Se foloseste piureul cald, care se amesteca cu doua oua intregi, batute spuma, cu chimen pisat si trei linguri de faina. Se...
Budinca de cartofiCuptorul se incalzeste la 180 grade C. Se pregateste un aluat elastic din faina, unt, zahar pudra si praf de sare, care cand...
Placinta cu mere clasicaFramantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma...
Prajitura cu nucaSe face un aluat de clatite, obisnuit, din lapte, ou si faina. Apoi se coc clatitele, se asaza pe o farfurie si se pregateste...
Canelloni cu carneSe amesteca bine cele doua oua intregi cu patru linguri de zahar si cu untul frecat spuma. Se incorporeaza faina si se...
Prajitura din dovleacProfiterolul cu ciocolata este un desert usor cu gogosele din aluat oparit, un desert ce se serveste alaturi de inghetata si...
Profiterol cu ciocolataSe taie untul in cubulete, se adauga un ou si doua linguri de zahar. Se incorporeaza faina si cateva linguri de apa si se...
Prajitura cu dovleacSe pune faina intr-un vas, se adauga putina sare, uleiul si o jumatate de cana de apa si se framanta un aluat nu foarte tare....
Placinta cu dovleacSe pune faina intr-un vas. Se toarna treptat o cana de lapte in care s-a desfacut drojdia si se adauga o cana de zahar. Se...
Prajitura cu cremaSe amesteca bine ingredientele pentru aluat, iar daca este prea tare mai adaugam putin lapte. Blatul se imparte in doua parti...
Placinta cu branzaSe framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se...
Cozonac cu nucaPisam fulgii de porumb intr-un castron. Adaugam untul, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat de cosistenta...
Linzert de ciocolataFaina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in...
Prajitura cu branza RakócziFramanta ingredientele pentru aluat si imparte-l in doua. Intinde o foaie si aseaz-o intr-o tava. Amesteca ingredientele...
Prajitura cu cartofiSe bate o spuma din ou si vin, iar apoi se adauga zahar, ghimbir, scortisoara si sare. Se adauga atata faina cat sa obtinem...
Caise prajite in aluatCurata de coaja si rade cartofii cruzi, amesteca-i cu ou si sare, adauga suficienta faina, incat sa obtii un aluat de...
Musaca de cartofiFramantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma...
Prajitura cu nucaIngredientele pentru aluat se pun intr-un vas si se amesteca bine pana devine o compozitie omogena. Din aluat se fac 12...
Muffin EspressoTaiem foaia de aluat in 12 dreptunghiuri - punem in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o bucata de ciocolata - presaram...
Pateuri cu ciocolata si aluneMerele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine...
Rondele de mar in aluat cu bereSe adauga piure de castane, unt, galbenusurile si zahar vanilat. Se bate spuma si se unge rece pe aluat. Cantitatea este...
Umplutura de castane pentru ruladeIngredientele pentru aluat se framanta. Din aluat se decupeaza forme mici rotunde (cu un pahar de lichior).Rondelele se pun...
FursecuriFramanta faina cu untura/margarina, dupa care adauga galbenusurile si drojdia crescuta, incat sa obtii un aluat usor de...
Prajitura in forma de ochelariDizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm....
Melci cu cacaoCartofii spalati se dau pe razatoare, si adaugand galbenusurile de oua, sare si putina apa, se face un aluat de galuste dens....
Galuste cu varzaPrepara un aluat de pizza conform retetei de "Pizza cu ciuperci". In timp ce se coace blatul, feliaza subtire 100 g de ceapa...
Pizza cu ceapaSe spala carnea, se bate si se presara cu cimbru, sare si piper. Se prepara un aluat din faina, unt topit si sare. Se...
Carne de porc condimentata, cu legume, in aluatDizolva drojdia in lapte cu zahar, amesteca cu faina, ou, sare si lapte caldut, incat sa obtii un aluat nu foarte ferm....
Melci cu cacaoPasca moldoveneasca are aluat fraged, umplutura de branza cu stafide. Este o reteta de pasca ce nu trebuie sa lipseasca de pe...
Pasca moldoveneascaSe amesteca faina cu margarina, galbenusurile, zaharul (dupa gust), se framanta un aluat ce se intinde usor. Se imparte in 5...
Prajitura nuci in vinDrojdia se pune la fermentat. Se amesteca cu faina, galbenusul de ou, un praf de sare si atata lapte cat sa se obtina un...
Galuste delicioaseCernem faina prin sita, apoi se prelucreaza cu 1,5 dl apa calduta, ulei, putina sare si unt. Formam un pantof din aluat,...
Strudel vienez cu mereBatem galbenusurile de ou in mijlocul fainii, apoi preparam un aluat tare adaugand margarina, praf de copt, zahar, smantana,...
Tort deliciosSe freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza smantana. Se adauga un praf de sare si faina, putin cate putin, apoi se...
Cornulete cu nucaSe amesteca bine ingredientele de baza pentru aluat, se intinde intr-o tava si se coace in cuptor preincalzit timp de 5-10...
Branzoaica cehaSe amesteca ingredientele de baza pentru aluat si smantana pana obtinem un aluat omogen care se poate intinde. Se intinde...
Biscuiti cu lamaieCuisoarele se zdrobesc si impreuna cu restul ingrendientelor se framanta un aluat. Se lasa la odihnit 2 ore. Se intinde...
Turta dulceSe curata dovleacul, se razuieste si se adauga sare. Dupa o perioada se stoarce si se adauga branza. Din faina, sare si apa...
Placinta cu dovleacPentru aluat: bate spuma tare 12 albusuri si adauga amestecul de zahar (280 g), nuca, scortisoara si faina. Unge 5 foi cu...
Tort EszterhazySe amesteca margarina cu faina, se adauga galbenusurile, coniacul, smantana, sarea si laptele, si se framanta un aluat moale....
Prajiturele de bereFaina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe...
Tort de branza cu rubarbaentru aluat incalzeste laptele, adauga zaharul si sfarama drojdia. Adauga si o lingura de faina si lasa-l sa stea 15-20 de...
Galuste aurii cu piure de merePentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in...
Pandispan cu branza si capsuniFierbe cartofii in coaja, curata-i si sfarama-i. Adauga ou, unt si faina, incat sa obtii un aluat maleabil. Intinde aluatul...
Pogacele cu peste si pruneAmesteca 400 g de faina, 250 g de zahar pudra, 250 g de margarina, 1 praf de copt, 4 galbenusuri si putin lapte. Aseaza...
Prajitura cu budinca de vanilieAdaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam...
Aluat de clatiteUntul se freaca spuma cu zaharul, praful de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Se includ pe rand galbenusurile si faina....
Tort de mere glasatSe framanta un aluat din unt, faina si migdale, zahar, scortisoara si lamaie rasa. Trei sferturi din acest aluat se...
Tort de mere cu capsuni