Din aceste ingrediente se framanta un aluat moale. Se lasa la dospit aproximativ 30 minute, dupa care se fac cornuletele...
Cornulete cu parizer si telemeaIntr-o oala mai mare se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat un clocot, se adauga uleiul si se trage oala de...
Aluat placinta postUntul se freaca spuma, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul, faina in ploaie, coaja de lamaie. Se obtine un aluat...
Prajitura cu albusSe cerne 1/4 kg. de faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune 125 gr. de unt proaspat, muiat putin cu mana, o...
Aluat de tarteSe poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...
Peste in aluatSe face un aluat din 150 gr. faina, 125 gr. unt proaspat, 125 gr. parmezan ras, un galbenus si 1/2 ceasca de smantana. Se...
Saratele cu parmezanSe pune 1/2 kg. faina pe masa de aluat, se face la mijloc o gaura in care se toarna un pahar bun de apa, o lingurita de ulei...
Aluat frantuzescSe face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Se da prin masina 1/2 kg. de carne si se...
Pateuri cu carneSe framanta faina cu untul sau margarina, se adauga smantana. Se formeaza un aluat moale si se lasa la rece cateva ore. Se...
Aluat pentru cornuleteSe face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se...
Pesmeti cu untSe inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se...
Covrigei englezestiSe pune faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pun in gaura untul, oul, zaharul, caimacul, zeama si coaja de...
Carti de jocDin ingredientele pentru foi se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute acoperit si la cald. Se imparte aluatul in 2-3...
Ochi de pisicaSe face un aluat bine lucrat dintr-un ou, apa, cat se ia cu o jumatate de coaja de ou, un praf de sare si faina cat se cere....
Aluat de taiteiSe amesteca ingredientele pentru aluat. Aluatul se intinde intr-o forma de tarta. Se coace 15 min la 200 grade C. Se...
Prajitura crocanta cu mere1. Se amesteca untul si brinza. Se adauga faina si nucile. Se amesteca. 2. Se pune aluatul pe folje de plastic. Se...
Biscuiti cu gorgonzolaDin ingredientele pt. foi faci un aluat din care se intind 4 foi. Nuca macinata se amesteca cu zaharul si se lasa deoparte....
Prajitura Greta GarboSe amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme (moale). Se amesteca pentru a...
Aluat frantuzescDin faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se...
Placinta cu branza de burduf si mararIngredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si...
Gerbeaud cu miereSe bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei)....
Piscoturi cu amoniacDin ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu...
Prajituri delicioase "cuib de viespe" cu scortisoaraSe amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de...
Saratele cu chimenSe freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava....
Tarta cu bezeaSe freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, apoi faina si stafidele sau nucile taiate marunt, cu cutitul. Se scoate cu...
NastureiSe amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie...
Biscuiti cu glazura de ciocolataDin apa, sare si faina se face un aluat care se framinta bine pina se curata de pe miini cind se framinta. Din acest aluat se...
Pizza EverythingAluatul: Se face un aluat potrivit din ingredientele de mai sus, din care se fac bile cat o nuca. Acestea se pun in forma...
Nuci umpluteFursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un...
Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)Zaharul se freaca cu ouale, se adauga uleiul, se stinge amoniacul cu putin otet, se adauga laptele si faina atit cit sa...
Foi pentru prajituraSe face un aluat din ingredientele de aluat. Se framinta, se bate cu sucitorul sau se loveste de planseta. Osinza se amesteca...
Aluat fragedAluatul: Se pun intr-un castronel faina, praful de copt si sarea. In mijloc se pune oul care se amesteca cu faina. Se adauga...
Banane in aluatAluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul,...
Valurile DunariiPentru aluat, se pun toate ingredientele impreuna si se amesteca cu mixerul si se pun intr-o tava care a fost intai acoperita...
Prajitura HildaSe amesteca ingredientele, se formeaza aluatul, apoi se da la rece. Peste 3 - 4 ore se intrebuinteaza. Se fac placintele...
Aluat din unt si smantanaSe amesteca ingredientele, se framanta bine, apoi se lasa jumatate de ora. Se imparte in doua. Se intind doua foi de...
Aluat din branza de vaciSe curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai moale din...
Fructe prajiteSe pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin,...
Aluat de tarteSe amesteca faina cu sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie...
Aluat de tarte cu vanilieSe fac bile din ingredientele de aluat, care se pun in tava la cuptor, apoi se scobesc cu un cutit cu varf si se umplu cu...
CaiseSe pregateste un aluat din ingredientele respective. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta si se tine la frigider circa 30...
Tarta cu ciuperciSe face un aluat ca pentru paine: Se dizolva drojdia în putin lapte caldut. Se amesteca faina, ouale batute,laptele, drojdia...
Pogaci cu jumari de porcDin 500 de grame faina, oua, vin sare, piper si drojdia dizolvata in putina apa calduta se framinta un aluat mai tare. Dupa...
Pogacele cu jumariToate ingredientele se amesteca cu faina pana se formeaza un aluat potrivit numai bun de intins. Se intinde foaia se unge cu...
SarateleSe framinta un aluat care se umple cu umplutura din brinza de oi, oua si zahar.
Aluat pentru brinzoaiceAluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider. Umplutura: Se separa...
Prajitura cu orez si fructeAluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana, 1 varf de bicarbonat stins cu otet....
Prajitura cu spuma de zmeura