Pentru iofca cu manatarci se pregateste iofca dintr-un ou, se face un aluat ca de taitei. Cand foaia s-a uscat pe jumatate,...
Iofca cu manatarci (hribi)
Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in...
Mamaliga simpla fiarta
Pentru macaroanele cu branza se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte sau nu in...
Macaroane gustoase cu branza
Pentru macaroane cu branza la cuptor se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte...
Macaroane cu branza la cuptor
Macaroanele cu sos de rosii si branza se pregatesc la fel ca macaroanele cu branza. Se face un sos de rosii cu zahar, sare,...
Macaroane cu sos de rosii si branza
Pentru spaghetele cu oua si sos de rosii se fierb spaghetele in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu o lingura de unt. Se...
Spaghete cu oua si sos de rosii
Pentru spaghetele in forma se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se imbraca o forma rezistenta...
Spaghete in forma
Pentru budinca delicioasa de macaroane se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg si se limpezesc cu apa rece. Se freaca...
Budinca delicioasa de macaroane
Pentru pilaful de hribi se moaie hribii din ajun. Se prajesc in ulei doua cepe taiat marunt. Se adauga orezul ales, spalat si...
Pilaf de hribi
Pentru risoto cu sos de rosii se alege orezul, se spala si se usuca cu un servet. Se infierbinta intr-o cratita untul, se...
Risoto cu sos de rosii
Pentru risoto cu ficat se alege orezul, se spala si se usuca cu un servet, se taie in bucatele mici ficatul si se inabusa cu...
Risoto cu ficat
Penbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...
Risoto cu mancare de rinichi
Pentru risoto cu limba se fierbe o limba de vitel cu o ceapa si zarzavat. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se...
Risoto cu limba
Pentru pialful de orez bulgaresc cu legume se taie ceapa marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei, amestecand din cand in cand...
Pilaf de orez bulgaresc cu legume
Pizza cu mozzarella este delicioasa. Prima data faceti un aluat pentru blatul de pizza, il lasati la dospit si intre timp va...
Pizza cu mozzarella
Pentru ciupercile umplute se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rupe piciorul, se spala si se scurg. Se asaza toate intr-o...
Ciuperci umplute delicioasePentru ciupercile la gratar se spala ciuperci mari, frumoase si se rupe piciorul. Se sterg fara sa se curete de pielita si se...
Ciuperci simple la gratar
Pentru ciupercile la tava se spala ciuperci mari, frumoase si se rupe piciorul. Se usuca, se asaza intr-o tava unele langa...
Ciuperci rapide la tava
Pentru ciupercile in aluat de clatite se aleg ciupercile mijlocii, se rup picioarele, se spala si se usuca bine cu un servet....
Ciuperci in aluat de clatite
Pentru mancare de hribii ciupercile uscate se aleg cu foarte mare grija, sa nu aiba viermi. Se spala in cateva ape si se lasa...
Mancare de hribiSpaghete cu ciuperci si busuioc este o reteta delicioasa de paste.
Spaghete cu ciuperci si busuiocTocanita de legume cu carne de rata este foarte gustoasa. Carnea de rata are o savoare de deosebita pe care nicio alta carne...
Tocanita de legume cu carne de rataOmleta cu ierburi este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de omleta aveti nevoie de 4 oua.
Omleta cu ierburi
Pentru mancarea de ciuperci cu legume se curata ciupercile si se taie bucati. Se taie ceapa felii si se prajeste usor cu o...
Mancare de ciuperci cu legume
Pentru ciupercile cu oua si smantana se curata ciupercile. Se toaca marunt atat ciupercile, cat si ceapa si se prajesc...
Ciuperci cu oua si smantana
Pentru ghiveciul cu ulei se pregateste zarzavatul astfel: se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si o...
Ghiveci cu ulei
Pentru legumele asortate se pregatesc separat: morcovi, mazare, fasole, cartofi, asa cum s-a aratat la fiecare, si se fierbe...
Legume asortate
Pentru snitelul de legume se fierb impreuna sau separat, in apa cu sare: morcovii, patrunjelul, cartofii fara coaja, varza,...
Snitel de legume
Pentru chiftelele de zarzavat si branza se fierbe tot zarzavatul si cartofii fara coaja. Se scurg bine de apa, se dau prin...
Chiftele de zarzavat si branza
Pentru budinca de clatite cu legume se fac 14 -15 clatite din doua oua. Dinainte se pregatesc legumele fierte separat, adica...
Budinca delicioasa de clatite cu legume
Pentru ciuperci cu smantana si marar se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea...
Ciuperci cu smantana si marar
Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperci
Pentru morcovii de irana cu unt se rad morcovii si se taie felii subtiri. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece. Dupa...
Morcovi de iarna cu unt
Pentru morcovii cu smantana se pregatesc morcovii, fie tineri, fie de iarna, la fel ca morcovii cu unt. Se amesteca separat...
Morcovi cu smantana
Pentru mancarea de morcovi se rad morcovii, se taie felii si se pun sa fiarba cu apa rece, circa 10 minute. Se scurg. Se taie...
Mancare de morcovi
Pentru ceapa umpluta cu legume si nuci se aleg cepe de marime mijlocie, se curata si se fierb in apa cu sare pana incep sa se...
Ceapa umpluta cu legume si nuci
Pentru ceapa umpluta cu usturoi se oparesc cepele si usturoiul cu apa clocotita. Se scobesc cepele. Se piseaza in piulita de...
Ceapa umpluta cu usturoi
Pentru ceapa umpluta cu orez se aleg cepe frumoase, de marime potrivita. Se scobesc miezurile si se pun sa fiarba un sfert de...
Ceapa umpluta cu orez
Pentru telina cu ciuperci se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le...
Telina cu ciuperci
Pentru piureul de telina cu cartofi se curata, se taie in sferturi si se pun la fiert telinele ca mai sus. Dupa o jumatate de...
Piure de telina cu cartofi
Pentru guliile inabusite se aleg gulii tinere, se curata, se taie in doua, apoi in feliute destul de subtiri. Se pun intr-o...
Gulii inabusite
Pentru mancarea de gulii cu ceapa si bulion se aleg numai gulii tinere, celelaltfe fiind atoase. Se curata si se taie felii...
Mancare de gulii cu ceapa si bulion
Pentru napii cu smantana se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati. Se curata bucatile dandu-le...
Napi cu rantas si smantana
Pentru piureul de napi se curata napii si se taie in felii subtiri. Se pun la fiert cu putin lapte sau cu zeama de carne. Se...
Piure de napi
Pentru morcovii tineri cu unt se rad morcovii cu un cutit bine ascutit. Se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua...
Carote cu unt
Chiftelele de praz se pregatesc la fel ca si chiftelele de sparanghel. Veti avea nevoie de praz, faina, branza rasa, unt,...
Chiftele delicioase de praz
Pentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o...
Turta de praz simplu
Pentru prazul cu smantana se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa docotita, schimband apa de 2-3 ori. Se...
Praz cu smantana
Pentru prazul cu masline se curata prazul, se taie bucati si se oparesc cu apa cu sare. Se incinge uleiul intr-o cratita, se...
Praz gustos cu masline
Pentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si...
Pilaf delicios de praz
Pentru mancarea delicioasa de telina se curata telina, se taie felii care se prajesc cu putin ulei. Se asaza in cratita. In...
Mancare delicioasa de telina
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori