Placinta cu vinete si carne de miel este o specialitate nord africana, dar care poate fi usor preparata si la noi. nu e...
Placinta cu vinete si carne de mielEste ideal ca pulpa sa fie umpluta 1-2 zile in avans si tinuta la frigider. Se amesteca (eventual in procesor) maslinele,...
Pulpa de miel umpluta cu masline1.se taie carnea in bucati potrivite, apoi se spala bine in mult apa rece. 2. intr-o cretita mare se se incinge uleiul si se...
Stufat de miel1. uleiul se pune pa incins si se prajesc in el la foc iute cotletele cate 2-3 minute pentru fiecare parte, dupa aceea se...
Miel pe pat de sfecla rosie1. se curata leurda si ceapa, si se toaca marunt 2. se amesteca cu cascavalul dat prin rozatoare si cu oul 3. se pune pe...
Pachetele de miel cu verdeataSe toaca ceapa si prosciutto si se caleste in putin ulei, apoi se adauga carnea taiata bucati si se rumeneste cateva minute....
Miel cu sos1. Sarati si piperati carnea de miel si puneti-o intr-un bol. 2. Adaugati usturoiul tocat si uleiul. 3. Acoperiti bolul si...
Medalion de miel cu sataras de legume1. Curatati carnea de pielite si tendoane, taiati-o in 4 felii mai groase, spalati-o si scurgeti-o de apa. 2. Stergeti-o cu...
Miel la cuptor cu cartofi noiCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel a la grec este o versiune originala a ciorbei de miel nelipsite pe masa de Paste.
Ciorbă de miel reţetă a la grec1.Scoateti cu grija carnea de pe coaste, in asa fel incat sa ramana in bucata intreaga. 2. Trebuie sa obtineti "o foaie" de...
Rulada de miel cu chimen si miere1. Taiati carnea de miel in bucati potrivite, spalati-o usor si puneti-o intr-un castron. 2. Pune-ti intr-un castronas...
Miel la gratar cu maioneza de usturoi1. Curatati organele de pielite, taiati-le in bucati, si dupa ce le-ati tinut 30 minute in apa rece, puneti-le la fiert in 4...
Drob de miel1. Curatati pulpa de pielite, dezosati-o, condimentati-o cu sare si piper, presarati-o cu cimbru taiat marunt si rulati-o...
Pulpa de miel cu dovleceiPulpa de miel la cuptor iese foarte frageda si aromata, o friptura de miel suculenta, perfecta pentru masa de Paste. In plus...
Pulpa de miel la cuptor1. Taiati carnea in bucati potrivite, apoi spalati-o bine in multa apa rece. 2. Incingeti intr-o cratita mare uleiul si...
Stufat de miel1. Incingeti intr-o tigaie 50 ml de ulei si prajiti la foc iute cotletele cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-le...
Miel pe pat de sfecla rosie1. Curatati leurda si ceapa, spalati-le si tocati-le cat mai marunt. 2. Amestecati-le cu cascavalul dat pe razatoarea mare...
Pachetele de miel cu verdeataSe bat cotletele de miel cu ciocanul pe ambele parti si se pun intr-un bol. Peste acestea se adauga cele doua linguri de ulei...
Lamb chops (cotlete de miel)Friptura de miel coroana este in primul rand absolut delicioasa, apoi este incredibil de aspectuoasa, asa cum ar trebui sa...
Friptura de miel coroanaSe fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...
Tocana de miel cu cartofiSe prepara sosul ca la miel cu spanac si se strecoara peste carne. Ceapa si usturoiul verde se taie mare, se calesc in ulei...
Verdeturi cu carne de mielBucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, cca 15 min. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Se...
Carne de miel cu inabusitaMetoda de Preparare: -incingem uleiul si untul intr-o cratita pe foc in care prajim bucatile de carne bine; -adaugam faina,...
Miel cu legumeSe fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma,...
Tocana de mielSe prepara sosul ca la miel cu spanac si se strecoara peste carne. Ceapa si usturoiul verde se taie mare, se calesc in ulei...
Verdeturi cu carne de mielBucatile de carne se inabusa in ulei cu 100 ml de apa, cca 15 min. Se adauga sosul brun si se fierb impreuna cca 30 min. Se...
