Se pun deoparte cateva visine pentru oranat. Restul se maruntesc. Se amesteca iaurtul cu mascarpone, zahar tos, zahar...
Parfait cu visineSe amesteca faina cu untul mai moale, zaharul, oul si 2 plicuri de zahar vanilat. Se pune aluatul 2 ore la rece apoi se...
Tarta frageda cu prune glazurateSe unge cratita cu o lingura nu prea plina de unt si se presara cu ¼ pahar zahar. Se asaza unul linga altul, in...
Budinca de gris cu mere si vanilieDrojdia se amesteca cu putin lapte, o lingura de zahar si 3 linguri faina. Se lasa la dospit. Se amesteca apoi cu restul de...
Prajitura cu caise si migdalePentru blat se bat bine albusurile cu zaharul si un plic zahar vanilat. Se amesteca in compozitia de albus galbenusurile,...
Tort cu lamiiAluatul se lasa la dezghetat si se pudreaza cu zahar. Se pune in tava unsa cu margarina. Prunele se taie felii si se pun...
Prajitura cu prune si migdaleSe intind 3 foi duble de aluat. O foaie se pudreaza cu o lingura de zahar, celelalte se ung cu un amestec din 50 g zahar, 50...
Tort crocant cu mereSe bat spuma ouale cu zahar si zahar vanilat. Se adauga faina si praful de copt. Aluatul se pune in 2 forme mare si mica si...
Tort soricelSe lasa afinele sa se scurga. Se amesteca brinza de vaci cu ouale uleiul si 100 g zahar. Se adauga faina, praful de copt si...
Prajitura cu afineDin faina, zahar, galbenusuri si unt se face un aluat care se da la rece 40 min., se imparte in 4 parti; din 3 se intid foi...
Tort mignonGalbenusele se bat cu 90 g zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza albusul batut cu 90g zahar. Faina si amidonul se amesteca cu...
Cupola de portocaleSe separa ouale. Albusul se bate cu zahar, se amesteca cu galbenusele, faina, amidonul, praful de copt. Se pune in tava...
Rulada cu fructe de padureSe pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea,...
Prajitura fina cu macSe lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege...
Prajitura trandafirSe face un amestec din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul moale, oul...
Tarta cu prune si scortisoaraSe separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pina nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat...
Tarta cu zmeuraSe amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, se pun ouale pe rind, un zahar vanilat, laptele si apoi faina amestecata...
Prajitura cu caiseBlatul: se bat ouale cu zahar si se adauga faina si praful de copt. Se coace la foc potrivit, in tava tapetata cu faina si...
Tort cu turta dulce si crema mascarponeDin zahar, faina, galbenusuri si unt se framinta un aluat fraged care se pune intr-o forma de tort de 26 cm si se da la rece...
Tort cu sampanieLaptele, 2 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat se dau in fiert. Se adauga orezul si se fierbe la foc mic. Se lasa sa se...
Tarta cu orez si visineSe amesteca untul cu zaharul si 3 plicuri zahar vanilat, se adauga galbenusele si faina amestecata cu migdalele si un praf de...
Prajiturele cu migdaleVarsati orezul intr-o cratita cu apa clocotita. Puneti cratita pe foc si lasati sa fiarba 2 minute, apoi scurgeti-l. Puneti...
Orez cu fructeSe amesteca cu mixerul ouale, zaharul si un zahar vanilat. Se adauga faina, praful de copt si cacao si se face un aluat...
Tort cu caiseSe lasa batonul de vanilie la macerat in alcool, timp de 14 zile. Se amesteca cu siropul facut din zahar si apa. Se filtreaza...
Lichior de vaniliese amesteca supa cu otetul, zahar, piper, patrunjelul tocat si ulei. Legumele se fierb in apa cu sare cateva minute. Se...
Salata de legume cu medalioaneCoaja de lamaie se amesteca cu uleiul, sare si zahar. Se unge carnea cu acest amestec si se lasa sa stea o ora. Mazarea se...
