zahar

Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu gem de caise

Untura moale se freaca spuma, apoi se adauga uleiul, laptele si drojdia de bere amesteca cu zahar. Se stinge praful de copt...

Cornulete cu gem de caise
Prajituri

Prajitura cu smantana

Se bate smintina cu telul, se adauga uleiul trsptat, apoi S2 adauga cite o lingura de zahar, continuind operatia. Se amesteca

Prajitura cu smantana
Prajituri

Prajitura cu crema de cacao si frisca

Untul se freaca spuma impreuna cu un pahar de zahar tos. Se adauga un praf de sare, galbenusurile, apoi albusurile batute...

Prajitura cu crema de cacao si frisca
Prajituri

Prajitura cu gem de porumbe

Untul se freaca spuma, se adauga smantana, apoi romul si o lingura de zahar. Se adauga faina, in ploaie si se framanta bine...

Prajitura cu gem de porumbe
Preparate dulci

Placinta cu magiun, mere si nuci

Se amesteca uleiul cu laptele, se adauga un ou crud si drojdia de bere frecata cu o lingura de zahar. Se pune faina si se...

Placinta cu magiun, mere si nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri glazurate

Faina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de...

Fursecuri glazurate
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu portocale

Untul topit se freaca spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul si cojile de portocala confiate in zahar si alcool. Se...

Fursecuri cu portocale
Preparate dulci

Cornuri cu marmelada

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga...

Cornuri cu marmelada
Prajituri

Baclava

Untul se topeste si se amesteca impreuna cu uleiul. Siropul se formeaza prin dizolvarea in apa a 150 gr zahar, la care se...

Baclava
Prajituri

Savarine

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte, se adauga...

Savarine
Torturi

Tort cu visine

Galbenusurile se separa de albusuri, se bate frisca lichida si se amesteca lichidul din compot impreuna cu lichiorul si 150...

Tort cu visine
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca...

Cozonac moldovenesc
Prajituri

Placinta din malai cu branza de vaci

Malaiul se opareste in laptele fierbinte, cu zahar si putina sare. Dupa ce s-a racit, se adauga drojdia dizolvata in putin...

Placinta din malai cu branza de vaci
Pogaci cu jumari
Jumari

Pogaci cu jumari

Pogacile cu jumari sunt delicioase, fragede si aromate. Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper. Intr-un castron...

Pogaci cu jumari
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce economica

Zaharul, caramelizat in prealabil, se stinge cu apa si se lasa la topit, iar mai apoi la racit. Se adauga apoi 3 linguri de...

Turta dulce economica
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu miere si lamaie

Albusurile se bat spuma impreuna cu 80 gr de zahar si foarte putina sare. Se adayga apoi pe rand mierea, uleiul, nuca...

Fursecuri cu miere si lamaie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti surpriza

Zaharul se freaca impreuna cu ciocolata rasa, albusul si foarte putina sare. Se pune apoi aluatul pe o planseta presarata cu...

Biscuiti surpriza
Trandafiri cu dulceata si nuca
Cozonac

Trandafiri cu dulceata si nuca

Preparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar, 100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina, pe care o lasam apoi sa creasca...

Trandafiri cu dulceata si nuca
Prajituri

Prajitura cu mere, struguri si nuca

Merele se dau pe razatoare, apoi se amesteca cu 50 gr zahar, strugurii, nuca, migdalele si mierea. Se unge cu unt o forma si...

Prajitura cu mere, struguri si nuca
Prajituri

Prajitura cu crema de capsune

Se bat albusurile spuma tare cu telul. Treptat, se adauga cate doua linguri de zahar si se bat bine. Se amesteca impreuna cu...

Prajitura cu crema de capsune
Prajitura simpla
Preparate dulci

Prajitura simpla

Albusurile se separa de galbenusuri, se bat bine. Dupa ce albusurile sunt batute bine se adauga treptat zahar, galbenusurile,...

Prajitura simpla
Gris cu lapte
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Se pune laptele la foc, se mesteca bine cu 4-5 linguri de zahar. cand incepe sa fiarba se adauga in ploaie grisul. Se adauga...

Gris cu lapte
Prajituri

Prajitura cu biscuiti si caise

Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga uleiul, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de...

Prajitura cu biscuiti si caise
Prajituri

Prajitura cu mere

Se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun la calit impreuna cu 10 linguri de zahar si putina...

Prajitura cu mere
Prajituri

Prajitura pralinata

Untul se amesteca impreuna cu zaharul pudra, putina sare si cacaua. Se adauga apoi galbenusurile si biscuitii sfaramati,...

Prajitura pralinata
Prajituri

Rulada de ciocolata cu nuca

Se amesteca bine jumatate din cantitatea de zahar, cacaua si untul. Se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si...