Carne de miel inabusitaTaiati carnea de ovina in cuburi de ca. 3 cm si dati-o la foc iute intr-o cratita mai serioasa, cu fundul mai gros, pana se...
MIEL/BERBEC CU GUTUICiorbă de miel reţetă. Capul si restul de carne se curata,se spala bine si taiate marunt sau date pe razatoarea mare de...
Ciorbă de miel reţetăSe fierbe toata carnea in apa cu un praf de sare.Cand incepe sa faca spume,se curata cu lingura cu gauri pana nu mai face...
Bors de mielMod de preparare: Spala carnea, portioneaz-o in bucati mari si prajeste-o in uleiul incins. Taie ceapa rondele. Apoi curata...
Tocana de miel in stil IrlandezAcest fel de mancare poarta de fapt numele Khoreshte Ghormeh Sabzi, ceea ce nu inseamna nimic altceva decat mancare de miel...
Mancare iraniana cu miel si ierburi1.Cu o zi inainte de preparare, carnea de miel se dezoseaza, se curata de pielite, se spala, se usuca cu un prosop de...
Pulpa de miel cu rozmarin si usturoi caramelizat1.Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu pesmet, 40g. unt, patrunjel tocat si mustar. 2.Cotletele de miel se pun in tava,...
Miel in crusta de mustarPainea(chifla) se stropeste cu apa calda si se lasa la inmuiat. Morcovii se spala se curata de coaja, si se taie foarte...
Chiftelute din carne de mielPentru aceasta reteta se folosesc betisoare de 10-15 cm lungime. Se spala ardeiul si se taie in bucati de 4 cm lungime si 3...
Frigarui iraniene de miel Kabab HosseiniSe pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper. Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime...
Kabab-a Barg friptura iraniana cu mielCarnea de miel se sareaza, se pipereaza. Se amesteca mustarul cu pesmet si se unge carnea de miel. Se incing 4 linguri de...
Muschi de miel cu crusta de mustarPulpa de miel se spala si se zvanta pe prosop curat. Oasele se spala si se oparesc. Usturoiul se curata, se spala, 1/3 se...
GIGOT DE MIEL CU USTUROISe spala spanacul, se opareste in apa clocotita cu o lingura de sare, se taie marunt. Intre timp se inabuse carnea in ulei si...
Spanac cu carne de miel a laSe spala carnea, se sterge si se taie bucati de cca 25 gr. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa maruntita si bucatile de miel...
Miel in agrodolceSe incinge cuptorul la 200* C. Se condimenteaza organele de miel taiate marunt cu sare, piper si cimbru, se umple prapurul cu...
HaggisSe incinge uleiul amestecat cu untul si se rumeneste bucata de carne pe toate partile, timp de 10 minute. Se pune sare si...
Spata de miel in foitajCarnea se taie bucati, se rumeneste in ulei pe ambele parti, dupa care se aseaza intr-o cratita impreuna cu vinul,...
Pulpa de miel cu busuiocMaruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si se trec prin...
Drob de miel in prapurSe taie bucati carnea de miel, se sareaza si se prajeste in untura sau ulei incins cit sa capete culoare aurie. Se scoate in...
Anghemacht de mielSe fierbe carnea si ficatul si se toaca marunt cu cutitul. Se adauga ouale si bucata de paine si restul ingredientelor. Se...
Drob de mielSe asaza carnea de miel intr-un vas si se freaca bine cu lamiie, apoi cu mujdei si cimbru. Peste carnea astfel pregatita se...
Friptura de mielSe spala o jumatate de miel, de preferat partea din fata, se taie in bucati cat 2-3 degete de late. Se sareaza si se tin 20...
Miel paneSe scoate de la miel cotletul, se curata carnea de pe oase si se acopera fiecare os cu staniol. Apoi, se taie fileul in...
Cotlet de miel umplutSe rumenesc, cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt. Se adauga un praf de faina. Se curata...
Miel cu spanacSe unge o tava cu untura dupa care se aseaza mielul si se introduce la cuptor la temperatura de 200 grade. Intre timp se pune...
Miel la cuptor