Aluatul pripit se prepara ca in reteta aceasta. Se toarna cu cornetul pe o tava unsa gogosele de marimea unei masline mari....
Gogosi umplute din aluat pripitFaina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se...
Aluat pentru pateuriSe trece branza prin sita si se amesteca apoi cu untul moale, se adauga faina si sarea. Se framanta bine aluatul si se lasa...
Aluat tip foietajApa se fierbe impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faian atunci cand da in clocot amestecul si se amesteca repede. Se ia de...
Aluat pripitSe amesteca bine toate ingredientele, inafara de faina. Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta un aluat mai moale. Se...
MinciuneleFaina se amesteva cu galbenusul, apa, sare si otetul. Se framanta coca formata cu mana, apoi se inveleste intr-un servet si...
Aluat frantuzescSe prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se...
Mile feuilles cu pasta de mereDin ingredientele pentru aluat se prepara un aluat frantuzesc. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie in benzi lungi de...
Flancuri cu caiseSe amesteca ingredientele de aluat pana se obtine o coca, care se va tine la frigider intre 2 si 4 ore. Se intinde apoi...
Placinta cu branzaSe framanta un aluat din faina, ulei, apa si otet. Se intinde cu sucitorul, o foaie subtire si rotunda si se unge cu...
Aluat rapid pentru placinta cu branzaAceasta reteta de placinta cu visine este delicioasa si suculenta, perfecta pentru a pune in valoare aroma visinelor coapte.
Placinta cu visine, cu capac din aluatSe amesteca faina cu untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sarea si coaja de lamaie. Se adauga zahar vanilat si...
Aluat fragedFaina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si...
Aluat fraged cu bicarbonatFaina se amesteca cu untul moale, smantana, sare si se framanta bine. Se lasa in repaus 30 de minute, apoi se intinde o...
Aluat pufosSe amesteca sare si praful de copt cu faina, untul taiat in bucatele, galbenusurile si apa cata absoarbe faina. Se framanta...
Aluat pentru tarteSe amesteca faina cu untul bucatele, zaharul, oul, smantana sau laptele. Se adauga praful de copt, zeama de lamaie si se...
Aluat pentru tarte dulciSe pregateste un aluat pentru tarte dulci. Se curata de samburi visinele, apoi se presara cu 150 gr zahar si se lasa la scurs...
Tarta cu visineSe prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu...
TrigoaneSe prepara un aluat din faina, oua si apa. Se imparte in doua si se intinde cate o foaie cat mai subtire, dupa care se lasa...
Cataif cu frisca2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o...
Tarta cu legumeSe formeaza un aluat din faina, sare, galbenusul de ou, berea si sosul tabasco. Se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intre timp se...
Vinete si dovlecei paneFaina se amesteca cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se omogenizeaza pana ce amestecul devine un aluat...
Bhaja cu conopida si brocolliFaina se amesteca impreuna cu boiaua, cu untul topit si omogenizat cu apa. Se amesteca totul repede pana ce se formeaza un...
Placinta cu cascavalSe bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta...
Braduti umplutiSe bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta...
Cornete umpluteFaina se opareste in apa clocotita, si se adauga ouale si sare, dupa ce s-a racit putin. Se fierbe apa cu sare intr-un vas si...
Galuste de aluatToate incredientele se framanta bine. Coca obtinuta se acopera si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Din acest aluat se formeaza...
Gogosi moldovenesti cu branza de vacaMerele curatate de coaja si date pe razatoare se pun la rece, acoperite cu doua linguri de zahar tos si scortisoara pisata....
Prajitura cu mereVisinele curatate de samburi se pun intr-un vas, cu zahar deasupra. Pentru aluat se freaca 5 galbenusuri cu zaharul si untul....
Prajitura cu visineDrojdia se amesteca cu o lingura de zahar si cu putina faina dupa care se lasa cateva minute la dospit. Faina se admesteca cu...
Savarina din aluat de drojdieSunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa...
TiropitaGalbenusurile se freaca impreuna cu uleiul, apoi se adauga zaharul, un praf de sare, zahar vanilat si faina, in ploaie. Se...
Piscoturi simpleUntura se freaca spuma cu smantana. Se adauga apoi doua linguri de coniac, un praf de sare, faina cernuta si se framanta un...
Cornulete cu smantana si nuciAluat pentru eclere este chiar usor de preparat. Odata ce il faci vei vedea ca poti sa-ti prepari niste eclere cu ciocolata...
Eclere cu ciocolataFaina se amesteca cu smantana si jumatate din cantitatea de margarina topita. Se adauga un praf de sare, ouale intregi si se...
Pateuri cu ciuperciMargarina frecata spuma se amesteca impreuna cu zaharul. Se adauga putina sare si faina cernuta, in ploaie. Se pune peste...
Fursecuri ochelariPentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune...
Tort cu ricottaPoti pregati repede pateuri cu branza, daca folosesti aluat de foietaj. Aceasta reteta este excelenta.
Pateuri cu branza in amestecSe amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare. Se adauga faina pana iese un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se...
Rulada cu dovleacCiupercile se curata de codite si se stropesc cu zeama de lamaie. Separat se pun la prajit in untul topit, usturoiul si...
Ciuperci cu zarzavat in aluat de bereIntr-un castron se pune faina, sarea si uleiul. Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici...
SuberekSe decongeleaza aluatul. Se intinde cu sucitorul un pic pe masa de lucru. Se intinde crema de branza peste aluat. Se pun...
Aperitiv cu baconReţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca intr-un castron branza de vaci, ouale, faina, sarea si untul. Se fac cu...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajitiFaina se amesteca cu zaharul, mierea, ouale, untul, putin praf de copt si sare. Se framanta un aluat de consistenta...
Prajitura cu nucaAmestecam faina cu otetul dizolvat in putina apa si sare. Turnam apa cat incape, pana obtii un aluat omogen. Il lasam la...
Placintele cu ciuperciSe amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta si se intind doua foi. Intre acestea se pune umplutura. Pentru...
Prajitura cu gemSe omogenizeaza faina, sarea, uleiul si 8 liguri de apa rece cu mixerul, cu paletele pentru aluat, apoi se framanta. Se...
Tort delicios de pereFaina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se...
Placinta cu branza de vaciFaina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, galbenusurile, praful de copt si se formeaza un aluat care se da la rece pentru...
Prajitura bezeaDin margarina, galbenusuri, smantana, zahar si faina se framanta un aluat. Se pastreaza din el un sfert, pentru a se rade...
Prajitura fragedaFoaia de aluat se pune intr-un vas adanc cu diametrul de aproximativ 20 cm. Se preseaza usor, apoi se impunge cu o furculita...
Prajitura americana, cu branza