Aceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua,...
Pateuri cu branzaAluatul este un aluat de taitei si se face din: 1 ou, sare, 150 ml apa, 1 lingura ulei si faina cat cuprinde pentru a rezulta...
Pachetele de primavara, specific chinezescSe incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Taiem aluatul in cerculete cu diametrul de 11 cm, folosind gura unui pahar. Asezam...
Aperitiv parizian cu branza, rosii si pestoSe prepara un aluat de clatite, inlocuind laptele cu bere, dupa care se pune deoparte (Aluatul trebuie sa fie mai consistent...
Fasole verde in aluatToate ingredientele pentru aluat se pun in robot si se framinta pina obtineti o coca elastica. Costita se prajeste putin...
Tarta cu prazPentru aluat, amestecati faina cu zaharul, oul si untul, adaugand apa. Omogenizati bine ingredientele si puneti aluatul la...
Prajitura cu mereSe lasa sa se decongeleze spanacul. Se framanta rapid un aluat din faina, unt, 2 lingurite sare si putina apa. Se infasoara...
Placinta cu spanac si ouBaza la tarta se face din 25 de biscuiti razuiti amestecati cu unt sau aluat frantuzesc sau baze de tarte. Se amesteca...
Tarta de lamaieFacem un aluat de clatite, obisnuit, din , ou si faina, apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...
Clatite cu legumeAluatul: Se amesteca toate ingredientele si se adauga apa calda cat sa-ti iasa un aluat moale, pe care il las sa se...
Placinta cu pui si jambonCuratam cartofii de coaja, se spala in mai multe ape reci si se lasa intr-un castron adinc cu putina sare deasupra lor. Se...
Cartofi noi in aluatFoile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se po
Tort cu crema de lamaiePentru blat Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi m
Tort cu mere din aluat de Linz cu glazuraFoile: Amesteci faina, sarea, smantana si untul. Framanti un aluat pe care il dai la rece pentru 1 h. Apoi imparti aluatul...
Sarlota cu fructeDrobul in aluat este o metoda foarte aspectuoasa de a pregati drobul traditional de Pasti. Este foarte aspectuos si delicios,...
Drob in aluatSe incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se pun toate ingredientele in mijlocul fainii si se framanta un aluat nu foarte...
Placinta cu legume si puiFaina si amidonul se amesteca bine cu condimentele apoi se face un amestec lipicios turnand progresiv berea putin cate putin,...
Nuci coapte in aluat condimentatDin ingredientele pentru aluat se face un aluat care se intinde un dreptunghi (latimea cam 35 cm), se unge cu unt si peste se...
Colacel cu caise uscate si ciocolataIn tava unsa si tapetata cu faina se pune un strat gros de 0,5 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care se imbraca si...
Pasca cu smantana 2Se face un aluat cat mai omogen si se da 2h la frigo. Se taie in cubulete rahatul si se pune la muiat intr-o cescuta de rom...
Tarta cu migdale si ciocolataAceasta reteta de cozonac Trandafir este intr-adevar una deosebita. Este un cozonac festiv cu aluat dospit indelung, foietat...
Cozonac trandafirPregatirea aluatului Amestecam toate ingredientele si framntam un aluat potrivit de moale. Il lasam deoparte 1/2 ore. Pentru...
Coroana umpluta cu mielSe amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de...
Prajitura cu nuciPentru aluat se amesteca ingredientele si se framanta coca cateva minute. Dupa aceea trecem la umplutura: intr-o tigaie cu...
Placinta cu maslineSotezi legumele taiate marunt. Intinzi aluatul, asezi cotletul marinat a.i sa formezi un corp de peste. Acoperi cu aluatul si...
Rechini in aluatMargarina se framanta cu faina, se adauga galbenusurile si coaja de lamaie si framantati un aluat fraged. Formati din aluat...
Cornulete fragedeAm pus totul in culcusul de faina. Am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am uns coca cu ulei si am lasat-o la...
Pasca cu ciocolataSe topeste untul pe bain-marie si se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana...
Tarta impletitaAmesteci toate ingredientele pentru aluat si cand obtii compozitia pui aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina....
Placinta cu branza de vaciPregatesti aluatul de paine astfel: Se cerne faina si o pui intr-un vas cald impreuna cu maiaua si drojdia inmuiatÄ
Pulpa de miel in aluatSe face un aluat elastic, din care formezi o bila si-o acoperi sa se odihneasca. Apoi iei aluatul, il imparti in 4 buca
Mantii cu carneIntr-un castron se pregateste aluatul, fara sa se framante prea mult, pana se obtine o bila de aluat elastic, careia i se...
Erbazzone, tarta pascala cu spanac si oua1 Ouale, faina apa minerala si 2 linguri de ulei se amesteca intr-un aluat glat. Se adauga sarea si muscatul. Se lasa 10 min...
Clatite umplute cu legume si carne de curcan1.Se framanta un aluat elastic din apa calduta in care am dizolvat satrea , drojdia, zaharul si uleiul de masline, care se...
Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si semintePregatim aluatul astfel: Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca...
Mucenici moldovenestiSe prepara un aluat din 250 faina, 100 ml apa calduta si sare. Se fac snururi lungi si se modeleaza opturi mici care se pun...
Mucenici muntenestiPrima data ne ocupam de aluat. Peste faina punem sarea, facem gropita in faina si turnam drojdia dizolvata in putin lapte...
Knödeli pe varza acra cu costita si carnatiFaina si untul se framanta , pana se omogenizeaza si obtineti un aluat . Se adauga cele 5 galbenusuri, zaharul si scortisoara...
Biscuitii buniciiSe framanta un aluat elastic din faina cernuta,un praf de sare,untul topit,si apa rece care se baga in frigider.Ceapa...
Placinta cu ciuperci si branzaSe amesteca ingredientele si se framanta un aluat omogen. Se unge cu unt o forma de tort cu marginile detasabile si se...
Pasca nemteascaSe freaca galbenusurile cu sarea, zaharul si se adauga toata faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu varful...
Pasca din aluat fraged- Se prepara un aluat mai tare din 500 g de faina, apa calduta circa 2 pahare si o lingurita de sare. Se framinta bine, apoi...
Placinta dobrogeanaSe framanta un aluat din toate ingredientele. Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Se spala spanacul...
Quiche cu spanacSe face un amestec de consistenta aluatului de clatite. Inelele de ceapa se trec prin aluat si se prajesc in ulei adanc. Se...
Deliciu de ceapaAluat Se poate folosi si aluat din comert (foietaj). Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat...
Quiche cu ciuperci, pui si ceapaIn primul rand se pregateste ciulamaua din faina si margarina. Se topeste la foc mic margarina, iar cand clocoteste se ia de...
Aluat pentru placinte si strudele (de post)Intr-o tava se pune aluat franzuzesc, pe acesta ( intepat cu furculita) se aseaza fasii de ardei gras, dovlecei,vinete ciar...
Tarta cu legumeAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciFramantam un aluat din ingredientele de mai sus si cand e gata pudram masa de lucru cu faina si il tavalim prin ea. Se da la...
Tort de lamaie1. Se amesteca faina cu sarea, se adauga margarina taiata cubulete si se framanta cu degetele pana obtii un aluat...
Placinta cu branza si spanacSe framanata ingredientele pentru aluat si se lasa la crescut. Se ung formele cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde...
Minitarte dulci (de post)