Framantan ingredientele pentru aluat, il intindem si coacem 4 foi in tavi unse cu unt. Prajim zaharul, il caramelizam si...
Prajitura musuroiAluat: framantam untul, faina, galbenusurile, apa rece si sarea, lasam la rece 3 ore. Coacem o foaie. Cealalta foaie o punem...
Cremes JugoFramantam un aluat moale si il intindem. Amestecam bine grasimea si otetul si o ungem pe aluat si il indoim. Din jumatate in...
Prajiura cu foi EtelcaFramantam un aluat crocant din faina, margarina, zahar si galbenus, il intindem intr-o forma de tort de 26 de cm in diametru...
Tort cu branza si rubarbaPentru aluat maruntim nuca si o prajim. Amestecam bine galbenusurile, 4 linguri de apa si zaharul. Batem spuma albusurile,...
Felie cu nuci prajiteFramantam ingredientele pentru aluat si coacem 2 foi. Din 4 oua coacem piscotul in mod traditional. Il umplem cu urmatoarea...
Prajitura IbolyaAmestecam ingredientele pentru aluat si tapetam o forma cu modele astfel incat sa ramana aluat si pentru acoperit. Pentru...
Baston cu branzaAluat: batem spuma albusurile cu zaharul, adagam nuca, faina, pesmetul si praful de copt. Turnam amestecul intr-o tava...
Prajitura cu foiAmestecam ingredientele pentru aluat cu atata lapte cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Impartim aluatul in 2 parti. O...
Prajitura cu alune si nucaAluatul este uns cu gem. Framantam ingredientele pentru aluat si il impartim in 2 parti. O parte o intindem si o ungem cu...
Magnat cu nucaFramantam bine ingredientele, formam cornulete mici din aluat. Dupa racire le rulam, la cald, cu zahar vanilat.
Cornulete cu vanilieFramantam ingredientele pentru aluat intr-un vas, presaram faina pe o suprafata si coacem 3 foi. Fierbem budinca si dupa...
Prajitura Felie cu rosiiFramantam din ingrediente un aluat elastic. Il impartim in 2 parti. Intindem o parte. O punem intr-o tava captusita cu hartie...
Patratel cu castaneFramantam ingredientele pentru aluat si il intindem la 3-4 cm grosime. Formam pogaci de 8 cm in diametru si le punem in forme...
Cosulete cu branzaAmestecam faina cu sarea si adaugam zaharul si drojdia inmuiata in lapte, uleiul si galbenusurile. Aluatul nu trebuie lasat...
Cornulete umplute cu cascavalOparim migdalele si le curatam de coaja, le uscam intr-o tava captusita cu un servet de hartie. Pentru aluat, batem spuma...
Tort suedez cu migdaleAceasta reteta de placinta cu mere are un aluat fraged care ti se topeste pur si simplu in gura. Este usor de realizat si...
Placinta cu mere cu aluat fragedFramantam ingredientele pentru aluat in afara de praful de cacao si il impartim in 3 parti, le coacem pe tava intoarsa....
Prajitura ungureasca RozsiFramantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem...
Prajitura ZserboIntr-un castron, combinati faina cu apa, puneti oul crud, sare si framantati un aluat elastic pe care il lasati sa se...
Coltunasi cu ciuperciCerneti faina intr-un castron mai mare, puneti lapte, oua, un varf de cutit cu sare si pregatiti un aluat ca pentru clatite....
Clatite cu ciuperciAlegeti ciuperci frumoase, tinere, curatati-le, spalati-le, taiati-le in felii mari sau lasati-le intregi si fierbeti-le...
Ciuperci in aluatCerneti faina pe planseta, faceti-i in mijloc un gol in care puneti smantana, putina sare, apoi framantati foarte bine un...
Placintele cu ciuperciAlegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa...
Ciuperci in aluatPregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare. Framantati aluatul pe...
Aluat cu ciuperciSfaramam untura in faina, adaugam 2 galbenusuri, 15 dkg zahar, bicarboantul de sodiu si 1,5 pahar de smantana. Framantam un...
