Se framanta faina cu untul, otetul, apa si sarea. Se intinde apoi o foaie de 2 cm, din care se decupeaza cu ajutorul unei...
Volovane cu ciuperci
Se prepara volovanele, se pun apoi la copt, iar intre timp se prepara umplutura. Se curata legumele si se pun apoi la fiert....
Volovane cu legume si sos de smantana
Se spala rosiile bine, apoi se scobesc de miez, se presara cu sare si se lasa cu gura in jos, sa se scurga sucul. Separat, se...
Rosii umplute cu ciuperci si maioneza
Se scobesc rosiile, se sareaza si se lasa la scurs. Maioneaza se prepara dintr-un galbenus si putin ulei. Se pune conopida la...
Rosii umplute cu conopida si maioneza
Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste in ulei incins. Se adauga ciupercile...
Ciuperci a la grec
Se curata ciupercile de codite, apoi se spala. Se toaca marunt coditele, apoi se adauga sare, piper, patrunjel tocat marunt...
Ciuperci la cuptor
Se taie chifelele in doua, se ung apoi cu unt si se presara deasupa cascaval ras. Se introduc apoi chiflele in cuptorul...
Chifle gratinate cu cascaval
Se taie chiflele in doua si se prajesc putin. Separat se bat ouala cu 1-2 linguri de lapte, piper pisa si sare. Se presara cu...
Tartine cu jumari de oua
Se spala si se curata ciupercile, apoi se feliaza marunt si se pun la calit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si...
Tartine cu sote de ciuperci
Se pune varza la fiert cu sare, pana se inmoaie. Se taie apoi cat mai marunt. Separat se caleste ceapa tocata marunt in putin...
Tartine cu varza calita
Se prepara un sos alb din faina si unt, pe foc. Se adauga treptat si laptele si se omogenizeaza bine compozitia. Se adauga o...
Canapele sufleu
Se ung feliile de paine cu un strat subtire de unt, iar deasupra se asaza feliile de cascaval. Se introduc in cuptorul cald...
Crutoane cu cascaval
Se amesteca faina impreuna cu untul, oul, smantana si putina sare. Se framanta bine coca si se tine la rece intre 1-2 ore. Se...
Tarte cu ciuperci
Daca vrei sa mananci tartine cu cascaval, le poti pregati in cateva minute. Aceasta reteta este foarte delicioasa.
Tartine cu cascaval
Se freaca spuma untul si se amesteca impreuna cu branza, ceapa tocata marunt, mararul tocat, chimenul, boiaua si sarea. Se...
Tartine cu branza de vaci
Se amesteca cascavalul ras cu untul frecat spuma si se adauga apoi boiaua si chimenul. Se amesteca bine pana rezulta o pasta...
Tartine cu pasta de cascaval
Aceasta reteta este foarte delicioasa si usor de preparat. Pentru a pregati tartine cu cascaval, avem nevoie de cateva...
Tartine cu cascaval si boia
Se taie painea felii si se unge fiecare felie cu unt sau maioneza. Se toaca marunt ouale fierte, gogsarul, maslinele si...
Tartine colorate
Se fierb ouale, se curata si se dau galbenusurile apoi prin sita. Se freaca cu untul, se adauga mustarul, piperul si sarea,...
Tartine cu pasta de ouaSe feliaza cascavalul afumat si se aseaza pe un platou , ornandu-se cu masline negre si ardei gras rosu.
Platou rece
Se ung feliile de paine cu unt si se asaza felii de branza mari. Se garniseste apoi tartina cu felii de ou fiert, felii de...
Tartine cu branza
Se unge fiecare felie de paine cu unt, se asaza pe jumatate dintre ele ouale fierte, taiate felii, jumatati de masline,...
Sandviciuri asortate
Se toaca marunt ceapa si se amesteca impreuna cu branza de vaci, uleiul, rosia tocata marunt, semintele decojite, ridichea...
Branza de vaci cu rosii
Se amesteca branza cu ceapa tocata marunt, germenii de grau, seminte de in pisate marunt, uleiul, drojdia de bere, sarea si...
Branza de vaci cu ceapa
Se amesteca bine branza de vaci cu uleiul, sarea si drojdia de bere.
