aluat-de-tarta

Prajituri

Prajitura cu glazura de galbenusuri

Pentru prajitura cu glazura de galbenusuri se face un aluat fraged care se imparte in doua, apoi se pune primul blat in tava.

Prajitura cu glazura de galbenusuri
Prajituri

Prajitura delicioasa cu crema de ciocolata

Pentru prajitura cu crema de ciocolata se framanta un aluat din care se fac doua foi. Este delicioasa.

Prajitura delicioasa cu crema de ciocolata
Prajituri

Cosulete cu puisori

Pentru cosuletele cu puisori se face un aluat din 300 g unt, 450 g faina, 2 galbenusuri si 100 g zahar.

Cosulete cu puisori
Prajituri

Prajitura Crai Nou

Pentru prajitura Crai Nou se framanta rapid un aluat fraged din 5 galbenusuri, 60 g zahar, 100 g unt si 250 g faina.

Prajitura Crai Nou
Prajituri

Prajitura Caramel cu crema

Pentru prajitura Caramel cu crema se framanta un aluat din 3 pahare de faina, 4 linguri de smantana, 1 pachet de margarina.

Prajitura Caramel cu crema
Prajituri

Prajitura Aurora

Pentru prajitura Aurora se prepara un aluat bine framantat, din care se fac 4 foi. Este foarte buna.

Prajitura Aurora
Tarta cu branza si spanac
Aperitive cu branza

Tarta cu branza si spanac

Tarta cu branza si spanac este delicioasa. Pentru a prepara aceasta tarta aveti nevoie de aluat de foietaj, spanac, ceapa,...

Tarta cu branza si spanac
Prajituri

Prajitura cu branza si smantana

Pentru prajitura cu branza si smantana din2 oua, sare si faina cat cuprinde, se framanta un aluat potrivit de tare.

Prajitura cu branza si smantana
Prajituri

Pasca cu branza si glazura

Pentru pasca cu branza si glazura avem nevoie pentru aluat de faina, zahar, galbenusuri, si unt.

Pasca cu branza si glazura
Pasca cu branza de vaci
Prajituri

Pasca cu branza de vaci

Reteta de pasca cu branza de vaci este o reteta de pasca fara aluat, cu multa branza aromata cu vanilie si gris ca sa...

Pasca cu branza de vaci
Aluaturi

Aluatul saracului

Cu acest aluat al saracului, se poate face prajitura cu branza de vaci, cu mere si, daca nu se foloseste zahar, se poate face...

Aluatul saracului
Cream puff sau choux à la crème
Prajituri

Cream puff sau choux à la crème

Cream puff sau choux à la crème este o prajitura delicioasa foarte populara la noi. Aluatul este foarte simplu de facut,...

Cream puff sau choux à la crème
Tarta delicioasa cu prune si scortisoara
Prajituri

Tarta delicioasa cu prune si scortisoara

Tarta delicioasa cu prune si scortisoara este o prajitura delicioasa cu fructe ce se poate prepara in mai putin de o ora....

Tarta delicioasa cu prune si scortisoara
Boccelute cu visine
Prajituri

Boccelute cu visine

Boccelutele cu visine sunt prajituri delicioase cu fructe invelite intr-un aluat. Vişinele se spală şi se curăţă de...

Boccelute cu visine
Minitarte cu visine si bezea
Prajituri

Minitarte cu visine si bezea

Minitartele cu visine si bezea sunt prajituri delicioase cu fructe. Din 80 gr zahar tos unt, faina, lapte, ou si un praf de...

Minitarte cu visine si bezea
Ciuperci coapte in aluat
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci coapte in aluat

Ciuperci coapte in aluat

Ciuperci coapte in aluat
Prajituri

Baclava buna

Pentru baclavaua buna se framanta un aluat si se da la rece timp de o ora, apoi se face o turta cam de 2-3 muchii de cutit de...

Baclava buna
Preparate sarate

Saleuri simple

Pentru saleurile simple se face un aluat bine framantat, dupa care se lasa sa stea timp de doua ore.

Saleuri simple
Preparate sarate

Saleuri

Pentru aceste saleuri se framanta un aluat care se taie sub forma de bastonase. Sunt foarte bune.

Saleuri
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Scoarta delicioasa de copac

Pentru scoarta de copac se face un aluat potrivit de tare, care se lasa la frigider timp de o ora, apoi se intinde o foaie...

Scoarta delicioasa de copac
Quiche cu ciuperci
Aperitive cu oua

Quiche cu ciuperci

Quiche cu ciuperci este o reteta delicioasa. Acest aperitiv este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de...

Quiche cu ciuperci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri glasate cu ciocolata

Pentru fursecurile glasate cu ciocolata se face un aluat care se lasa pana a doua zi, cand se intinde o foaie subtire din...

Fursecuri glasate cu ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri scoici

Pentru fursecurile scoici se face un aluat care se imparte in 5 parti egale. Acestea se servesc umplute cu crema.

Fursecuri scoici
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei din doua aluaturi

Pentru covrigeii din doua aluaturi, primul aluat se face din faina, galbenusuri, drojdie, o cana cu lapte.

Covrigei din doua aluaturi
Prajituri

Rulouri cu mere sau magiun

Pentru rulourile cu mere sau magiun, dintr-un pachet de margarina, o cana de faina, esenta de rom si putina sare se framanta...

Rulouri cu mere sau magiun
Prajituri

Prajitura cu nuca si glazura

In loc de nuca, la aceasta prajitura cu nuca si glazura, putem pune cocos, dar neaparat in aluat trebuie pusa cacao pentru...