Paine cu branzaBatem spuma ouale cu margarina si zaharul pudra, adaugam faina si bicarbonatul de amoniu. Framantam un aluat tare, la...
Biscuiti macinati cu bicarbonat de amoniuBatem spuma ouale cu piperul, sarea, slanina, lingurita de sampanie cu atata faina cat sa obtinem un aluat nici prea moale...
Placinta cu ouaAmestecam merele razuite cu pogacile cu miere razuite. Amestecam 20 de minute galbenusurile, mierea, praful de cacao si...
Cozonac cu miere si mereFramantam ingredientele pentru aluat si impartim aluatul obtinut in 2 parti, punem la rece jumatate de ora. Intre timp...
Prajitura cu piersiciAceasta reteta de tarta cu mere este foarte simpla si la indemana oricui. Prajitura cu mere este un desert clasic, dar...
Tarta cu mere, foarte simplaAm facut un aluat de paine cu semoule fine (fina). Se face aluatul, se intinde o foaie de aluat, apoi se pune spanacul...
Painici cu spanac si somonSe caleste spanacul cu jumatate din ceapa tocata in 2 linguri de ulei, numai vreo 3 minute, cat sa se moaie binisor. Se...
Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghelSomon in scoici din aluat frantuzesc este un aperitiv cu peste deosebit care poate fi servit la orice ocazie festiva. Pentru...
Somon in scoici din aluat frantuzescDrojdia se fermenteaza cu lapte caldut, la caldura. Faina se pune intr-un vas (sa aiba loc sa dospeasca) se amesteca cu sare,...
Gogosi (aluat dospit)Framantam aluatul si il impartim in doua. Jumatate din aluat il razuim si turnam deasupra lui umplutura. Apoi razuim si...
Prajitura cu branza si cacaoPuneti la o parte 100 g de faina. Restul turnati-l intr-un castron si adaugati 200 g de unt, otet, sare si putina apa....
Tarte cu ciuperciUngem cu unt si presaram cu faina o forma de tort. Amestecam bine ingredientele pentru aluat, intindem 1/3 din el la forma...
Tort de branzaAmestecam ingredientele pentru aluat si il turnam intr-o tava unsa si presarata cu faina, turnam deasupra visinele si...
Tortul pompieruluiAmestecam ingredientele pentru aluat, adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Il impartim in 3 bucati...
Feli de punch cu castanePreparam aluatul, il impartim in 5 parti egale si taiem fiecare parte in 15 bucati. Captusim formele de cosulete cu aluat...
Cosulete cu fructePreparam un piscot din ingredientele pentru aluat, il turnam intr-o forma de coronita cu diametru de 28 de cm si il coacem....
Coroana FrankfurtFaina se freaca cu margarina, se adauga doua galbenusuri, rom, sare si atata smantana cat sa se obtina un aluat elastic. Se...
Placinta cu suncaDin toate ingredientele am facut un aluat pe care l-am lasat la crescut. Intre timp am pregatit si umplutura amestecand toate...
Placinta CulinarSe prepara un aluat de taitei din 2 oua si faina. Se intind foaie potrivit de groasa si se imparte in doua. Se pregateste...
Ravioli cu spanacPrazul se curata, se fierbe si se toaca (nu prea marunt). Separat, se prepara un aluat din oua, faina, lapte si sare. Se...
Bulete de prazPreparam legumele sote. Aluatul se lasa putin sa dospeasca, dupa care se intinde o foaie rotunda, cu care se tapeteaza o...
Legume in foaie de aluatAluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie potrivit de groasa, care se impatureste in patru si se lasa deoparte o...
Ciuperci in aluatAluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie potrivit de groasa, care se impatureste in patru si se lasa deoparte o...
Ciuperci in aluatSe fierb buchetelele de conopida in apa cu sare, apoi se strecoara si se inmoaie fiecare in aluat de clatite. Acesta se...
Conopida pane