Rulada de ciocolata cu nuca
Prajituri

Portofele cu frisca

Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare,...

Portofele cu frisca
Prajituri

Prajitura cu crema de zahar ars

Se amesteca ouale cu zaharul, uleiul, lapte, amoniacul, faina si putina sare si se pregatesc 4 foi din aluatul obtinut....

Prajitura cu crema de zahar ars
Prajituri

Prajitura fina

6 albusuri se bat spuma si se amesteca cu 150 gr.zahar, dupa care se adauga 6 galbenuse,1 lingura cafea,nucile macinate,faina...

Prajitura fina
Prajituri

Prajitura Mirva

8 albusuri se bat spuma cu 300 g de zahar, se amesteca usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coc 2 foi pe...

Prajitura Mirva
Prajituri

Prajitura frageda

Din margarina, galbenusuri, smantana, zahar si faina se framanta un aluat. Se pastreaza din el un sfert, pentru a se rade...

Prajitura frageda
Sosuri rosii

Sos de tomate pentru salate

Se amesteca otetul cu uleiul si bulionul sau sucul de rosii. Se adauga sarea, piperul si optional o jumatate lingurita de...

Sos de tomate pentru salate
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Coltunasi cu visine

Din faina, un ou si apa se prepara aluatul pentru coltunasi. Pentru umplutura se curata visinele de samburi si se presara cu...

Coltunasi cu visine
Paste si pizza

Taitei cu lapte

Taiteii se pun la fiert in lapte clocotit cu putina sare, zahar, zahar vanilat si coaja rasa de la o lamaie. Se tin...

Taitei cu lapte
Gogosi

Gogosele din aluat

Ouale se amesteca cu sare si zahar, apoi se adauga treptat faina si laptele. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat...

Gogosele din aluat
Non plus ultra
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Non plus ultra

Untul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand...

Non plus ultra
Prajituri

Branzoici

Faina se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in putin lapte, o lingura de zahar si se pune la dospit aluatul. Dupa dospire...

Branzoici
Aperitive cu branza

Malai cu branza de vaci

Malaiul cernut se pune la oparit in laptele fierbinte, adaugandu-se putina sare si zahar. Dupa ce s-a racit, se adauga...

Malai cu branza de vaci
Budinci

Budinca de orez cu mere

Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la...

Budinca de orez cu mere
Budinci

Budinca de lamaie

Galbenusurile se freaca impreuna cu 150 gr zahar, coaja rasa de lamaie si putina zeama de lamaie. Se adauga apoi stafidele...

Budinca de lamaie
Budinci

Budinca de branza de vaci cu stafide

Se pune la fiert grisul in lapte cu zahar si se lasa la racit apoi. Se adauga in el galbusurile fracate cu zahar, unt, coaja...

Budinca de branza de vaci cu stafide
Budinci

Budinca de taitei cu nuci

Taiteii se pun la fiert in lapte cu putin sare. Se adauga spre finalul fierberii 100 gr zahar si zaharul vanilat si se lasa...

Budinca de taitei cu nuci
Budinci

Budinca de gris cu mere

Laptele se pune la fiert impreuna cu 100 gr zahar, zaharul vanilat si cu foarte putina sare. Dupa ce a fiert se toarna grisul...

Budinca de gris cu mere
Sufleuri

Sufleu de caise

Caisele se spala si se curata de samburi, dupa care se dau pe razatoare. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu 200 gr...

Sufleu de caise
Prajituri

Prajitura cu iaurt

Se amesteca ouale cu 3 cesti zahar, faina, 3 cesti iaurt, praf de copt, esenta de lamaie. Pregatim o tava tapetata cu unt si...

Prajitura cu iaurt
Alivanca moldoveneasca
Prajituri

Alivanca moldoveneasca

Malaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu 50 g zahar si ouale, pana ce se obtine o pasta omogena. Se...

Alivanca moldoveneasca
Muraturi simple

Muraturi picante

La 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru,...

Muraturi picante
Conserve de iarna

Ardei conservati pentru umplut

Ardeii se spala si se curata de seminte si cotor. Se adauga in fiecare ardei cate o lingurita de sare amestecata cu zahar. Se...

Ardei conservati pentru umplut
Muraturi simple

Gogosari murati

Gogosarii se taie in jumatati si se pun in borcane. Peste ei se toarna otetul fiert cu zahar (1 l otet la 5-6 linguri de...

Gogosari murati
Lichioruri

Grog fierbinte

Intr-un pahar se pune romul sau coniacul si se completeaza cu apa fiarta. Se adauga apoi 3 lingurite de zahar si o felie de...

Grog fierbinte
Punch-uri

Punch

Ceaiul se prepara si se toarna apoi fierbinte peste coaja rasa de lamaie, amestecata cu zahar in prealabil. Se strecoara si...

Punch