Branza de vaci cu drojdie de bere
Se rad jumatate din morcovii curatati, iar cealalta jumatate se taie feliute fine. Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu...
Branza de vaci cu morcovi
Cartofii se curata de coaja, apoi se taie marunt, se amesteca cu ceapa tocata marunt si se sareaza. Se incinge uleiul si se...
Tortilla cu cartofi
Se amesteca ciupercile cu ceapa, faina, praful de copt, sarea, piperil si cimbrul. Se omogenizeaza compozitia si se adauga...
Chiftele din ciuperci
Se curata castravetii si se taie in bucati lungi de 3-4 cm. Li se inlatura miezul pastrand partea de jos. Separate, se toaca...
Cuiburi de castraveti
Sparanghelul se fierbe. Galbenusurile fierte tari se dau printr-o sita, iar albusurile se toaca marunt. Se prepara un sos...
Sparanghel mimoza
Ceapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit. Se toarna peste, sucul de portocala. Separat, se fierbe...
Rosii umplute in stil mediteranean
Cartofii se curata si se rad, apoi se scurg intr-un tifon. Se amesteca cu ouale, boiaua si cascavalul. Separat se pune la...
Turtite de cartofi condimentate
Se pune aluatul de tarte in 8 forme, acoperite cu hartie pergament unsa si presarata deasupra cu boabe de fasole. Se tine in...
Tarte cu rosii si mozarella2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o...
Tarta cu legume
Cartofii se curata si se taie cubulete, apoi se pun la fiert in apa clocotita pentru cateva minute. Dupa ce s-au scos din...
Egrete din cartofi cu branza
Cartofii se curata si se taie in jumatat. Se pun apoi la fiert cateva minute, in apa clocotita cu sare, dupa care se scurg si...
Rosti din pastarnac si morcovi
Se prajesc cartofii curatati si taiati cuburi, in putin unt. Se adauga ceapa maruntita, telina rasa, semintele de chimion si...
Burgeri vegetarieni
Se caleste prazul taiat bucatele in putin unt topit. Apoi se scoate si se amesteca impreuna cu mustarul, cascavalul ras, oul...
Carnaciuri Glamorgan
Din branza amestecata cu smantana, lapte si ceapa verde tocata marunt se face un sos, care se sareaza si se pipereaza, dupa...
Clatite din pastarnac cu sos de branza de vaci
Cartofii se curata de coaja si apoi se taie cubulete. Se pun la fiert 20 de minute. Se caleste prazul, intre timp, pe foc...
Turte de cartofi cu ou si bacon
Se lasa graul la inmuiat 30 de minute in apa clocotita si se amesteca din cand in cand. Separat se caleste usturoiul cu...
Drob de legume
Paine se taie felii de 1,5 cm grosime si apoi se prajeste. Se freaca pe o parte cu usturoi si se stropeste cu o lingura de...
Bruschette cu vinete
In timp ce se incinge cuptorul se intinde jumatate din cantitatea de unt pe feliile de paine si se asaza apoi pe tava, cu...
Tarte cu legume
Cartofii si napii curatati si taiati cubulete se pun in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se scurg...
Chiftele din cartofi
Pastarnacul se fierbe in putina apa clocotita cu sare, timp de 15 minute. Dupa ce a fiert, se surge de apa si se zdrobeste....
Farfale de pastarnac
Spanacul se fierbe 5 minute in apa clocotita, dupa care se taie marunt. Separat, se amesteca faina, laptele si oul. Se adauga...
Clatite din spanac cu sos de ciuperci
Se formeaza un aluat din faina, sare, galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intre timp se...
Vinete si dovlecei pane
Faina se amesteca cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se omogenizeaza pana ce amestecul devine un aluat...
Bhaja cu conopida si brocolli
Ouale se fierb mari. Li se taie in capac si se scoate galbenusul. Se toaca marunt ciupercile si se amesteca impreuna cu...
Oua cu crema de ciuperci
Ceapa impreuna cu usturoiul se calesc in putin ulei timp de 2 minute. Se adauga dovleceii rasi si ardeiul taiat fasii subtiri...
Omleta cu ardei si dovlecei
Untul topit se amesteca impreuna cu pudra de mustar si faina. Se adauga vermutul si se amesteca continuu pana la ingrosarea...
Oua in sos vermut
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori