aluat-fraged

Prajituri

Cornulete cu parizer si telemea

Din aceste ingrediente se framanta un aluat moale. Se lasa la dospit aproximativ 30 minute, dupa care se fac cornuletele...

Cornulete cu parizer si telemea
Aluaturi

Aluat placinta post

Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat un clocot, se adauga uleiul si se trage oala de...

Aluat placinta post
Prajituri

Prajitura cu albus

Untul se freaca spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, faina in ploaie, coaja de lamaie. Se obtine un aluat...

Prajitura cu albus
Aluaturi

Aluat de tarte

Se cerne 1/4 kg. de faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune 125 gr. de unt proaspat, muiat putin cu mana, o...

Aluat de tarte
Aperitive cu peste

Peste in aluat

Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...

Peste in aluat
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Saratele cu parmezan

Se face un aluat din 150 gr. faina, 125 gr. unt proaspat, 125 gr. parmezan ras, un galbenus si 1/2 ceasca de smantana. Se...

Saratele cu parmezan
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Se pune 1/2 kg. faina pe masa de aluat, se face la mijloc o gaura in care se toarna un pahar bun de apa, o lingurita de ulei...

Aluat frantuzesc
Prajituri

Pateuri cu carne

Se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Se da prin masina 1/2 kg. de carne si se...

Pateuri cu carne
Aluaturi

Aluat pentru cornulete

Se framanta faina cu untul sau margarina, se adauga smantana. Se formeaza un aluat moale si se lasa la rece cateva ore. Se...

Aluat pentru cornulete
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu unt

Se face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se...

Pesmeti cu unt
Aluaturi

Covrigei englezesti

Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se...

Covrigei englezesti
Prajituri

Carti de joc

Se pune faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pun in gaura untul, oul, zaharul, caimacul, zeama si coaja de...

Carti de joc
Prajituri

Ochi de pisica

Din ingredientele pentru foi se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute acoperit si la cald. Se imparte aluatul in 2-3...

Ochi de pisica
Aluaturi

Aluat de taitei

Se face un aluat bine lucrat dintr-un ou, apa, cat se ia cu o jumatate de coaja de ou, un praf de sare si faina cat se cere....

Aluat de taitei
Prajituri

Prajitura crocanta cu mere

Se amesteca ingredientele pentru aluat. Aluatul se intinde intr-o forma de tarta. Se coace 15 min la 200 grade C. Se...

Prajitura crocanta cu mere
Aperitive cu branza

Biscuiti cu gorgonzola

1. Se amesteca untul si brinza. Se adauga faina si nucile. Se amesteca. 2. Se pune aluatul pe folje de plastic. Se...

Biscuiti cu gorgonzola
Prajituri

Prajitura Greta Garbo

Din ingredientele pt. foi faci un aluat din care se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte....

Prajitura Greta Garbo
Aluat frantuzesc
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Se amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme (moale). Se amesteca pentru a...

Aluat frantuzesc
Prajituri

Placinta cu branza de burduf si marar

Din faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se...

Placinta cu branza de burduf si marar
Prajituri

Gerbeaud cu miere

Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si...

Gerbeaud cu miere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi cu amoniac

Se bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei)....

Piscoturi cu amoniac
Prajituri

Prajituri delicioase "cuib de viespe" cu scortisoara

Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu...

Prajituri delicioase "cuib de viespe" cu scortisoara
Aluaturi

Saratele cu chimen

Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de...

Saratele cu chimen
Prajituri

Tarta cu bezea

Se freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava....

Tarta cu bezea
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Nasturei

Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, apoi faina si stafidele sau nucile taiate marunt, cu cutitul. Se scoate cu...

Nasturei
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu glazura de ciocolata

Se amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie...

Biscuiti cu glazura de ciocolata
Paste si pizza

Pizza Everything

Din apa, sare si faina se face un aluat care se framinta bine pina se curata de pe miini cind se framinta. Din acest aluat se...

Pizza Everything
Prajituri

Mandica

Foile: Se amesteca toate ingredientele astfel incat sa iasa un aluat potrivit de moale. Se imparte aluatul in 4 parti egale,...

Mandica
Prajituri

Nuci umplute

Aluatul: Se face un aluat potrivit din ingredientele de mai sus, din care se fac bile cat o nuca. Acestea se pun in forma...

Nuci umplute
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)

Fursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un...

Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)
Aluaturi

Foi pentru prajitura

Zaharul se freaca cu ouale, se adauga uleiul, se stinge amoniacul cu putin otet, se adauga laptele si faina atit cit sa...

Foi pentru prajitura
Aluaturi

Aluat fraged

Se face un aluat din ingredientele de aluat. Se framinta, se bate cu sucitorul sau se loveste de planseta. Osinza se amesteca...

Aluat fraged
Salate de fructe

Banane in aluat

Aluatul: Se pun intr-un castronel faina, praful de copt si sarea. In mijloc se pune oul care se amesteca cu faina. Se adauga...

Banane in aluat
Prajituri

Valurile Dunarii

Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul,...

Valurile Dunarii
Prajituri

Prajitura Hilda

Pentru aluat, se pun toate ingredientele impreuna si se amesteca cu mixerul si se pun intr-o tava care a fost intai acoperita...

Prajitura Hilda
Prajituri

Ischler

Din ingredientele de aluat se face o coca din care se taie forme rotunde si se coc la 200 de grade - 10 minute. Aluatul se...

Ischler
Aluaturi

Aluat din unt si smantana

Se amesteca ingredientele, se formeaza aluatul, apoi se da la rece. Peste 3 - 4 ore se intrebuinteaza. Se fac placintele...

Aluat din unt si smantana
Aluaturi

Aluat din branza de vaci

Se amesteca ingredientele, se framanta bine, apoi se lasa jumatate de ora. Se imparte in doua. Se intind doua foi de...

Aluat din branza de vaci
Gogosi

Minciuni

Se face un aluat mai putin moale decat cel de taitei. Se intinde foaia subtire, cat muchia de cutit. Se tiae fasii lungi de 7...

Minciuni
Salate de fructe

Fructe prajite

Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai moale din...

Fructe prajite
Aluaturi

Aluat de tarte

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin,...

Aluat de tarte
Aluaturi

Aluat de tarte cu vanilie

Se amesteca faina cu sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie...

Aluat de tarte cu vanilie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Caise

Se fac bile din ingredientele de aluat, care se pun in tava la cuptor, apoi se scobesc cu un cutit cu varf si se umplu cu...

Caise
Mancaruri cu legume

Tarta cu ciuperci

Se pregateste un aluat din ingredientele respective. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta si se tine la frigider circa 30...

Tarta cu ciuperci
Jumari

Pogaci cu jumari de porc

Se face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia în putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute,laptele, drojdia...

Pogaci cu jumari de porc
Aluaturi

Pogacele cu jumari

Din 500 de grame faina, oua, vin sare, piper si drojdia dizolvata in putina apa calduta se framinta un aluat mai tare. Dupa...

Pogacele cu jumari
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Saratele

Toate ingredientele se amesteca cu faina pana se formeaza un aluat potrivit numai bun de intins. Se intinde foaia se unge cu...

Saratele
Aluaturi

Aluat pentru brinzoaice

Se framinta un aluat care se umple cu umplutura din brinza de oi, oua si zahar.

Aluat pentru brinzoaice
Torturi

Tort roz

Aluat: 3oua se bat cu 90 g zahar,4 linguri apa,cu mixerul.se pun 125 g faina, 40 g alune sau nuci macinate, praf de copt. Se...

Tort roz
Prajituri

Prajitura cu orez si fructe

Aluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider. Umplutura: Se separa...

Prajitura cu orez si fructe
Prajituri

Prajitura cu spuma de zmeura

Aluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana, 1 varf de bicarbonat stins cu otet....

Prajitura cu spuma de zmeura