Se prepara siropul putin legat din zahar si apa. Miezul de pepene taiat bucatele se lasa 30 minute sa macereze in zeama de...
Bautura racoritoare din pepene galbenSe fierb pastele, se scurg si se spala sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-o oala pe foc potrivit se adauga margarina,...
Paste fainoase cu lamiieSe fierbe laptele cu vanilie. Pe aburi se pregateste crema: 3 galbenusuri se amestca bine cu 6 linguri de zahar, cind zaharul...
Inghetata ZicaSe curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele, se fierbe cu putina apa, zahar si sare. Cind este pe jumatate...
Desert din dovleacSe unge usor cu unt si se presara cu pesmet fin, o forma rotunda sau o cratita. Pe fund se asterne in strat uniform o treime...
Budinca de gris cu mere si zahar vanilatSe topeste margarina, dupa care se adauga 250 gr. zahar, se amesteca in continuu pina se topeste zaharul, se lasa putin la...
Prajitura caramelSe pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa...
Piersici cu fragi si spuma de portocaleVisinele cele mai coapte se pun intr-o sticla si se presara zahar in proportie de 500-600 g la 1 kg visine. Se poate pune si...
VisinataSe prepara un sirop din apa si zahar; se fierbe 2-3 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se zdrobeste zmeura, se adauga la...
Bautura racoritoare din zmeuraSe trec capsunile prin sita pina se obtin patru pahare de pulpa. Se amesteca cu 300 g zahar pudra, un pahar de lapte si un...
Inghetata de capsuni, zmeura, fragiSe fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu...
Budinca de orez cu vin si scortisoaraDupa indepartarea simburilor, fructele se presara in straturi cu zahar tos si se lasa 2-3 ore. Dupa aceea, se fierb pina sint...
Dulceata de visine si cireseSe face o crema din unt bine frecat cu zahar, cacao si rom. Se inmoaie biscuitii in lapte indulcit si se asaza pe farfurie un...
Tort de biscuiti cu cacao si romDupa ce li se scot simburii, visinele se pun cu putin zahar sa se scurga, timp de o ora. Se freaca untul spuma, se adauga...
Budinca de visine cu vanilieSe acopera si se lasa cam 10 zile, scuturind mereu sticla. Se adauga apoi un sirop rece facut din ½ l apa si ½ kg zahar....
Lichior de cirese amareSe prepara o nuga rumenita din zahar tos si nuci. Rece, se trece prin masina. Se bat albusurile cu zaharul pudra pe baia de...
Sufleu de zahar arsSe fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat...
Lapte de pasare acu vanilie si romSe pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se...
Tort de cacaoSe fierbe laptele cu zahar, amidonul se amesteca cu lapte rece si se toarna in laptele clocotit, amestecind mereu. Se las sa...
Crema de lapte cu portocalaIntr-un litru de apa se stoarce zeama unei lamii, se adauga 6 lingurite zahar praf si coaja rasa de la lamiie. Se lasa la...
Limonada “Atena”Se fierbe socul in apa. Apoi se scurg pe o pinza. Sucul se fierbe cu zaharul si zahar vanilat inca 30 minute. Se adauga...
Lichior de socSe fierbe laptele cu zahar (50 gr.) Se pune piinea intr-un vas mare si se pune laptele peste ea. Se adauga visinata si se...
Crema bavariana (Bayerische Creme)Socată reţeta bunicii. Se pune intr-un borcan mare 10 litri de apa, florile de soc, lamiia taiata felii, sarea de...
Socată reţeta bunicii cu sare de lamaieSe spala capsunile, se scot coditele. Se dau capsunile prin sita. Zeama obtinuta se amesteca cu zahar si se pune la foc mic...
Spuma de capsuni cu friscaSe freaca galbenusurile cu zahar si rom pina se fac ca o crema. Se amesteca incet cu albusul batut spuma. Se toarna in cesti...
Crema de ouaSe bat galbenusurile spuma cu 120 gr. de zahar si 1 + 1/2 lingura de miere. Intr-un alt castron se bat albusurile spuma cu...
