Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Tocati ciupercile — jumatate din cantitate mai mare,...
Piept de pui rulat in aluatPuneti faina intr-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pana ce obtineti un aluat elastic, usor de...
Pui in crusta de aluatPe o suprafata curata, faceti o gramajoara de faina si sapati in centrul acesteia o adancitura. Turnati in ea jumatate din...
Aluat de paineFaceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1...
Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuiocAmestecati intr-un castron ingredientele pentru aluat, framantati-le bine si puneti aluatul obtinut, acoperit la rece pentru...
Tarta cu ciuperciFramantati din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare si lasati-l 30-40 de minute la dospit. Intre timp,...
Lipie cu ciuperci picanteSe prepara un aluat din ingredientele indicate. Se pune faina intr-un vas, se face loc in mijloc si se pun ouale, uleiul,...
Tarte cu fructeSe taie margarina bucatele si se amesteca cu faina. Se pune in amestec apa, cate putin, sarea si vanilia. Se framanta un...
Prajitura cu gemSe freaca faina cu margarina, se adauga galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se framanta un aluat elastic. Se intinde o...
CornuleteSe prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia....
Placinta dietetica cu branza de vaciSe face un aluat din 250 g faina, margarina, 100 g zahar si 100 ml apa rece. Se framanta bine, apoi se taie aluatul in doua...
Prajitura de post cu caiseSe ung usor cu ulei 12 forme mici de tarta. Se tapeteaza cu aluat si se acopera cu folie de aluminiu. Peste folie, se pun in...
Tarta cu banane coapte si gemEmpanada este o specialitate culinara de origine spaniola si este un aluat care de obicei se umple cu diverse amestecuri de...
Empanadas cu puiSe face un aluat din faina, sare si apa calda, cat este nevoie pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Se framanta bine si...
Coltunasi cu magiunSe pune drojdia intr-un castron impreuna cu uleiul, borsul, mirodeniile si se amesteca. Se adauga faina, se framanta aluatul...
Cornulete de post din aluat dospitSe freaca bine margarina cu zaharul. Se adauga oul, faina si alunele care au fost macinate in prealabil. Se framanta un aluat...
Tort de alune cu frisca si cafeaSe freaca untul si se amesteca cu smantana. Se pune treptat faina, se framanta un aluat potrivit, i se da forma de minge si...
Tort cu capsuniSe pune faina pe planseta, se face in mijloc o adancitura in care se pun zaharul, untul moale, galbenusurile, sare, coaja de...
Blat din aluat fragedSe face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava...
Tarta cu prunePentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu...
Tarta cu prune si bezeaSe dizolva drojdia in 2-3 linguri de apa si se lasa 5-10 minute. In acest timp, faina se freaca cu untul. Se adauga toate...
Cornuri din aluat dospit la receSe freaca untul cu zaharul, se inglobeaza faina si sarea in unt si se framanta un aluat cleios. frisca se adauga la sfarist...
GaleteSe macina fisticul si se amesteca cu faina. Se framanta un aluat din margarina cu aroma de vanilie, zahar , un praf de sare,...
Fursecuri cu fisticSe face un aluat din ingredientele indicate, se intinde o foaie de 5 mm, se pune in forma de tarta si se inteapa aluatul. Se...
Tarta cu cremaSe face un aluat fraged, numai ca se frmanta mai mult ca sa fie cat mai elastic. Se pune aluatul in forma de tarta unsa si se...
Tarta cu mereSe amesteca faina cu uleiul, oul, sarea, vanilia si praful de copt, dizolvat in lapte. Se framanta un aluat, se intinde o...
Tarta de mereSe prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine...
Placinta cu mere cu aluat frantuzescSe amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu...
Trigoane cu nuciSe pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se...
Flan cu crema de vanilie si nuciDin ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...
Foietaj cu ananasSe framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza...
Cornuri cu gem de portocaleSe freaca ouale cu zaharul, mirodeniile si praful de copt. Se inglobeaza uleiul si laptele, alternativ cu faina si se obtine...
Chec ieftinSe prepara un aluat pripit din ingredientele indicate, intr-o tigaie adanca sau intr-un tuci, se incinge mult ulei, se ia cu...
Gogosele cu cacaoSe spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul. Se intinde foaia de aluat, se taie...
Coltunasi cu visineSe prepara ca orice aluat de clatite, cu deosebirea ca in loc de lapte se foloseste vin pentru desfacerea fainii. Se spala...
Clatite cu mereProfiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit...
ProfiterolSe cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se...
Tort de caiseDin ingrediente facem un aluat care se imparte in 4 parti egale. O parte se amesteca cu 1 lingura cacao si se modeleaza bete...
Prajitura cu bulineSe curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa...
Friptura de curcan in aluatBranza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat...
Gnocchi cu branza de vaciSe spala creierul si se curata de sange, apoi se pune la fiert in apa calda. Se scoate dupa cinci minute, se curata de...
Creier in aluatSe sparge un ou intr-o farfurie adanca, se pune faina si se amesteca. Se subtiaza cu lapte si pune in aluat o lingura de unt....
Clatite umplute cu mereSe sparge oul, se adauga apa cat incape in trei jumatati de ou, se adauga un praf de sare si se cerne deasupra faina. Se...
Placinta dobrogeanaSe amesteca bine toate ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura: merele...
Prajitura cu mereSe plamadesc bine toata ingredientele (pentru aluat) si se formeaza doua ‘franzele’. Se prepara umplutura:...
Prajitura cu mereMod de preparare aluat: Se amesteca ingredientele si se adauga spuma batuta din albusul celor 6 oua. Se toarna intr-o tava...
Prajitura cu bananeSe pregateste un aluat din lapte, sare, oua, zahar, drojdie si unsoare, in final se adauga si faina. Se pune intr-o tava...
Placinte dospiteFa un aluat din faina, 60 g de zahar, nuca macinata, 1 ou si unt, intinde aluatul de o grosime de 1 cm si coace-l intr-o tava...
Prajitura cu nuca si ciocolataSe amesteca ingredientele pentru aluat in vederea obtinerii unui aluat tare. Se tine cca 10minute. Se ia o tava de cel putin...
Placinta simpla cu branzaRade merele, amesteca-le cu zahar, scortisoara, coaja rasa de lamaie si lasa compozitia sa stea. Amesteca ingredientele...
Prajitura cu mere