Albusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Galbenuurile se mixeaza cu...
Briose cu ciocolataFructele de ananas se scot din compot si se toarna peste ele coniacul, vinul, zahar dupa gust si sucul de compot. Se amesteca...
Bautura cu ananas si alcoolSe pune intr-o sticla cu gatul larg un strat de afine, alternativ cu unul de zahar pana se termina afinele. Se asaza sticla...
AfinataPentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei -...
Chec in trei culoriSe bat oaule bine cu 8 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Apoi se adauga laptele, se amesteca bine pana se omogenizeaza....
Crema de zahar arsEsenta de ceai tare se pune intr-un pahar, pe sfert si se toarna laptele pana cand paharul se umple. Se adauga apoi zahar...
Ceai cu lapteLamaile si portocalele se storc foaret bine. Separat se prepara un sirop din apa si zahar si se pune la fiert. Se amesteca...
Bautura racoritoare cu citriceIntr-un vas se pun 100 gr zahar impreuna cu o ceasca de apa si se lasa la fiert pana cand scade apa, iar zaharul se arde. Se...
Serbet de zahar arsGalbenusurile se freaca cu 50 gr zahar, apoi se pune amestecul pe foc mic si se bate cu un tel pana se ingroasa. Se adauga...
Inghetata de cacao cu friscaCoarnele se pun la fiert cu apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama prin tifon. Se pune aceeasi cantitate...
Peltea de coarneSe stoarce bine de tot zmeura iar zeama obtinuta se pune peste zahar. Se lasa la fiert, pe foc mare pana cand se leaga. Apoi...
Peltea de zmeuraVisinele se curata de samburi si se amesteca apoi cu un kg de zahar. Se lasa pana a doua zi ca sa lase zeama. Aceasta se pune...
Dulceata de visineCiresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu...
Dulceata de cirese albeMerele taiate felii subtiri se pun la fiert in apa si zahar, pana cand devin o crema. Se lasa apoi la racit, iar spuma...
Spuma de mereSe taie merele in bucati si se pun apoi la fiert cu o ceasca de apa. S etrec prin sita dupa care se amesteca cu zahar, suc de...
Crema de merePortocalele si lamaia se storc de zeama. Separat se freaca sase galbenusuri cu zahar si se adauga apoi zeama de la citrice...
Crema de citriceCastanele se curata si se pune miezul la fiert cu lapte si zahar aproximativ jumatate de ora. Se amestca mereu, se trece apoi...
Crema de castane cu friscaCrema de zahar ars este un desert simplu si rapid, foarte gustos si aromat. In primul rand puneti laptele la fiert impreuna...
Crema simpla de zahar arsZaharul se pune pe foc impreuna cu un pahar de apa. Cand incepe sa se topeasca zaharul, se da pe foc mai mare. Se lasa la...
Glazura din zahar pentru tortSe face un sirop pe foc din apa si zahar, se lasa apoi la racit. Se bat albusurile spuma, se adauga siropul apoi...
Chec cu cacaoDin cate trei albusuri si sase linguri zahar se fac cate trei foi. Albusurile se bat bine, se adauga coaja rasa si zeama de...
Tort de bezeleSe prepara blatul. Se freaca galbenusurile cu zahar cateva zeci de minute, pana cand amestecul creste si se albeste. Se...
Tort de aluneCele 9 albusuri se bat spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi nuca macinata si se amesteca usor....
Tort de zahar arsAluatul se prepara dupa reteta aluat pentru tarte dulci si se presara cu zahar pudra deasupra. Separat, se curata ciresele de...
Tarta cu visineFaina se amesteca impreuna cu untul, sarea si apa. Se framanta bine aluatul si se strange ca o minge. Se pune apoi intr-un...
Tarta cu mereUntul se fraca cu 120 gr zahar. Se adauga apoi zaharul vanilat, galbenusurile, faina si la final zeama de lamaie. Se framanta...
Tarta cu fructeFaina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga laptele, jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, scortisoara si...
Turta dulce fara miere si ouLaptele impreuna cu vanilia se pun la fiert. Se bat spuma tare 6 albusuri, se adauga 100 gr zahar si se bat in continuare...
Lapte de pasareSe ard intr-un vas 100 gr de zahar. Cand incepe sa fiarba se adauga miezul de nuca si se amesteca bine, dupa care se...
Prajitura moldoveneascaCastanele se curata de coaja si se pun la fiert. Se tre apoi prin sita si se amesteca piureul obtinut cu zahar, unt,...
Bavareze de castane si ciocolataSe separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna...
Tort cu fructe si friscaBiscuitii sfaramati se pun intr-un vas uns cu unt si se presara deasupra cu zahar. Se pun deasupra fructele zaharisite,...
Prajitura din biscuitiMargarina se freaca cu 100 gr zahar, cu zaharul vanilat si se adauga coaja rasa de lamaie, galbenusurile, 1 jumatate...
Prajitura cu marmelada si glazuraSe amesteca bicarbonatul in faina, apoi cu untul, branza de vaci, sare, zahar si zahar vanilat. Se framanta bine aluatul si...
Rulouri cu marmelada ci branza de vaciGrisul se fierbe in lapte cu zahar. Se ia de pe foc si se amesteca in compozitie gelatina dizolvata in putina apa calda. Se...
Prajitura din gris cu gelatinaGrisul se fierbe cu zahar vanilat si lapte. Se bat ouale si galbenusul cu zaharul, pana se dizolva totul bine, apoi se...
Prajitura din gris cu zahar arsCastanele se curata si se pun la fiert in apa fierbinte. Miezul fiert, se trece printr-o sita si se amesteca piureul cu 100...
Prajitura cu castaneSeparam galbenusurile de albusuri, batem albusurile si pe rand adaugam lingurile de zahar. Dupa ce s-au batut bine, bine, se...
Tort cu banane si friscaAluatul l-am facut din 100g de unt si 100 de zahar, frecate bine impreuna pana cand untul devine light and fluffy, dupa care...
Tarta Bakewell cu pruneGalbenusurile se fraca cu un pahar de zahar, se adauga apoi untul si se freaca din nou, dupa care se adauga si faina. Se unge...
Prajitura cu mereUntul se freaca cu 70 gr de zahar, se adauga apoi smantana si faina si se framnata bine aluatul. Se imparte apoi in doua si...
Prajitura cu mereSe freaca untul cu o lingura de zahar, se adauga 4 oua si 150 ml lapte cu drojdie dizolvata in el. Se amesteca bine si se...
Prajitura rulata, cu nucaDin 180 g zahar se face zahar ars. Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de ananas taiate in doua si se stropesc cu sucul...
Prajitura cu ananasSe amesteca faina cu untul, cele 3 galbenusuri, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie si 3 linguri de zahar. Se framanta...
Prajitura cu crema de nucaSe prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In...
Cornulete cu marmeladaDrojdia se dizolva in doua linguri de lapte. Se adauga apoi cate o lingurita de zahar si una de faina si se lasa aluatul la...
Cornulete sarateUntul se freaca impreuna cu 250 gr zahar. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina, zaharul vanilat si coaja de lamaie....
Prajitura cu nuca si cacaoPentru pandispan se bat albusurile cu 6 linguri de zahar, praf de copt, zahar vanilat, pana se obtine o spuma tare, iar...
Prajitura albastraUntul se fraca spuma, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si se amesteca bine. Se pune cate o lingura de zahar si se...
Limbi de pisicaAlbusurile se bat spuma tare, intr-un vas pus la cald. Se adauga cate putin zahar si coaja rasa de lamaie. Se bate oul in...
Bezele