Savoiardi (biscuiti piemontezi pentru Tiramisu)Se fierb taiteii in lapte cu vanilie, zahar, coaja de lamiie, pina ce scad. Se amesteca cu 2 galbenusuri si albusul spuma. Se...
Budinca de taiteiSufleul de mere se prepara fara faina. Se rad merele curatate de coaja si se pun la foc cu zahar si putin unt, picurindu-se...
Sufleu de mere simpluIn sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora Intre timp, se amesteca cele 3...
Tort cu gelatinaSe topeste margarina intr-o tigaie antiaderenta si se pun bananele la prajit. Cind sint prajite pe jumatate, se presara cite...
Banane in coniacBrinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se...
BrinzoaiceSe freaca cele 7 galbenusuri cu 5 linguri de zahar cu sarea si zaharul vanillat. Dupa omogenizare, se adauga untul moale la...
Prajitura inteligentaSe fierbe un sirop mai slab din zahar si apa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu zeama de la lamii sau de la portocale,...
Inghetata de lamiie sau portocaleSe amesteca 150 g zahar cu ouale, se adauga laptele si vanilia. Restul de zahar se arde si se stinge cu ½ pahar de apa...
Inghetata de zahar ars cu vanilieAlbusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate...
Bezele simpleSe face amestecul foilor si se coc 4 foi pe dosul tavii. Se fierbe laptele cu faina si se da la rece. Se amesteca 250 g zahar...
Prajitura cu crema de lamiieSe dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe...
Pasca polonezaSe taie varza ca fideaua, se sareaza si se stoarce putin. Se prajeste in ulei amestecind, pina capata culoarea aurie. Se arde...
Varza cu taitei si zaharSe freaca zaharul cu ouale, se subtiaza cu laptele care a fiert cu vanilia. Separat se ard 200 gr. zahar, se imbraca forma cu...
Crema de zahar ars (rasturnata)Pentru 1 litru de oranjada se storc 4 portocale si o lamiie, se adauga 250 gr. sirop (apa cu zahar) si miezul unei...
OranjadaSe da sa clocoteasca laptele cu sare si zahar, se adauga in forma de ploaie grisul amestecat cu malaiul. Bine fiert, se da la...
Budinca de malai cu mereSe amesteca 400 gr. zahar, cacao, apa si se fierb 10 min. Cind este rece se adauga galbenusurile. Din crema se iau 5 linguri...
Tort cu ciocolataSe freaca untul cu 6 galbenusuri, cu 150 gr. zahar si cu 150 gr. ciocolata topita la cuptor. Se freaca cel putin un sfert de...
Tort fin de ciocolataSe bat ouale cu 3 linguri de zahar pe marginea aragazului, ca pentru tort. Se adauga malaiul amestecat cu grisul. Se pune...
Budinca de malai cu grisSe fierb taiteii in laptele clocotit cu jumatate cantitate de zahar, pina cind absorb complet laptele. Separat se ingroasa un...
Sufleu de taitei cu mereSe fierbe orezul in laptele clocotit cu sare si zahar, pina cind scade complet. Se raceste, se amesteca cu untul,...
Sufleu de orezDin zahar, lapte si cacao, se fierbe un sirop foarte gros, care se lasa sa se raceasca. Intre timp, untul se freaca spuma si...
Prajitura cu biscuitiSe face un sirop din apa si zahar, dupa care se adauga si coniacul. Fructele curatate de coaja se taie felii. Se asaza pe un...
Portocale cu mere si coniacSe amesteca cele 2 linguri de cacao cu 9 linguri de zahar si cu 5 linguri de apa. Se fierbe pina da in clocot dupa care se...
Parfe cu cacaoBalt 1: Cele 5 galbenusuri cu 10 linguri zahar se freaca bine, apoi se adauga cele 5 linguri de faina, plus praful de copt...
Tort Printesa MariaBlat necopt: galbenusurile si 200 gr. zahar se freaca pina se topeste zaharul, se adauga untul frecat spuma, biscuitii,...
Tort elvetian