Piept de pui in manta de suncaFaina se framanta cu 200 g unt, 100 g zahar, migdalele macinate, un ou, sare. Se lasa aluatul la rece 60 min. Branza de vaci...
Prajitura cu branza si migdaleUntul se amesteca cu zaharul, 2 pachete zahar vanilat si aromele pana devine o masa cremoasa. Se incorporeaza oul si se...
Blute cu nuca de cocosDin faina, zahar, zahar pudra, galbenusuri, drojdie dizolvata in lapte, unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se...
Cornulete cu drojdieSe unge o forma de chec si se presara cu zahar. Se da in fiert laptele cu zahar vanilat, se adauga grisul si se fierbe. Se...
Budinca de gris cu fructeBLAT Se folosesc 7 oua, se bat albusurile cu 2 de zahar apoi se adauga galbenusurile si puding instant de ciocolata se...
Tort ciocolataSe pun trei linguri de zahar intr-o cratita sa se arda pe foc iute, amestecind mereu, pina ce zaharul se topeste si capata...
Gris cu lapte cu caramelSe freaca zaharul bucati pe coaja de lamiie, se piseaza, se amesteca cu restul de zahar si se freaca bine cu galbenusurile....
Sos de lamiieSe fierbe budinca cu laptele si cele 2 linguri de zahar. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecind din cind...
Crema alba cu zmeuraSe tapeteaza cu hirtie o tava. Galbenusurile se bat cu 30 g zahar tos si zahar vanilat. Doua albusuri se bat cu 30 g zahar si...
Iglu de bezeaGalbenusele se bat cu 110 g zahar in bain-marie. Se dizolva inauntru gelatina muiata in prealabil. Se lasa sa se racoreasca....
Clatite aromateUntul se amesteca cu 175 g zahar, coaja de lamiie. Se agauda pe rind ouale, amestecind bine dupa fiecare. Apoi se pune faina,...
Prajitura cu fructe si brinza de vaciSe freaca untul cu 150 g zahar si cu galbenusurile. Se adauga apoi faina si se framinta. Se intinde aluatul in tava si se...
Tarta cu dulceata de visineSe taie portocalele felii de 1 ½ cm, se curata de coaja, se presara bine cu zahar si se lasa sa stea o ora. Din ulei, oua si...
Portocale in halatSe bat spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar si vanilie. Se adauga galbenusurile putin frecate, se amesteca, se adauga o...
Tort PovesteSe taie felii o franzeluta mica si se pune peste ea zahar pudra, scortisoara, unt proaspat si peste toate se toarna lapte...
Sufleu de piineSe pregateste un aluat dospit mai moale, amestecind putina faina cu putin lapte, drojdie si zahar. Se lasa sa creasca. Se...
Kulebiac rusescSe amesteca drojdia cu ½ lingurita zahar, sare, laptele caldut si o lingura de faina. Se acopera si se lasa la loc caldut sa...
Prajitura rulataMaia: 1 l lapte + drojdia + 1 cana zahar + o lingura faina se amesteca si se lasa la dospit 1/2 h. Dupa ce a dospit, se...
Cornulete minuneSe freaca 6 galbenusuri cu 100 gr. zahar si ¼ baton vanilie, se adauga 100 gr. faina si 2 cesti de smintina, sare si coaja...
Budinca de smintina cu vanilieSe face un sirop din zahar si un pahar cu apa in care se pun merele curatate de coaja si de simburi. Se scot si se scurg...
Mere la cuptorSe prepara un sirop din 50 g zahar, vanilie si un pahar de apa, in care se inmoaie 5 minute bananele. Se scot si se raceste...
Banane cu bezeaPrajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...
Prajitura cu crema caramelSe freaca untul spuma. Se adauga zahar, scortisoara, malaiul, faina, sare si se framinta un aluat care se intinde intr-o...
Pesmeti de malaiSe rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...
Sos caramel sau sos de zahar ars