Pentru cornurile din aluat dospit se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se pune untura rece, oul, drojdia muiata...
Cornuri din aluat dospitPentru cornurile cu nuca atat aluatul, cat si nuca se pregatesc la fel ca pentru cozonacul cu nuca. Se intinde pe masa de...
Cornuri delicioase cu nucaPentru aluat de cozonaci se moaie drojdia cu putin lapte caldut si o bucatica de zahar. Se oparesc intr-o oala mica 3-4...
Aluat de cozonacDin aluatul de cozonacul cu smantana se intinde o foaie groasa de circa 0,5 cm si de marimea tavii in care se coace. Se unge...
Cozonac cu smantanaPentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au...
Pogaci cu jumari si chimenConditiile necesare pentru obtinerea unui aluat frantuzesc reusit sunt: 1. Faina sa fie de calitate buna, bine cernuta si...
Aluat frantuzesc reusitPentru pateurile cu carne din aluat frantuzesc se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire....
Pateuri cu carne din aluat frantuzescPentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura...
Vatruschi (branzoaice)Pentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...
Placintele delicioase cu carnePentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din...
Pirosti din aluat dospitPentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu...
Pirosti nedospitePentru coltunasii cu carne la cuptor se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Separat se trece prin...
Coltunasi cu carne la cuptorPentru coltunasii cu branza deliciosi se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Se intinde o foaie si...
Coltunasi cu branza deliciosiPentru coltunasii fierti cu carne se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Se intinde o foaie si...
Coltunasi fierti cu carnePentru coltunasi prajiti cu carne se face un aluat mai indesat din caimac, oua, o lingura de rom, sare si faina cit se cere....
Coltunasi prajiti cu carnePentru aluatul de placinta se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa...
Aluat simplu de placintaPentru placinta cu branza se face un aluat de placinta. Se intinde foaia foarte subtire si, dupa ce s-a uscat putin, se taie...
Placinta gustoasa cu branzaPentru cascavalul in aluat se pregateste din timp un aluat de friganele. Se taie cascavalul in felii de marime potrivita,...
Cascaval in aluatPentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca...
Friganele de aluatPentru iofca se face un aluat ca de taitei. Cand foaia s-a uscat pe jumatate, se face sul si se taie in panglici late de un...
Iofca (Macaroane de casa)Pentru iofca cu manatarci se pregateste iofca dintr-un ou, se face un aluat ca de taitei. Cand foaia s-a uscat pe jumatate,...
Iofca cu manatarci (hribi)Pentru spaghetele in forma se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se imbraca o forma rezistenta...
Spaghete in formaPizza cu mozzarella este delicioasa. Prima data faceti un aluat pentru blatul de pizza, il lasati la dospit si intre timp va...
Pizza cu mozzarellaPentru ciupercile in aluat de clatite se aleg ciupercile mijlocii, se rup picioarele, se spala si se usuca bine cu un servet....
Ciuperci in aluat de clatiteRondelele cu ierburi sunt ideale pentru un aperitiv ori pentru o gustare. Puteti pregati rondelele foarte simplu folosind...
Rondele cu ierburiPentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o...
Turta de praz simpluPizza blanca este delicioasa. Se face un aluat pufos de pizza si deasupra se pun rondele de ceapa, usturoi si cascaval.
Pizza blancaPentru clatite cu varza si smantana se face un aluat de clatite din doua oua. Se taie marunt o varza mica. Se da putina sare...
Clatite cu varza si smantanaTarta cu pere si migdale este foarte gustoasa. Pentru aceasta prajitura trebuie sa pregatiti mai intai un aluat fraged de tarta.
Tarta delicioasa cu pere si migdaleGalusti cu prune este o delicioasa reteta cu prune pe ca o puteti face oricand. Pentru aceasta reteta faceti intai un aluat...
Galusti cu prunePizza de casa este delicioasa si sanatoasa. Trebuie doar sa pregatiti blatul de pizza. Reteta este aproape identica cu reteta...
Pizza de casaConopida in aluat este gustoasa si usor de pregatit. Pentru a face acest aperitiv cu legume folositi 1,5 kg conopida.
Conopida in aluatTarta cu ceapa si ciuperci este delicioasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai sa pregatiti un aluat de tarta.
Tarta cu ceapa si ciuperciPentru drob de miel in aluat se trec prin masina de carne maruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plamanii. Se adauga...
Drob de miel in aluatTarta picanta cu branzeturi este delicioasa. Aveti nevoie de aluat de tarta, 150 g branza sarata, 100 g cascaval afumat, 3...
Tarta picanta cu branzeturiPentru midiile prajite cu vin si usturoi se fierb midiile si se scot din scoica. Din ou, lapte, faina, sare si piper se face...
Midii prajite cu vin si usturoiPentru melcii prajiti in aluat se fierb melcii si se scot din scoica. Cu doua ore inainte se face un aluat ca de clatite, din...
Melci prajiti in aluatPentru ouale prajite in aluat se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Din timp se pregateste...
Oua prajite in aluatSupa cu patratele este hranitoare. Pentru a prepara supa aveti nevoie de supa de carne. Pentru 6 persoane se face o foaie de...
Supa cu patratelePentru supa cu gogosele de aluat este o mancare gustoasa. Pentru a prepara aceasta reteta aveti nevoie de supa de carne....
Supa cu gogosele de aluatPrajitura cu mere fara aluat este o reteta delicioasa cu fructe. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie mere si praf...
Prajitura cu mere fara aluatTarta picanta este o reteta delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de tarta va trebuie aluat de tarta.
Tarta picantaTarta cu crema de ciocolata este delicioasa si foarte usor de preparat. Trebuie sa faceti un aluat de tarta cu faina, unt,...
Tarta cu crema de ciocolataColtunasi cu visine si sos este o veche reteta de desert. Este simplu de facut, va trebuie doar un aluat si visine fara samburi.
Coltunasi cu visine si sosFlori de dovlecei in aluat de clatite sunt un fel de mancare pe cat de inedit, pe atat de gustos. Pentru a gati flori de...
Flori de dovlecei in aluat de clatiteAluatul de placinta cu mere, nuci sau branza de vaca este o reteta simpla. Ingredientele pentru reteta sunt: faina, zahar, oua.
Aluat de placintaTarta cu dovlecei este o reteta simpla si gustoasa. Ingredientele necesare sunt: aluat, dovlecei.
Tarta cu dovleceiCalzone de primavara este o reteta culinara delicioasa. Ingredientele sunt: spanac, ceapa, aluat.
Calzone de primavaraCosuletele cu cascaval si chilli sunt niste aperitive deosebite pe care le puteti foarte rapid pregati. Pentru aceasta reteta...
Cosulete cu cascaval si chilliStrudel cu mere si scortisoara este un desert delicios si simplu. Pentru aceasta reteta de strudel cu mere folositi 4 mere...
Strudel cu mere si scortisoara