Rulourile cu mezel si cascaval sunt delicioase. Pentru a pregati aceste aperitive aveti nevoie de aluat de foietaj.
Rulouri cu mezel si cascavalPizza la tigaie este o reteta de pizza deosebita. Pentru aceasta reteta culinara trebuie sa folositi aluat pentru pizza sau...
Pizza la tigaieAriceii din aluat de paine sunt foarte gustosi. Pentru aceasta reteta trebuie sa faceti intai un aluat de paine.
Aricei din aluat de painePentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna...
Chifle cu laptePentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta. Se taie in bucati ceva...
Sarailie cu nuci si sirop de zahar arsPentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu...
Gogosele cu cremaPentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde...
Placinta cu crema de vaniliePentru baclava se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. Dupa ce s-a uscat, se taie in bucati de...
Baclava delicioasa cu nuciPentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...
Tarta delicioasa cu cremaPentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte...
Savarina din aluat dospitPentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu...
Gogosele cu friscaPentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...
Covrigei de plamadealaPentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...
Tarta cu fructe crudePentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...
Tarta delicioasa cu fructe crudePentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...
Tarta delicioasa cu marmeladaPentru tarta cu prune necojite se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia...
Tarta cu prune necojiteAceasta reteta este foarte buna. Pentru alt fel de saratele va trebuie 150 g faina, 150 g cartofi fierti, 1 pachet praf de...
Saratele cu cartofi fiertiAceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aceste saratele avem nevoie de aluat frantuzesc, oua si parmezan. Se...
Saratele din aluat frantuzescPentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...
Covrigei cu scortisoara si migdalePentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus,...
Pesmeti cu nuciPentru rulourile cu marmelada se face un aluat din branza de vaca, unt, faina, zahar, sare si bicarbonat. Se framanta bine,...
Rulouri de branza cu marmeladaPentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun...
Fursecuri corabioarePentru pesmetii economici se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune uleiul, zaharul vanilat, doua...
Pesmeti economiciPentru pesmetii Florina se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat,...
Pesmeti FlorinaPentru pesmetii deliciosi se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o...
Pesmeti deliciosiPentru prajitura cu caise se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, un ou, sare. Se...
Prajitura delicioasa cu bucati de caiseRulada cu marmelada de mere este o prajitura simpla si delicioasa. Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul, se face loc...
Rulada cu marmelada de merePentru prajitura cu ulei se freaca intr-o cratita mica pe masina mierea cu bicarbonatul, tinandu-se pana ce mierea a devenit...
Prajitura cu uleiFoietajul cu barnza dulce si stafide este foarte gustos. Pentru aceasta reteta de prajitura puteti folosi aluat de foietaj...
Foietaj cu barnza dulce si stafidePentru tortul cu marmelada se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc, se pune zaharul, mierea, oul, untul, un...
Tort cu marmelada si nuciPentru tortul cu marmelada si cu crema se ceme faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune galbenusul, otetul,...
Tort cu marmelada si cu cremaPentru tortul fara ou se framanta pe masa de aluat faina cu nucile macinate, zaharul pisat, untul proaspat, laptele si sarea....
Tort cu nuci fara ouPentru gogosile din aluat pripit cu vanilie se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea.
Gogosi din aluat pripit cu vaniliePentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si...
Mere prajite cu rom in aluatPentru merele in aluat se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se...
Mere in aluatPentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de...
Galuste umplute cu prunePentru minciuni cu rom se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina cat se cere....
Minciuni cu romPentru minciuni simpli se face un aluat potrivit de tare din galbenusuri, lapte, faina cat se cere si un praf de sare. Se fac...
Minciuni simpliPentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac...
Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de floriPentru placintelele simple cu visine se aleg visine frumoase, se spala si se scot samburii. Se presara zaharul si se lasa...
Placintele simple cu visinePentru placinta cu gris se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura, caimacul si un praf de sare....
Placinta cu grisPentru placintelele cu mere si rom se face foaia din aluat de unt si smantana, se taie mici ronduri de 7-8 cm diametru si se...
Placintele cu mere si romPentru aluatul cu branza se framanta un aluat din branza de vaca, faina si unt proaspat in cantitati egale. Se adauga un praf...
Aluat cu branzaPentru aluatul cu ulei se face un aluat potrivit de moale din jumatate de ceasca ulei, jumatate ceasca apa, un praf de sare...
Aluat cu uleiPentru aluatul de unt se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care...
Aluat de untPentru aluatul cu unt si smantana se ceme faina pe masa de aluat. Se pune la mijloc smantana, untul proaspat muiat putin cu...
Aluat de unt si smantanaPentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana,...
Aluat simplu de tartePentru aluatul de friganele se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul,...
Aluat de friganelePentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt...
Aluat cu caimacPentru cornurile din aluat de cozonac se freaca drojdia cu o lingura de lapte caldut. Se cerne in covata faina, se face loc...
Cornuri din aluat de cozonac