Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieSe pune ceaiul la fiert, se adauga zaharul, zeama de lamaie si se toarna apoi in pahare.
Grog fierbinteSe amesteca coaja rasa de portocale cu zaharul, apoi se adauga sarea de lamaie, careva picaturi de colorant rosu alimentar si...
OranjadaSe curata merele, se taie felii si se pun la inabusit cu zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se dau apoi prin sita iar...
Sos de miere si mereSe freaca zaharul cu coaja rasa de lamaie, se adauga apa calduta si se pune la fiert. Separat se dizolva amidonul in 2-3...
Sos de lamaieSe freaca albusul cu zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie si se mai amesteca bine 5-6 minute.
Glazura de albusSe freaca zaharul pudra impreuna cu romul, zeama de lamaie si apa, pana se leaga bine, apoi se toarna peste tortul racit.
Glazura aromataZaharul se pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa 5-6 minute se adauga coaja rasa de lamaie, vanilia, se ia vasul de pe foc...
Sirop pentru torturiGalbenusurile se freca spuma cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga treptat faina si albusurile spuma tare. Se coc pe rand...
Tort cu fructeSe bat albusurile spuma tare, cu zaharul si sarea. Se adauga apoi zeama de lamaie, faina, miezul de nuca macinat, dupa care...
Tort de albus cu miez de nucaSe amesteca faina cu zaharul pudra, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si untul moale. Se...
Foi crocante pentru tortAlbusurile batute spuma tare cu zaharul, zeama de lamaie si putina sare, se amesteca cu galbenusurile, faina si coaja de...
Foi de rulada albe pentru tortSe bat albusurile spuma tare cu zaharul tos caldut, adaugat putin cate putin. La urma se adauga zeama de lamaie si faina si...
Foi pentru tort merengSe prepara un blat alb. Pentru crema se freaca untul moale impreuna cu coaja de lamaie rasa si zeama de lamaie. Se dizolva...
Tort cu crema de lamaieAlbusurile tinute in prealabil la rece, se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, miezul de nuca macinat, coaja de lamaie...
Bezele cu nuciSe curata ciupercile, se spala, apoi se pun la fiert in apa clocotita cu sare si sare de lamaie. Se strecoara, dupa ce au...
Ciuperci cu maionezaTelina se curata, se taie cubulete, apoi se lasa la fiert inabusit cu putina apa, pana se inmoaie. Se taie subtire 50 gr...
Telina cu sos de lamaieSe spala andivele, apoi se scurg si se taie in lung. Se pun apoi intr-o salatiera, se adauga maioneza, zeama de lamaie,...
Andive cu maionezaSe freaca untul spuma, apoi se amesteca cu mustarul, piperul, sarea si zeama de lamaie dupa gust.
Unt picant pentru tartineSe curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie....
Bame a la grecSe curata maslinele de samburi, apoi se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul batut spuma si se potrivesc la...
Pasta de maslineSe freaca untul moale impreuna cu sardelele maruntite. Se adauga dupa gust, sarea, piperul si zeama de lamaie, dupa care se...
Pasta de sardeleAlbusurile se bat bine, pana devin spuma tare. Se adauga sare, zeama de lamaie si se mai bat putin. Se introduce in...
Gogosele din albus de ouaSe spala maslinele in apa calda, apoi se pun intr-un borcan, se adauga frunze de dafin, piperul, feliile de lamaie, iar apoi...
Masline marinateAlbusurile se bat bine, apoi se adauga zaharul, faina cate putin, iar la sfarsit se adauga miezul de nuca, coaja rasa de...
Chec din albusGalbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pudra si margarina. Se adauga laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina,...
Chec simpluSe amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie, se toarna putin cate putin uleiul si se freaca bine. Separat, se bat albusurile...
Chec pufosSe amesteca bine untul moale impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, 1 ou si se adauga apoi faina si...
Fursecuri cu crema de cacaoGalbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga mierea calduta, untul, coaja rasa de lamaie, praful de copt stins cu...
Fursecuri dulci cu miereSe amesteca zaharul cu oul, coaja rasa de lamaie, untul moale, smantana, romul, faina si praful de copt stins cu zeama de...
Biscuiti pentru ceaiSe amesteca branza cu banana zdrobite, se adauga sucul de lamaie, uleiul, germenii de grau, stafidele si mierea si se...
Crema de branza de vaci cu bananeSe freaca ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, zaharul vanilat, miezul macinat de nuca, faina...
Pesmeti cu lamaieSe freaca 2 oua cu zaharul, se adauga untul moale, laptele, amoniacul amestecat cu putina faina, coaja de lamaie rasa,...
Fursecuri cu amoniacSe freaca galbenusurile cu zaharul si cu untul moale. Se adauga coaja rasa de lamaie, romul, faina si se framanta bine. Se...
Pesmeti cu nucaSe freaca margarina cu zaharul, coaja de lamaie, miezul de nuca macinata, faina, sare si bicarbonatul stins cu o lingurita de...
Cornulete cu nuciSe amesteca faina cu 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale, praful e copt, stins cu zeama de lamaie si 2-3 linguri de lapte....
Lintzer cu mereSe amesteca faina cu untul taiat in bucatele, ouale, zaharul pisat, sarea si coaja de lamaie. Se adauga zahar vanilat si...
Aluat fragedFaina se amesteca cu zaharul pudra, untul taiat in bucatele, smantana sau laptele, galbenusurile, sare, coaja de lamaie si...
Aluat fraged cu bicarbonatSe amesteca faina cu untul bucatele, zaharul, oul, smantana sau laptele. Se adauga praful de copt, zeama de lamaie si se...
Aluat pentru tarte dulciCartofii se taie in sferturi si se pun intr-o tava. Se adauga peste ei uleiul, sucul de lamaie, usturoiul, sarea si apoi se...
Cartofi gatiti in stil mediteraneanCartofii se taie in sferturi si se pun impreuna cu uleiul in tava. Se adauga zeama de la o lamaie, usturoiul, sarea si se...
Cartofi gatiti in stil mediteraneanPrazul se taie in bucati de 5 cm. Se pune apoi intr-un vas impreuna cu lamaia taiata bucati, sucul de lamaie si apa. Se...
Mancare de praz cu rosiiOuale fierte tari se taie felii. Se pregateste un sos din mustar amestecat cu galbenusurile, zeama de lamaie si ulei. Pe un...
Oua cu sos de mustarSe dau prin masina de tocat maslinele fara samburi impreuna cu untul si branza. Se adauga sare si piper precum si cateva...
Pasta de masline cu lamaieSe amesteca ketchupul si sosul, esenta de lamaie, mustarul si sarea. Se omogenizeaza bine si se adauga la final smantana....
Salata cu piept de pui si sosSe bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta...
Braduti umplutiCitrus tarts este o reteta culinara de mini tarte cu lamaie, reteta frantuzeasca, proaspata si revigoranta si usor de preparat.
Citrus tartsBatem ouale cu zaharul, adaugam untul frecat, zeama de lamaie,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt, sarea si...
Fursecuri cu cardamom si aluneSe bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta...
Cornete umplute