Prajitura cu nuca si glazura
Tarta cu ciocolata fara aluat
Prajituri

Tarta cu ciocolata fara aluat

Tarta cu ciocolata este un desert delicios care se face din 150 g ciocolata menaj, 3 linguri de cacao. Urmareste reteta de...

Tarta cu ciocolata fara aluat
Prajitura de casa cu mere
Prajituri

Prajitura de casa cu mere

Pentru prajitura de casa cu mere se amesteca apa cu sarea, margarina, otetul si faina cat cuprinde pentru a framanta un aluat...

Prajitura de casa cu mere
Prajituri

Rulouri cu mere

Pentru rulourile cu mere se face un aluat din 180 g faina, 2-3 linguri de smantana si putina sare.

Rulouri cu mere
Baclava cu nuca macinata
Prajituri

Baclava cu nuca macinata

Baclava cu nuca macinata este un desert turcesc, ce devine tot mai popular si la noi. Ingredientele pentru aluat se amesteca...

Baclava cu nuca macinata
Mere coapte in aluat
Prajituri

Mere coapte in aluat

Merele coapte in aluat sunt un desert cu fructe foarte creativ, delicios si decorativ. Pentru acestea faina se amesteca cu...

Mere coapte in aluat
Paste si pizza

Pizza cu cuperci si branza

Pentru aceasta reteta de pizza se face un aluat din 250 g margarina, 250 g branza de vaci, 250 g faina, un varf de cutit de...

Pizza cu cuperci si branza
Aluaturi

Pizza cu ciuperci si cabanos

Aceasta reteta de pizza este delicioasa. Pentru a o prepara aveti nevoie de aluat pentru pizza, ciuperci, masline, cabanos si...

Pizza cu ciuperci si cabanos
Aluaturi

Aluat pentru pizza

Pentru acest aluat pentru pizza va trebuie o cana de iaurt, ½ de cana de ulei, 2 oua, sare, piper, 1 ½ cana de faina.

Aluat pentru pizza
Gratar de vanat cu garnitura de rulouri din aluat si brocolli
Mancaruri cu vanat

Gratar de vanat cu garnitura de rulouri din aluat si brocolli

Pentru gratarul de vanat cu garnitura de rulouri din aluat si brocolli, carnea de vanat se tine in bait pentru a se fragezi...

Gratar de vanat cu garnitura de rulouri din aluat si brocolli
Aperitive cu carne

Pateuri cu cabanos

Pateurile cu cabanos sunt delicioase. Pentru a prepara aceste aperitive se face un aluat din 800 g smantana, 1 l de apa...

Pateuri cu cabanos
Mancaruri cu carne

Cabanos in aluat

Cabanosul in aluat se pregateste usor si este foarte gustos. Pentru acest aperitiv cu carne aveti nevoie de foietaj crud.

Cabanos in aluat
Mancaruri cu carne

Jambon de porc in foietaj

Jambonul de porc in foietaj este o mancare cu carne speciala si foarte delicioasa. Se dezgheata aluatul, sunca se...

Jambon de porc in foietaj
Mini Pizza Halloween
Paste si pizza

Mini Pizza Halloween

Mini Pizza Halloween este o reteta tematica delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta de Haloween aveti nevoie de aluat...

Mini Pizza Halloween
Pizza pentru Halloween
Paste si pizza

Pizza pentru Halloween

Pizza pentru Halloween este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta de pizza aveti nevoie de aluat pentru pizza,...

Pizza pentru Halloween
Degete de Halloween
Paine

Degete de Halloween

Degetele degetele de Halloween sunt adorate de copii. Pentru a prepara aceste aperitive aveti nevoie de aluat de paine si de...

Degete de Halloween
Mancaruri cu peste

Rulouri cu file de pastrav

Rulourile cu file de pastrav sunt foarte delicioase si se pot servi ca si aperitive festive. Se prepara un aluat de clatite,...

Rulouri cu file de pastrav
Aluaturi

Taitei de casa simpli

Pentru taiteii de casa simpli se framanta un aluat, care se lasa invelit in nylon sa stea timp de o jumatate de ora, apoi se...

Taitei de casa simpli
Aluaturi

Taitei de casa traditionali

Pentru taiteii de casa traditionali se framanta bine un aluat omogen, intindem cu sucitorul foi subtiri, lasam foile timp de...

Taitei de casa traditionali
Aluat de foietaj
Aluaturi

Aluat de foietaj

Acest aluat de foietaj se foloseste la mai multe retete de foietaj – puteti opta pentru umpluturi dulci sau sarate. In...

Aluat de foietaj
Aluaturi

Aluat cu bere

Cu acest aluat cu bere, putem coace snitel, mere, ceapa sau oua. Pentru acesta veti avea nevoie de oua, faina, amidon, bere...

Aluat cu bere
Rulouri cu mezel si cascaval
Preparate sarate

Rulouri cu mezel si cascaval

Rulourile cu mezel si cascaval sunt delicioase. Pentru a pregati aceste aperitive aveti nevoie de aluat de foietaj.

Rulouri cu mezel si cascaval
Pizza la tigaie
Preparate sarate

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie este o reteta de pizza deosebita. Pentru aceasta reteta culinara trebuie sa folositi aluat pentru pizza sau...

Pizza la tigaie
Aricei din aluat de paine
Paine

Aricei din aluat de paine

Ariceii din aluat de paine sunt foarte gustosi. Pentru aceasta reteta trebuie sa faceti intai un aluat de paine.

Aricei din aluat de paine
Tortilla
Paine

Tortilla

Tortilla este un fel de lipie sau paine din aluat nedospit. Pentru a face tortilla puteti folosi faina alba sau faina de malai.

Tortilla
Paine

Chifle cu lapte

Pentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna...

Chifle cu lapte