Blatul. Se amesteca faina, untul, migdalele macinate si zaharul pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in 4. Se coc...
Tort de migdale cu crema de merePentru blat se amesteca faina cu untul, zaharul, vanilia si ouale. Se face un aluat care se intinde in tava. Grosimea...
Tort de mere cu crema de friscaFoile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se...
Tort cu crema de lamaieCartofii se dau prin razatoare, se adauga faina, piper, ou, usturoi si se amesteca. Intr-o tigaie se adauga uleiul. Se...
"Clatite” cu cartofiDin ingrediente se framanta un aluat din care se vor coace 3 foi. Laptele se fierbe cu faina, se amesteca cu margarina si...
Prajitura cu budinca si cacaoCantitati egale de branza, faina si unt, un varf de cutit de sare si putin zahar se framanta si se lasa la dospit o ora....
Cornulete de branzaAmesteca ingredientele pentru aluat. Poti adauga si putin lapte daca este nevoie. Imparte aluatul in sase parti egale....
Rulada cu nucaCoacem 4 foi din amestecarea si prelucrarea ingredientelor pentru aluat. Pentru crema, fierbem o crema densa din pudra de...
Prajitura cu crema si merePentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute...
Galuste aurii cu piure de mereSe adauga faina la oua, pana se obtine un aluat bun de framantat. Se intinde aluatul si se tai fasii lungi. In aceste fasii...
Supa cu aluat umplutSe amesteca ingredientele. Cu acest amestec se umple frunzele de varza dulce si se pun pe tava. Se toarna suc de rosii...
Sarmalute in foi de varza dulce (din aluat ras)Ingredientele se amesteca cu atata smantana ca sa se obtina un aluat de densitate mijlocie, se framanta. Se intind trei foi...
Prajitura cu gemFaina se cerne intr-un vas, se adauga galbenusurile, sarea, drojdia dospita in putin lapte indulcit, laptele caldut si...
Corn Cuib de ViespiIngredientele pentru aluat se pun intr-un castron si se framanta. Aluatul se imparte in doua, se pune la frigider sa se...
Prajitura razuita cu cacaoSe framanta un aluat din ingredientele specificate si se impart in 6 bucati. Se coc 6 parti (pe partea dorsala a tavii. Se...
Tort simplu cu lapteFramanata ingredientele pentru aluat si coace 3 foi. Fierbe budincile in lapte si cand s-a racit, adauga 200 g de margarina...
Prajitura cu scortisoaraLegumele se calesc (daca nu sunt folosite ramasite de legume fierte), apoi se taie marunt. Se prepara un aluat de clatite...
Clatite cu legume in tavaDrojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se...
FursecuriFramanta ingredientele pentru aluat si coace 6 foi (pe dosul unei tavi poti pregati foi destul de mari). Topeste zaharul,...
Tort cu crema de lapteSfaramam untul pentru aluat in faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si 1,5 dl de lapte si...
Prajitura cu spuma si punchPreparam un aluat din oua, zahar, apa, mac, faina si praf de copt. Coacem si dupa racire il taiem in doua foi. Preparam o...
Prajitura cu macCoacem 4 foi din aluat pe tava intoarsa (doar la prima foaie trebuie unsa tava si presarata cu faina). Crema: prajim 30 dkg...
Felii cu caramelPreparam o baza de aluat de paine clasic cu drojdie pe care il intindem intr-o tava, il ungem cu smantana, il presaram cu...
Placinte cu aluat de painePentru aluat fierbem la baie de abur 15 dkg de zahar pudra cu 5 dkg de unt, 2 linguri de praf de cacao, 2 oua si 2 linguri de...
Prajitura Felii KinderAmestecam ingredientele cu exceptia martipanului si a glazurii. Framantam pana obtinem un aluat usor de format. Intindem...
Tort cu martipan in forma de numarDospim un aluat de pogaci nu foarte tare. Dupa 1 ora il intidem. Ungem aluatul cu un amestec obtinut din 3 pachete de branza...
Pogaci cu usturoiFramantam faina, smantana si oul si intindeam aluatul obtinut. Amestecam margarina cu 13 dkg de faina si o intindem pe aluat....
FoetajPreparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de gogosi....
Cozonac de sarbatoareAmestecam ouale intregi cu putina sare si 4 linguri de zahar, adaugam 20 dkg de faina si 1 l de lapte. Amestecam pana obtinem...
Placinta cu lapteInmuiem drojdia in laptele cu zahar, adaugam faina, galbenusurile, sarea si atat lapte caldut cat sa obtinem un aluat aproape...
Melci cu cacaoFramantam un aluat din ingrediente si coacem 3 foi. Fierbem laptele cu faina, amestecam cu margarina si zaharul si impartim...
Prajitura FericireSe amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat...
Prajitura cu nuciFierbem lintea pana devine moale. Preparam un amestec din ulei, faina si putina ceapa razuita si ingrosam supa cu el....
Supa crema de linteMacinam carnea si o amestecam cu cartofii curatati si razuiti cruzi. Adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de...
Supa banateana cu galuste (caserola)Amestecam faina cu bicarbonatul de sodiu, le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de intins. Il...
Placinte simpleFramantam faina, sarea, zaharul, otetul, galbenusul cu laptele sau apa pana obtinem un aluat moale. Amestecam bine untura cu...
Strudel PintyokeIngredientele pentru aluat le framantam cu o zi inainte, impartim in 4 parti si le punem la rece, in frigider, peste noapte....
Prajitura cu nuca si mierePreparam piscotul in mod obisnuit dar adaugam nuca in aluat. Fierbem un terci din lapte si faina, frecam margarina cu zaharul...
Piscot cu nucaAmestecam faina si terciul de ovaz cu putina sare. Adaugam margarina si 2 linguri de apa cu gheata pentru a obtine un aluat...
Tort de morcovi englezFramantam ingredientele pentru aluat, formam rulouri de lungimea foilor de napolitana si le coacem. Fierbem laptele, faina si...
Prajitura cu napolitana si glazura de cacaoBlatul: Se face un aluat de pandispan batand bine ouale intregi cu zaharul pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul...
Tort de capsuniSe face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile cu zaharul si se amesteca apoi cu...
Tort de coacazeDin toate componentele de blat se face un aluat framantat, care se lasa sa creasca 15 minute. Apoi se intinde cu sucitorul...
Tort de cirese aromatSe face un aluat dintr-un galbenus, unt, faina si zahar pudra. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul si apoi se amesteca...
Tort de coacaze si migdaleSe freaca ouale timp de 20 minute cu zaharul si coaja rasa de lamaie. Se adauga faina si se pune aluatul intr-o forma de tort...
Tort de agriseFoile de blat: Din componentele de blat se face un aluat, din care se intind foi subtiri cu sucitorul si se coc la cuptor....
Tort de bananePentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga albusurile spuma, faina, vanilia si...
Tort dobosPentru foile de blat, se freaca galbenusurile cu ul, dupa care se adauga albusurile spuma, faina, vanilia si bicarbonatul....
Tort dobosPentru foile de blat, se freaca bine ouale cu zaharul, dupa care se adauga faina cat cuprinde si bicarbonatul. Se face un...
Tort dobos cu glazuraAluat. Amestecam ingredientele pentru aluat si coacem o prajitura tip piscot. Crema. Amestecam untul, zaharul, pesmetul,...
Prajitura cu macFramantam faina cu untura, cartofii fierti si pisati, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat, ouale si cacao. Formam...
Prajitura cu cartofi