ouale, zahar dupa gust, faina si cateva...
Strudel cu smantanaPentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...
Aluat cu caimacPentru gogosile traditionale cu dulceata se moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2-3 linguri de faina, astfel...
Gogosi traditionali cu dulceataLa cozonacul cu branza de vaca se asaza aluatul ca pentru cozonacul cu smantana si se lasa sa creasca. Se freaca impreuna...
Cozonac cu branza de vacaCozonacul cu orez se pregateste la fel cu cozonacul cu smantana. Pentru umplutura se fierbe orezul cu lapte si cu zahar. Se...
Cozonac cu orezPentru cozonacul cu ciocolata se asaza aluatul in tava, la fel ca la cozonacul cu smantana. Umplutura se face in felul...
Cozonac cu ciocolataDin aluatul de cozonacul cu smantana se intinde o foaie groasa de circa 0,5 cm si de marimea tavii in care se coace. Se unge...
Cozonac cu smantanaPentru clatitele gustoase cu branza se fac 16-18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat se freaca branza de vaca cu...
Clatite gustoase cu branzaPentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...
Placintele delicioase cu carnePentru sufleu de branza numai cu albus se face un rantas alb dintr-o lingura de faina si o lingura de unt. Se stinge cu lapte...
Sufleu de branza numai cu albusInghetata de lamaie cu smantana
Inghetata de lamaie cu smantanaPentru alivanca cu unt se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina,...
Alivanca cu untMamaliga pripita se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc. Este gustoasa.
Mamaliga pripita la ceaunPentru mamaliga cu ochiuri si branzeturi se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de...
Mamaliga cu ochiuri si branzeturiPentru risoto cu limba se fierbe o limba de vitel cu o ceapa si zarzavat. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se...
Risoto cu limbaPentru ciupercile cu oua si smantana se curata ciupercile. Se toaca marunt atat ciupercile, cat si ceapa si se prajesc...
Ciuperci cu oua si smantanaPentru ciuperci cu smantana si marar se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea...
Ciuperci cu smantana si mararPentru morcovii cu smantana se pregatesc morcovii, fie tineri, fie de iarna, la fel ca morcovii cu unt. Se amesteca separat...
Morcovi cu smantanaPentru napii cu smantana se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati. Se curata bucatile dandu-le...
Napi cu rantas si smantanaChiftelele de praz se pregatesc la fel ca si chiftelele de sparanghel. Veti avea nevoie de praz, faina, branza rasa, unt,...
Chiftele delicioase de prazPentru prazul cu smantana se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa docotita, schimband apa de 2-3 ori. Se...
Praz cu smantanaPentru varza la cuptor cu branza si smantana se curata o varza frumoasa de frunzele verzi. Se taie in doua, apoi fiecare...
Varza la cuptor cu branza si smantanaPentru budinca de varza cu smantana se alege o varza frumoasa. Se curata, apoi se desprind 6-7 foi intregi si cat mai mari....
Budinca de varza cu smantanaPentru sufleul de varza cu branza si smantana se taie in patru o varza mijlocie si se pune sa fiarba 10 minute. Se scurge...
Sufleu de varza cu branza si smantanaPentru clatite cu varza si smantana se face un aluat de clatite din doua oua. Se taie marunt o varza mica. Se da putina sare...
Clatite cu varza si smantanaPentru varza de Bruxelles la cuptor se fierbe varza cu multa apa, se scurge, se pregateste la fel cu conopida la cuptor, cu...
Varza de Bruxelles la cuptorPentru conopida la cuptor cu branza si smantana se spala o conopida frumoasa si se fierbe. Se bat ouale, se amesteca cu...
Conopida la cuptor cu branza si smantanaCiulamaua de pui cu smantana este o mancare delicioasa si ieftina. Aveti nevoie doar de carne de pui, smantana si ceapa.
Ciulama de pui cu smantanaPentru fasole verde cu smantana simpla se curata fasolea si se fierbe cu apa clocotita. Se scurge si se pregateste la fel ca...
Fasole verde cu smantana simplaGulasul picant de cartofi este foarte gustos si hranitor, ca sa nu mai spunem ca este o mancare cu cartofi de post. Pentru...
Gulas picant de cartofiPentru dovlecei rapizi cu smantana se rad dovleceii de coaja. Daca sunt mici, in floare, se lasa intregi, cei mai mari se...
Dovlecei rapizi cu smantanaPentru sufleul de spanac cu smantana si branza se fierbe spanacul si se toaca. Se infierbanta intr-o cratita o lingura de...
Sufleu de spanac cu smantana si branzaPentru macrisul cu ou si smantana se curata si se spala macrisul la fel ca urzicile. Se scurge si, daca este tanar, se...
Macris cu ou si smantanaCartofii fierti in lapte cu smantana este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Se spala cartofii si se pun la fiert cu...
Cartofi fierti in lapte cu smantanaCartofii rapizi cu smantana este o mancare de cartofi extrem de simpla si delicioasa. Se curata cartofii de coaja, se taie...
Cartofi rapizi cu smantanaCartofii la cuptor cu branza si smantana este o mancare de cartofi foarte delicioasa si usoara de preparat. Se fierb...
Cartofi la cuptor cu branza si smantanaPentru potarnichile cu smantana si ceapa se curata potarnichile ca pentru fript. Se pun la cuptor in tava cu putin unt si...
Potarnichi cu smantana si ceapaPentru friptura de iepure cu smantana si usturoi se frige iepurele la tava. Cand este gata, se scoate din tava si se tine la...
Friptura de iepure cu smantana si usturoiPentru puiul cu conopida si smantana se prajesc usor bucatile de pui cu unt si cu o ceapa rasa, se asaza in cratita. Se...
Pui cu conopida si smantana